Şimdi Ara

Gusül(boy abdesti) nasıl alınır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
8.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben boy abdestini şu şekilde alıyorum ilk önce eyzü ile başlıyorum besmelemi çekiyorum niyetimi ediyorum sonra 3 kere el 3 kere ağza 3 kere burna 3 kere yüze sonra mesh ediyorum 3 kere kulakları sonra 1 kere enseyi sonra 3 kere kolu 3 kere ayağı sonra sağ sol omzumu en son kafamı yapıyorum

bir sitede bunlarda yazıyordu

Gusülden evvel abdest almak. (bunu yapmam gerekiyormu)

arkadaşlar herşeyi doğrumu yapıyorum şu arkadaşınıza bi yardım edin

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: RietveldX

up
    Farz olan vücutta su değmeyecek yer kalmayacak şekilde duş almak değil mi zaten? Gerçi pek bilmiyorum ama
  • quote:

up
    Ben sadece farzları yapıyorum besmele çekiyorum sonra niyet edip 3 kere ağza su 3 kere buruna su sonra kuru yer kalmıyacak şekilde bütün vücudumu yıkıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

Ben sadece farzları yapıyorum besmele çekiyorum sonra niyet edip 3 kere ağza su 3 kere buruna su sonra kuru yer kalmıyacak şekilde bütün vücudumu yıkıyorum

Alıntıları Göster
    Cenabet mi geziyonuz la
  • quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

Alıntıları Göster
    onlar sünnettir
    euzu besmele çek ağzı yıka burnu yıka tüm vücüdu yıka omuza falan gerek yok onlar sünnet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schizophrenia

Farz olan vücutta su değmeyecek yer kalmayacak şekilde duş almak değil mi zaten? Gerçi pek bilmiyorum ama

Alıntıları Göster
    ilk önce besmele çekilerek niyet edilir.
    sonra eller yıkanır. avret mahali temizlenir temiz olsa bile su tutulur.
    sonra namaz abdesti alır gibi abdest alınır tek farkı ağız ve buruna daha çok su çekilerek daha dikkatli temizlenir ve ağıza alınan su gargara yapılarak tükürülür.
    bunuda yaptıktan sonra tüm vücut heryeri ıslatacak şekilde sırasıyla üç defa başa üç defa sağ omuza ve üç defa sol omuza su dökerek her defasında heryeri oğuşturarak yıkanmalıdır. hiçbiryer kuru kalmamalıdır kıllı bölgeler ve kulak kıvrımlarına dikkat edilmedilir. ben böyle boy abdesti alıyorum. bide internetten kaynak buldum senin için onuda ekleyeyim

farzları:
    ağıza su alıp boğaza kadar çalkalamak.
    burna su çekmek ve çalkalamak
    tepeden tırnağa tüm vücudu yıkamak (vücutta en ufak yer kuru kalmamalıdır)

sünnetleri:
    gusüle besmele ve niyetle başlamak
    avret mahalini yıkamak ve vücudun herhangibi yerinde pislik varsa temizlemek
    gusülden evvel abdest almak
    abdestten sonra üç defa başa sonra sağ omuza sonra sol omuza su dökerek vücudu ovmak
    gusülde çok fazla veya çok su kullanmaktan kaçınmak
    kimsenin göremeyeceği biyerde yıkanmak
    tenha biyerde yıkanılsa bile avret mahalini açmamak.
    guslederken konuşmamak
    gusül bitince bedeni bir havlu ile kurulamak
    gusüldan sonra çabucak giyinmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 1 Ağustos 2012; 2:02:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

onlar sünnettir
    euzu besmele çek ağzı yıka burnu yıka tüm vücüdu yıka omuza falan gerek yok onlar sünnet

Alıntıları Göster
    cevaplarınız için sağolun beyler ancak aklıma takılan gusülden evvel abdest almak ne oluyor
  • quote:

onlar sünnettir

sünnet diye terk etmek mi olurmuş
  • quote:

cevaplarınız için sağolun beyler ancak aklıma takılan gusülden evvel abdest almak ne oluyor

gusülden önce abdest almak gusülün sünneti oluyor.
    sadece farzlarıyla gusül abdesti almak yeterlidir ama sünnetleriyle beraber abdest almak daha doğrudur.
  • quote:

