Şimdi Ara

Gürcistan Batumda Komple Araç Tamiri Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
8
Favori
100.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aracı Artvin'de gümrük otoparkına bırakarak geçmiştik, kişi başı 15TL - 1TL'lik mevzu 2012'de kalkmış...

ki geçen herkes ucuz benzin için geçiyor depo 70-100tl

araçların ucuz ve parçaların ucuz olması muhtemel çünkü yer gök Mercedes BMW kaynıyor 1999-2003 model arası...ve araçların ikinci el fiyatları bizim burada yedek parça fiyatı...

sigara içmememe rağmen malboro parlament çok değişik premium sigarayalara ... çeşit çeşit 10 sigaraya 20TL gibi bir para vermiştim.
    kutu kola 80krş, yeme içme ucuz...

ee tabi vergi yükünden fiyatlar saçma sapan olunca bu nadide ülkemizde...adamların fiyatları ucuz görünüyor... eskiden 50TL 80 Gürcü Lirası yaparken şimdi 50TL 40 Gürcü lirası yapıyor....hoş 40 gürcü lirasının alım karşılığı bize göre yüksek ancak eskiden çok daha değerli olduğunu belirtiyorlar...

bulabilirseniz Kestane alın derim...bizim burada inanılmaz pahalı olan kestane orada çok ama çok ucuz ve lezzetli idi!...

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanbaba

http://myparts.ge/main.php?set_lang_id=1

Burdan parça fiyatlarını bulabilirsiniz...

baktım hocam. Benim araç için o sitede hiç yok. 1991-92-93-94 modele kadar benim araç için uygun oluyor. Benim parçalar gürcistanda da yoksa vay halime. Ama 300 dolara burda 2000 tl den daha fazla edecek jant buldum 17 lik.
  • Geçiş 15 tl. Bizim milli eğitim müdürüne eski kasa mercedesine yedek parçaları batumdan getirtti. Parçalar ucuz doğrudur ama işleyişini bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senede 5-6 kez gidiyorum
    bmw marka aracım ve bmw aracı olan bı suru tanıdıgım efenım tamırcı ve cıkma parca satan tanıdıklarım var
    her gıttıgımde bır suru sıparıs alıyorum
    yukte hafıf ve ebat olarak fazla göze batmayan vede az sayıda parça getırıyorum
    eger cıddı manada tıcaretını yapmaya kalksam ciddi kar var

ama ben hanı atıyorum 250tl ye aldıysam malzemeyı 350 ye verıyorum o 100 tl yıde hanı zaman ayırıyorum ugrasıyorum v.s ıcın alıyorum
    ama ınanın 250ye aldıgım parcayı tr de bu ısı yapan parcacıya 1250ye verırım adım gıbı emınım

bu işleri yapabilmek ıcın orda ıyı bır cevre edınmenız lazım
    ve edındıgınız cevredekıler helal sut emmıs olmalı sızı kazıklamamalı ne bılım sızı yarı yolda bırakmamalı ve sızde onların emegını hıc kesmeden vermelısınız

ben tıflıse kadar gırıyorum
    hatta uzerımdekı fazla paranın bı kısmını bıle bu ınsanlara emanet edıyorum o kadar guvenılır kısıler var orda arkadasız sonucta

işinizi bildiğiniz ve dürüst oldugunuz sürece orda düzgün bi çevre edinmeniz kolay

ama ön yargıyla aman çarpılmayım aman cin oluyum aman pazarlıkta b.k unu cıkarayım aman taksıcıye 5 ları daha az odeyım hesabını yaparda kılı kırk yararsanız olmaz

ıllakıde pazarlık sart ıllakıde gozunuz acık olacak ama kendınızı sıkmayıp har vurup harman savurmaya kalksanızda zaten tr den cok cok avantajlı

• Mercedes, Bmw ve Opelin her parcasini bulursun. Zaten baska bi marka goremezsin sokaklarda.Bu markalarin disinda zor. Gecen hyundai arac icin fren balatasini turkiyeden alip yolladik arkadasa siz dusunun artik :))

