Şimdi Ara

Güzel bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Temel reisin sevgilisi Safinaz yarıçapı 100 m olan bir daire şeklindeki gölün merkezinde bulunan bir adada ağaça bağlanmıştır. Temel ise sevgilisini kurtarmak ister fakat bir kaç sorun var. Temelin elinde 200 metreden biraz fazla uzun bir halat ve bir bıçak vardır. Ayrıca gölün içindede bir timsah var. Temel'in sevgilisini kurtarmasına yardımcı olun lütfen. Not: Temel ipi adaya fırlattığında yetiştiremiyor maalesef. Yardım için aşağıdaki resmi kullanın. Hepinize başarılar...

• Temel, hemen yanında bulunan ağaca ipi bağlar ve gölün çevresinde dolaşmaya başlar. Yarı çap 100, elindeki ip 200 metre. Tam bir daire attığında ipin 100. metresi adadaki ağaca dolanır, diğer ucunu da ilk ucun bağlı olduğu ağaca bağlar böylece adaya ulaşmasını sağlayacak paralel iki ipi olur. Da...
    Timsahı nasıl halledecek acaba. Yoksa ipi yukarıdan bağlayıp, ayakları göle değmeyecek şekilde elleriyle tuta tuta mı ulaşacak adaya?
    olabilir mi?
  • temel o aklıyla çözemez bunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: muaddib

temel o aklıyla çözemez bunu

ne demek istediğini anlayamadım?
    yani benim cevap mı yanlış,
    yoksa soru mu cevapsız???
  • İpi önce kıyıdaki ağaca bağlar.
    Kendisi de ipin diğer ucundan tutup gölün çevresinde dönmeye başlar.
    Tam karşıya geldiğinde, ipin ortası adaya denk gelecektir.

İpi Safinaz adadaki ağaca bağlar...

Artık ondan sonra ipin üstünden mi yürürler ne yaparlar bilemem....
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

İpi önce kıyıdaki ağaca bağlar.

Benim çözümüm daha sağlamcı,
    iki ip, bir ipten daha sağlamdır her zaman. 2>1
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

quote:

Orjinalden alıntı: muaddib

temel o aklıyla çözemez bunu

ne demek istediğini anlayamadım?
    yani benim cevap mı yanlış,
    yoksa soru mu cevapsız???

senin cevap sanırım doğru...sen çözmüşün temel çözemez dedim ben...hani fıkralardan tanıdıımız temel aptal ya, bir çeşit espri yani...bilmem anlatabildim mi???

çözüme gelince...bence doğru ama ip üstünde mi yürücek bunlar...hayır..çift ip olacağı için uzanarak gidebilecek safinaz...ya da enlemesine oturcak kaya kaya gidecek..peki bıçak ne için kullanılacak..böyle sorularda herşeyi kullanmak gerekir, yoksa çözüm olmaz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir soru :)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

İpi önce kıyıdaki ağaca bağlar.

Benim çözümüm daha sağlamcı,
    iki ip, bir ipten daha sağlamdır her zaman. 2>1

Yaw kardeş senin cevabını görmemişim . Bence de 2>1

• Temel gölün çevresinde yapacağı seyahate çıkmadan önce ipin ortasına (100. m.ye) bıçağı bağlar, safinaz o bıçağı alır, ve dönüş yolunda olası timsah saldırılarına karşı kullanır...
    Ancak Safinaz, bildiğimiz gibi gayet akrobatik bir kızımız olup, tahminim o bıçağa ihtiyaç duymayacaktır.
  • arkadaşlar ilk gelen cevap doğru ama eksik bitirmişsin. temel iki ağaç arasında gerdikten sonra ipin üstünden tutunarak karşıya geçer ve bıçakla safinazı kurtarır. ve teker teker geri dönerler. bu kadar basit, işi yokuşa sürmeyin...
  • asıl yokuşa süren sensin temel ıspanağı yer, kolunu pervane yapar adaya ulaşır, safinazıda alır karşıya geçer
  • Peki Temel bıçağı nerede kullanacak?..... Bıçağa ne gerek var?
  • arkadasım safinaz orda baglı..temel arkadasların dedigi gibi karsıya gecip safinazı kurtaracak..artık bi ask sahnesi adada mı olur karsıda mı bilinmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerelektronik -- 2 Ocak 2006 21:56:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufogtem

Arkadaslar; işte size güzel bir soru:
    Temel reisin sevgilisi Safinaz yarıçapı 100 m olan bir daire şeklindeki gölün merkezinde bulunan bir adada ağaça bağlanmıştır. Temel ise sevgilisini kurtarmak ister fakat bir kaç sorun var. Temelin elinde 200 metreden biraz fazla uzun bir halat ve bir bıçak vardır. Ayrıca gölün içindede bir timsah var. Temel'in sevgilisini kurtarmasına yardımcı olun lütfen. Not: Temel ipi adaya fırlattığında yetiştiremiyor maalesef. Yardım için aşağıdaki resmi kullanın. Hepinize başarılar...

Elindeki bıçak ve 200 m halatla sal yapar safinazın yanına gider safinazın dırdırını duyunca onu almadan geri döner

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.