Arkadaşlar 90 villali bir sitede giriş kapısına iki kamera koyup bu kameraların görüntüsünü 300 mt de bulunan yönetim merkezine taşımak istıyorum. Engembeli arazı olduğu için Yönetim merkezinden giriş kapısı görülmüyor bundan dolayıda ling aktarıcı çok zor olur kablo çekmekte biraz zor görünüyor bu sistemde malzeme olarak ne kullanabilirim yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla...............
quote:
Orijinalden alıntı: araf
Arkadaşlar 90 villali bir sitede giriş kapısına iki kamera koyup bu kameraların görüntüsünü 300 mt de bulunan yönetim merkezine taşımak istıyorum. Engembeli arazı olduğu için Yönetim merkezinden giriş kapısı görülmüyor bundan dolayıda ling aktarıcı çok zor olur kablo çekmekte biraz zor görünüyor bu sistemde malzeme olarak ne kullanabilirim yardımlarınızı bekliyorum.
sana gerekenler; kameraların ikisine de yakın bir noktaya bir bağlantı kutusu koyacaksın ve her iki kameraya bu kutudan birer cctv kablosu çekeceksin. sonra bu kutudan 300 metrelik mesafedeki yere(yönetim binasındaki kaydı yapacağın yere.) kadar bir CAT-6 network kablosu çekeceksin. network kablosunun uçlarına balunlar ile kameraları bağlayacaksın. ve sistemin tıkır tıkır çalışacak. bağlantı şeması şuna benzer. http://pic.tradeage.com/423719.jpeg ürünü satın almak için bana ulaşabilirsin burdan.
burda sorum olacak sana; -sistemde kullanacağın kameralar ip kamera mı yoksa analog kamera mı olacak?
eğer kameralar ip kamera ise 300 metrede kablo da çeksen çalışmaz, en az 100 metrede bir switch-hub koyman gerekir. bu da her 100 metrede bir elektrik ihtiyacı demektir. eğer kameraların analog kameralar ise yine 300 metrelik bir mesafeye görüntü göndermek mesele olacaktır. ilk başta çalışır ama bir süre sonra görüntüler siyah/beyaz a dönmeye başlar.
netice olarak bi kere, kablo kesin çekmen lazım en az bir network kablosu, veya 2 adet koaksiyel(rg6u6) görüntü kablosu.
yerin bize yakınsa hallederiz tabi. yer olarak neresi? istanbul civarındaysan ulaşabilirsin bana.