Şimdi Ara

Güzel günleri biz görebilecek miyiz ? Yoksa mezarda mı rahat edeceğiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çizgiden öncesi benim siyasi görüşüm hakkında. Konu içeriği hakkında yazmadan önce kendi siyasi görüşümü anlamanızı ve sonra konuyu okumanızı istedim. Eğer uzatmadan direkt konuyu okumak isterseniz çizgi altındakileri okuyabilirsiniz.

27 yaşında bir Türk genciyim. Oy kullanma yaşıma geldiğimden beri siyasi görüşüm sürekli değişti. Oy vermeye yaşım yetmediğinde Mevcut hükümeti destekliyordum. O zamanlar Eğer yaşım yetseydi mevcut hükümete oy verirdim.

Oy verme yaşıma geldiğimde ilk MHP oy verdim. Bu yılda çözüm süreci meseleleri vardı. HDP'nin meclise girdiği yıldı. AKP'ye Çözüm sürecinden dolayı oy vermedim. CHP'ye ise HDP'ye emanet oy kampanyasından dolayı oy vermedim. O zamanlarda ekonomi bu kadar kötü değildi. Tek düşündüğüm devlet, asker, millet idi.

MHP, Akp'ye kaymaya başlayınca sırasıyla, CHP,CHP,İP,CHP,ZAFER PARTİSİ olarak oyumu verdim. Anlayacağınız sürekli siyasi görüşüm değişiyor. Alternatif olmadığında AKP vermektense hep CHP oy verdim. Sağ görüşlü bir insanım ve AKP harici benim görüşüme yakın partilere oy veriyorum.

____________________________________________________________________________________

Benim gibi siyasi görüşü sürekli değişen insanlar çok azınlıkta. Çoğunluk olan kesim ise; "HALK" bilincini yitirmiş durumda. Başa gelen insanları kendileri seçmemiş gibi, sanki gökten zembille inmiş gibi davranıyor.

Halkın çoğunluğu bu görüşte olduğu için; Türkiye Cumhuriyeti'nin başına Dünyanın en iyi Devlet adamı geçse bile, Türkiye'nin bu kötü durumlardan kurtulabileceğini sanmıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü olması için; vatandaşlarının BİZ HALKIZ, EN BÜYÜK GÜÇ BİZİZ bilincinde olması gerekiyor.

Örnek veriyorum AKP öncesi çok kötü durumdaydık. Şu vardı, bu vardı gibi argümanlar var. Bunların belki bazılarında da haklı olabilirler. AKP başa geldiğinde bazı şeyleri iyileştirdi. İyileştirmeye devam ettikçe seçilebilirler bunda bir sorun yok.

Fakat kötü şeyler olmaya başlandığında, şu ankileri baştan atıp yerine başka birinin getirilmesi gerekir. Eğer atmaz isen kötü günler diye örnek verdiğin zamanlara tekrar geri döneceksin, belki mumla arayacaksın.

Ülkeyi yöneten insanların hata yapma lüksü yoktur. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti onlara emanet edilmiştir. Hata yapıldığında istifa etmeleri gerekir. T.C vatandaşlarının çoğu kesimi ise hata yaptıklarında bizi yöneten kişileri Başkanlık sistemi ile ödüllendirdi. Daha büyük hatalar yapsınlar diye.

Soruyorum şimdi Halkın çoğunluğu bu kafada olduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti nasıl gelişebilir ?

Devlet yönetmede; Bir hatanın tüm doğruları götürmesi gerekir. Fakat bizde bir doğru tüm yanlışları götürüyor.

Özet olarak halkın çoğunluğu bu kafada oldukça biz iyi günler göremeyeceğiz gibi. Devleti yönetenleri; çoğunluk olan kesim belirliyor çünkü.

Halkın çoğunluğu bu kafada olduğu için başa Atatürk kafasında bir diktatör gelmesi gerekiyor. Çünkü bu halka demokrasi çok fazla. Eğer Türkiye Cumhuriyeti demokrasi ile devam ederse Türkiye Cumhuriyeti'ne 100 tane Atatürk gelse bile gelişemez halk böyle olduktan sonra...

