Şimdi Ara

Günümüzün en önemli mühendislik dalı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılım baya revaçta buralar, yapay zeka teknolojileri de ilerleyeceklermiş gibi duruyor o yüzden bilgisayar müh. hem günümüzde hemde ileriki dönemde gayet önemli bir müh alanı olacak gibi duruyor.

Ama sırf böyle diye de gidip seçmeyin sonra bölümde görüyoruz millete parayla ödev yaptırıp dersi geçemeyen tipleri. Gerçekten ilginiz alakanız varsa seçin yoksa ilgi duyduğunuz mesleklere yönelin. Sırf revaçta diye meslek seçimi yapılmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka Mühendisliği
    Endüstri Mühendisliği

Mühendislik harici,
    İstatistik
    Matematik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biyomedikal

• Türkiye de mekatronik ve inşaat Avrupa da Abd Çin de falan yazılım ve yapay zeka üzerine bu aralar yoğunlaşıyorlar işin başı henüz ama gelecek açısından çok önemli

• Makine Mühendisliği öğrencisi olarak ben de Yazılım Mühendisliği diyorum. Lütfen arkadaşlar gidip ODTÜ'de ya da İTÜ'de okuyup 5000 TL'ye Turkcell de çalışmak gibi bir hedefiniz varsa aynı şeyi başka mesleklerde de yapabilirsiniz. Ülke açısından yazılım çok iyi. Bugün bir Makine Mühendisi yatırım yapmak istese bir CNC kaç bin dolar ama yazılım konusunda bir iş başlatmak daha kolay. Yazılım mühendisleri kendi işlerini kurmalı kendi startuplarını yapmalılar gidip Turkcell'de Türk Telekom'da çalışmak ülke adına kötü.
  • Bilgisayar bilimi diyelim şuna mühendislik olmuyor.
    Tamam en önemli alan yazılım lakin bunun için okuluna gitmenize gerek bile yok.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum ülkemizde yazılıma gerekli değer verilmiyor altyapı eksikliği var da ülkemizde neye önem veriliyor ki zaten.
    global bir iş yaptığımdan yine global odaklı düşünerek söyledim. Yazılım şuanda dünyada lider meslek konumunda Hintliler bunu anladı bizden daha zekiler sanırım adamlar uçtu gitti.
    Ancak belki bireysel düzeyde çırpınarak birşeyler yapılabilir. Kişisel gayret sonucu bir başarı gösterilirse yurt dışındaki firmalarda bir firmanın dikkati çekilebilir. Tabiki ihtimaller sadece bunlar.

Bizde firma olarak makina imalatı yapıyoruz ancak makinalarımızda kendi yazılımımızı geliştirdik ve uyguluyoruz şuanda alanında Türkiye'de tek dünyada sayılı firmalar arasında girdik bu konuda.
    bu yüzden yine yazılım diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.