Şimdi Ara

Günümüzün en önemli mühendislik dalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• malzeme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye şartlarında kaldırım
  • Fizik muhendisi yazilim haberlesme molekuler bio gemi muh bunlar guzel alanlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yol Mühendisliği
  • Elektronik mühendisi olarak yazılım diyorum

• Uzay mühendisliği.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • endüstiri

• GhoryWarrior kullanıcısına yanıt
    Hangi üniversiteden mezunsun hocam. Ben GTÜ elektronik istiyorum da biraz kararsızım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _Kullanıcı_Adı_ kullanıcısına yanıt
    Isparta süleyman demirelden elektronik haberleşme mezunuyum. Gerçi şimdi elektrik elektronik olmuş neyse. Ama sektörde en kolay ve her yerde iş bulabileceğin alan yazılım. Bizde pek yeni mezuna sıcak bakılmaz ama yazılımda kendini geliştirmek hem daha kolay hem proje falan diye göstereceğin şey daha kolay. Okul çok sıkıntı olmuyor da senin ne yaptığın önemli. Devlet olarak Boğaziçi ve odtü dışındakilerin pek bir önemi yok.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 11 Ocak 2021; 15:39:37 >
  • Her mühendislik önemlidir. En önemli diye bir şey yok. Çünkü bunların hepsi trenin lokomotifi gibi birbirleriyle ilişkili ve birbirlerini destekleyen bölümler. Dönen çarkın dişlileri gibi biri olmadan hep biri eksik kalır.
  • Tabiki yazılım diyorum.

2050 yılında dünya bambaşka bir yere dönüşeceği öngörülmekte. Şuan mevcut mesleklerin çoğu yerini çok daha hızlı ve doğru düşünen yazılım ve algoritmalar tarafından yapılacağı sanılıyor.
    meslek seçiminde genç arkadaşların çok dikkatli davranması gerektiğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Gogcu

Tabiki yazılım diyorum.

2050 yılında dünya bambaşka bir yere dönüşeceği öngörülmekte. Şuan mevcut mesleklerin çoğu yerini çok daha hızlı ve doğru düşünen yazılım ve algoritmalar tarafından yapılacağı sanılıyor.
    meslek seçiminde genç arkadaşların çok dikkatli davranması gerektiğini düşünüyorum.

Yazılım günümüzde çok önemli, fakat ülkemizde bilgisayar mühendislerinin önemli bir kısmına istihdam sağlanamadığının da altını çizmek lazım. Yurt dışına da gideceğim diyen çok var, ama giden o kadar yok. Sayıya döksen evet, onbinlerce insan gitti ama gitmeyen çok daha fazla.

Her türlü mühendis, hatta matematik fizik ekonomi vs okuyanlar bile yazılım öğreniyor, sıkı düşünmek lazım ne kadar ön plana çıkabileceğini.

Tabi benim ya da başkalarının dediklerine inanmaktansa hemen bir linkedin hesabı açıp (bedava) iş ilanlarına bakmalarını öneririm. Bulundukları şehire göre filtreleyip, deneyimsiz yazılımcı ilanlarına bir göz atsınlar. Bazen her türlü sektörü birleştirdiğimizde bile 20-30 kişilik boşluk olduğunu görüyorum, inanılmaz bir şey. Bu ilanlara tıkladığımızda da 1000+ başvuru yazıyor, kim bilir kaç kişi başvuruyor.

Ben kendim bilgisayar mühendisiyim ve yazılımcıyım, alanımı kötülemek için söylemiyorum, ben seviyorum, ama en azından bir araştırın öncesinde. Burada ve ekşi sözlükte yazılanların da önemli bir kısmının daha iş hayatına atılmamış öğrenciler tarafından, kulaktan dolma bilgilerle yazıldığını da unutmayın.

• bilgisayar/elektronik
  • elektrik-elektronik okursan kendini gelistirip her isi yaparsin.

• Bence bilgisayar-yazılım alanlarına mühendislik ismi pek güzel oturmuyor. Onlara yazılımcı & bilgisayar bilimcisi demek daha doğru. Böyle bakarsan en önemli mühendislik dalı makine ya da ee dir bence. Karar vermesi zor. Havacılık ve uzay da çok önemli

• tr de müh olacağına
    almanyada postacı olmak daha mantıklı.
  • Bir elektronik mühendisi olarak genetik mühendisliği diyorum. Şu anda bu alanda insanlık tarihini baştan aşağıya değiştirebilecek gelişmeler yaşanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 3 Ocak 2020; 20:47:9 >
  • Veri mühendisliği

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.