arkadaşım ben sana söyleyim aklın hiç karışmasın. Gusüle beleme çek niyet et 3 defa ağza 3 defa burna çek. Sonra zaten duşta yıkanıyosun heryerine su tut kilon filan varsa kıvrımları filan unutma. Sana gusül abdesti tamam gerisi teferruat yani yanlış anşılmasın sünnet anlamında dedim yaparsan güzel olur ama bu saydıklarım yeterlidir. Çünkü gusül absdesti için özel görevlendirilmiş şeytanların olduğu kitaplarda vardır ve insan oğlunun en çok vesveseye düşürenlerden biri gusül abdesidir. O yüzden dediğimi yap yeter. He onun dışında senin sorduğun gibi önce abdestli şekilde alırsan oda bir güzellik oda şöyle oluyor. Normal abdest alır gibi besmele ve niyet sonrasında önce üç defa ağza su veriyorsun, sonra 3 defa burna, sonra 3 defa yüzü yıkıyorsun,sonra 3 defa koları, sonra başı mesh dip kullakları ve enseni mesh ediyosun ayaklarını yıkamıyosun tüm vücudunu yıkadıktan sonra en son banyodan çıkarken ayaklarını yıkayıp çıkıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasimsek06 -- 1 Ağustos 2012; 2:04:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: şey sadece üye?

quote:

onlar sünnettir

sünnet diye terk etmek mi olurmuş

tamam terk etmeyin siz terk edin dedim sanki
    farzını yapsan yeter diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leo Messi 10

3 defa kısmı farz değil haci akın_tr doğrusunu yazmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *No Fear*

quote:

3 defa kısmı farz değil haci akın_tr doğrusunu yazmış

Alıntıları Göster
    Gusül Abdesti Alırken Besmele Çekilmez Önceden'de Normal Abdest Almak Gerekmez İlk Önce Niyet Ettim Gusül Abdest'i Almaya Diyerekten Önce Ağza 3 Kere Sonra Burna 3 Kere Su Verilir Sonra Islak Alan Kalmıyacak Şekilde Vücudun Tamamı Yıkanır (Unutmayın ki Koltuk Altı Ve Ve Malum Bölge Kıllarınız Arpa Boyunu Geçerse Cünüp Olursunuz).

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafaNr

Gusül Abdesti Alırken Besmele Çekilmez Önceden'de Normal Abdest Almak Gerekmez İlk Önce Niyet Ettim Gusül Abdest'i Almaya Diyerekten Önce Ağza 3 Kere Sonra Burna 3 Kere Su Verilir Sonra Islak Alan Kalmıyacak Şekilde Vücudun Tamamı Yıkanır (Unutmayın ki Koltuk Altı Ve Ve Malum Bölge Kıllarınız Arpa Boyunu Geçerse Cünüp Olursunuz).

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar 3 kere yapmak sünnettir.
    Farz olan 1 tanedir.
    3 e gerek yok yani.

Edit: Ama 1 kere dediğim adam gibi bir kere yarım yamalak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_C@BB@R -- 1 Ağustos 2012; 8:57:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Arkadaşlar 3 kere yapmak sünnettir.
    Farz olan 1 tanedir.
    3 e gerek yok yani.

Edit: Ama 1 kere dediğim adam gibi bir kere yarım yamalak değil.

Alıntıları Göster
    1a-Önce niyet edersin
    2- 3kere ağzına dolu dolu su verirsin, iyice çalkalarsın.(gargara şeklinde)
    3- 3 kere burna doldu dolu su erirsin ve burnu temizlersin.
    4b-Tüm vucudu yıkarsın.
    5- Kelimei şaadet getirirsiniz.
    -------------------

1b-Normal namaz abdesti alınır (sünnettir)
    4a- Önce sağ omuza, sonra sol omuz ıslatılarak tüm vucut yıkanır (sünnettir)

• quote:

Orijinalden alıntı: OfkELiKaLaBaLIK

1a-Önce niyet edersin
    2- 3kere ağzına dolu dolu su verirsin, iyice çalkalarsın.(gargara şeklinde)
    3- 3 kere burna doldu dolu su erirsin ve burnu temizlersin.
    4b-Tüm vucudu yıkarsın.
    5- Kelimei şaadet getirirsiniz.
    -------------------

1b-Normal namaz abdesti alınır (sünnettir)
    4a- Önce sağ omuza, sonra sol omuz ıslatılarak tüm vucut yıkanır (sünnettir)

Alıntıları Göster
    ağza çektiğinde gargara yapccan ğğğğğarrrrrrr boğazına kadar getirip gargara yapıp tükürcen

• quote:

Bende bu sekilde aliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sirenia

quote:

Bende bu sekilde aliyorum.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar youtube da bir videoya denk geldim videoda gusul abdestinden sonra normal abdestinde alınması gerektiği söyleniyo doğrumu ?

• Normal abdest, daha doğrusu namaz abdesti sadece namaz kılmak icin alınır. Yani boy abdesti alırken tekrar namaz abdesti almana gerek yok. Boy abesti alırken de her yerini güzelce yıkaman yeterli olur bence zira detaylara girmeye kalkarsak herkes farklı birşey söylüyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.