• İşçilik ucuz belki ama yedek parça pahalı. 2. el de ucuz.
  • Bu konuyla alakalı olarak toyotaclubtr'de konu açılmış olup gayet yararlı ve aydınlatıcı bilgiler mevcuttur. Ki bende o bilgilerden ilham alarak yaptığım yaz için bir çılgınlık planım var. Bende de toyota celica var ve arkadaşın muzdarip olduğu konudan bende muzdaribim parça ve işçilik... Aracımı garaj aracı olarak düşündüğüm için komple restorasyona sokmayı düşünüyorum ancak @cc_cihan ardaşımızın dediği gibi orada iyi bağlantıların olması önemli. Nasıl ki burada köyden indim şehire gönül rahatlıyla bir ustaya aracımızı gösteremiyorsak aynı durum gürcü içinde geçerli durumda üstelik bu sefer vatan toprağında da değilsin. Bu yüzden bağlantı gerekiyor. açıkcası bende 2-3bin $ ayırıcam ki anca yeter diye tahmin ediyorum. Bu yaz bende gürcistana gittim tatile ve yukarıda arkadaşarın dediği gibi piyasa bmw mercedes kaynıo. hatta gürcüye arkdaşımın yakın bir aile dosduyla gittik 2008-2009 X5 vardı ve komik bir rakama almıştı. Neyse sadede gelicek olursak bmw mercedes gırla var ama bizim araçlar piyasada çok bulunan araçlar değil bu yüzden parça konusunda sıkıntı yaşayabiliriz. ben önden ustaları gitmeden ayarlamaya çalışıcam. hatta bir komple ne yapılacaklar listesi bile çıkardım. bulabilirlerse parça ki büyük ihtimal bence DONÖR araç alıp direk aktarma yapabilme ihtimalim yüksek.
    Ben bu nokta da özellikle piyasayı bilen @cc_cihan arkadaşımızın bize yardımcı olabileceği konusundayım gerek bilgi gerek tecrübe gerekse bağlantı konusunda !!

• andro_media kullanıcısına yanıt
    gidecek olan arkadaşlara seve seve yardımcı olurum
    ordan bırılerının telefon numarasını verırım zaten ordaki kişiler gürcü orda hiç türk tanıdıgım yok

ama genellıkle mercedes bmw ve alman aracları hakkında profosyoneller

@andro_media özelden yazmıştım inşalla senin işi çözeriz
  • haftaya iş icabı trabzona gidicem ordanda batuma geçicem arkadaşlar orada bana bu konuyla alakalı yardımcı olabilecek veya yönlendirebileceğiniz kimse varmı acaba
  • Beyler Gürcide Ceviz fiyatları nasıl bilen duyan gören var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

Beyler Gürcide Ceviz fiyatları nasıl bilen duyan gören var mı ?

150-160 lariye falan çok güzel cevizler var.
  • Eclipse ve celica demek.NSX de cikarsa sasirmam artik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Konu hakkında bilgin var mı ? biraz konuşmak isterim zamanın varsa....
  • orada aracın içini boşalttıklarında hesap sormaya kalkarken ayaklarından zincire asıp falakaya yatırdıklarında buraya gelir gelmez(gelebilirsen) ilk işin o beğenmediğin ustaların ayaklarının altını öpmek olur. Bilmediğiniz etmedğiniz elin memleketine gitmeyin kim vurduya gidersiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Konu hakkında bilgin var mı ? biraz konuşmak isterim zamanın varsa....

Özelden konuşalım isterseniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

orada aracın içini boşalttıklarında hesap sormaya kalkarken ayaklarından zincire asıp falakaya yatırdıklarında buraya gelir gelmez(gelebilirsen) ilk işin o beğenmediğin ustaların ayaklarının altını öpmek olur. Bilmediğiniz etmedğiniz elin memleketine gitmeyin kim vurduya gidersiniz.

Hocam ben gittim, iş ahlakları gayet iyiydi. En azından benim gittiğim usta öyleydi. Arabanın içindeki tek bir iğneye dahi dokunulmamış olması ile birlikte, arabayı kaldığımız otele kadar getirdi bir de üstüne bize bira ısmarladı. Güzel ülkemde 4 bin lira tutacak tadilatı 780 dolar (O zaman için 1800 lira) gibi bir meblağa yaptırdım. İşçilikleri gayet iyi (Başka bir dükkanda 20 dakika içinde Tata'nın şanzımanını indirdiler v.b). Bilen birisiyle giderseniz hiç mi hiç bir şey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bijova

haftaya iş icabı trabzona gidicem ordanda batuma geçicem arkadaşlar orada bana bu konuyla alakalı yardımcı olabilecek veya yönlendirebileceğiniz kimse varmı acaba

Soruma cevap alamamamdan anladığım kadarıyla bilgisi olan havasından cevap vermiyor, cevep verme lütfunda bulunanında bilgisi yok. Körlerle sağırlar birbirini ağırlar misali geçinip gidiyorsunuzda kimsenin gerçek bilgiye yada sonuca ulaştığı yok, bi ton hikayeden gevezelik..
  • Emre Cevar kullanıcısına yanıt
    hocam daha önce gürcistana geçiş yaptım bir kaç kere aracından hiç denk gelmedim eski bmwler ve mercedesler popüler genel olarak.parçaları temin etmen konusunda bir şey diyemem.bu arada bir arkadaş bilgilendirmiş gerçi geçiş 15 lira oldu o sadece aradan vizenin kalktığını millete öğretmek için bir süreliğine konulan sembolik bir fiyattı.aracı tamir ettirmeyi düşünüyorsun ama gürcistan halkı biraz ağır çalışır konaklama ayarlaman gerekebilir kendine.
  • arkadaşlar gürcistan hakkında merak ettiğiniz herşeye cvp verebilirim .her ay giden biri olarak bilmediğim bir şey yok
  • quote:

quote:

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.