Şimdi Ara

Gusül(boy abdesti) nasıl alınır (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
8.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MsTF_11

Gusül Abdesti Alırken Besmele Çekilmez Önceden'de Normal Abdest Almak Gerekmez İlk Önce Niyet Ettim Gusül Abdest'i Almaya Diyerekten Önce Ağza 3 Kere Sonra Burna 3 Kere Su Verilir Sonra Islak Alan Kalmıyacak Şekilde Vücudun Tamamı Yıkanır (Unutmayın ki Koltuk Altı Ve Ve Malum Bölge Kıllarınız Arpa Boyunu Geçerse Cünüp Olursunuz).

öyle ama çekmektede mahsur yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

quote:

Gusül Abdesti Alırken Besmele Çekilmez Önceden'de Normal Abdest Almak Gerekmez İlk Önce Niyet Ettim Gusül Abdest'i Almaya Diyerekten Önce Ağza 3 Kere Sonra Burna 3 Kere Su Verilir Sonra Islak Alan Kalmıyacak Şekilde Vücudun Tamamı Yıkanır (Unutmayın ki Koltuk Altı Ve Ve Malum Bölge Kıllarınız Arpa Boyunu Geçerse Cünüp Olursunuz).

Abi Yani Cünüp Oluyorsun Bismillahirrahmanirrahim Diyorsun Yani ALLAH'ın Adı Geçiyor Günah Olmasın Amacıyla Söyledim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

quote:

Abi Yani Cünüp Oluyorsun Bismillahirrahmanirrahim Diyorsun Yani ALLAH'ın Adı Geçiyor Günah Olmasın Amacıyla Söyledim.

günah olmaz
    http://www.sorularlaislamiyet.com/article/3198/guslun-sunnetleri-nelerdir.html
    buyrunuz peygamberimiz de yapıyormuş

• Sağ ol Abim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

ilk önce besmele çekilerek niyet edilir.
    sonra eller yıkanır. avret mahali temizlenir temiz olsa bile su tutulur.
    sonra namaz abdesti alır gibi abdest alınır tek farkı ağız ve buruna daha çok su çekilerek daha dikkatli temizlenir ve ağıza alınan su gargara yapılarak tükürülür.
    bunuda yaptıktan sonra tüm vücut heryeri ıslatacak şekilde sırasıyla üç defa başa üç defa sağ omuza ve üç defa sol omuza su dökerek her defasında heryeri oğuşturarak yıkanmalıdır. hiçbiryer kuru kalmamalıdır kıllı bölgeler ve kulak kıvrımlarına dikkat edilmedilir. ben böyle boy abdesti alıyorum. bide internetten kaynak buldum senin için onuda ekleyeyim

farzları:
    ağıza su alıp boğaza kadar çalkalamak.
    burna su çekmek ve çalkalamak
    tepeden tırnağa tüm vücudu yıkamak (vücutta en ufak yer kuru kalmamalıdır)

sünnetleri:
    gusüle besmele ve niyetle başlamak
    avret mahalini yıkamak ve vücudun herhangibi yerinde pislik varsa temizlemek
    gusülden evvel abdest almak
    abdestten sonra üç defa başa sonra sağ omuza sonra sol omuza su dökerek vücudu ovmak
    gusülde çok fazla veya çok su kullanmaktan kaçınmak
    kimsenin göremeyeceği biyerde yıkanmak
    tenha biyerde yıkanılsa bile avret mahalini açmamak.
    guslederken konuşmamak
    gusül bitince bedeni bir havlu ile kurulamak
    gusüldan sonra çabucak giyinmek

bende niyet alıp başalrım ama hanefilikte niyet etmek zorunlu değil diye biliyorum hanefiyim soran arkadaşta %95 hanefidir

• quote:

Orijinalden alıntı: superminator

Normal abdest, daha doğrusu namaz abdesti sadece namaz kılmak icin alınır. Yani boy abdesti alırken tekrar namaz abdesti almana gerek yok. Boy abesti alırken de her yerini güzelce yıkaman yeterli olur bence zira detaylara girmeye kalkarsak herkes farklı birşey söylüyor.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leo Messi 10

Ben sadece farzları yapıyorum besmele çekiyorum sonra niyet edip 3 kere ağza su 3 kere buruna su sonra kuru yer kalmıyacak şekilde bütün vücudumu yıkıyorum

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar benim bildigim burna 3 kez cekerken en az birindr geniz yanicak diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.