• bir partiye ait olmak ve onunla özdeşleşmenin değişecek olması, siyasi görüşün de değişmesi anlamına gelir mi? bence gelmez. şimdi anayasa değişikliğinden bahseden cumhur ittifakı son seçimde oy kaybetmeseydi, anayasa değişikliği teklifini cumhurbaşkanına sunar, o da millete yani referanduma getirir miydi, getirmez miydi?

cumhur ittifakı şu an sadece anayasa değişikliği teklifi verebiliyor. anayasa değişikliklerinin cumhurbaşkanı tarafından onaylanabilmesi için gerekli olan 2/3 meclis çoğunluğuna ise ulaşılamıyor. halk oylaması için de 3/5 çoğunluk, "360" oy gerekiyor.

AK Parti 265

MHP 50

İYİ Parti 37

Saadet Partisi 20

Yeniden Refah 4

DEVA 15

HÜDA-PAR 4

CHP 126

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM) 57

Bağımsız 5

TİP 3

Demokrat Parti 3

Demokratik Bölgeler Partisi 2

Emek Partisi 2

DSP 1

toplam 594 vekil.

siyasi görüşüm değişiyor demişsin ya. öğrencilerin yüksek öğrenim süresi boyunca, politik tutumları değişiyor mu? konusunda bir araştırma var. belki ilgini çeker bir bak. https://idp.springer.com/transit?redirect_uri=https%3A%2F%2Flink.springer.com%2Farticle%2F10.1007%2Fs10734-022-00915-8&code=6cf032f5-cb02-4102-978f-d8b2f4af1aad bence çok değişmiyor. örnekteki araştırma sonuçlarını da bir çırpıda göz gezdirdim. yanlış demiyorsam eğer çok az bir değişim var. bence bizde halkın siyasi görüşünde de bir değişiklik yok. sonuç olarak halk görevini yapıyor dememiz gerekiyor. çoğunluk yok şu anda. bir sonraki seçime, herkes mevcut durum ile girerse yine bir şey olmayacak gibi görünüyor. zaten olması da mümkün değil. sihirli bir kilit var ortada. o anahtara da tek başına kimse ulaşamayacak görünüyor. anca, hep birlikte olabilir. bence bu bir tesadüf olamaz. dolayısıyla, senin dediğin gibi ortada bir çoğunluk yok.

ayrıca Atatürk kafasında bir diktatör demek, Atatürk diktatördü anlamına gelir. diktatör dediğin, diktatördür. Atatürk diktatör olsaydı, diyanet işleri başkanı son mesajında onun adını anmazdı dememiz lazım. kaldı ki bir diktatörün iyi yanlarını görüp, kötü yanlarını bırakıyor olmak da bence samimi bir davranış olmaz. çünküüü, bir diktatörün iyi yanları, iyiden almış olduğu yanlardır. diktatörün hayrı yoktur, olamaz da. nihayetinde gerçekleşen ve gerçekleşecek olan herşeyin sonuçlarını ve getirilerini tam anlamıyla, insanoğlunun değerlendirebileceğini ben sanmıyorum. eksiler ve artılar var. niyet ve amel var, nefis var. iyi olduğunu düşündüğün bir şey vardır ama neticesi iyi olmaz. vb bir sürü faktör var. mesela cb erdoğan'a da diktatör diyenler var değil mi? alakası yok. çünkü ortada seçim var. seçmene de diktatör diyen çıkmaz herhalde. Güzel günleri biz görebilecek miyiz ? Yoksa mezarda mı rahat edeceğiz ? hatalar olmaz mı, olur hem de öyle hatalar olur ki.. yalnız şu bir gerçek, Atatürk önemli bir şahsiyet ve çok sevildiği gibi çok da eleştiriliyor. kıyamete kadar da böyle devam eder görünüyor. bence bu konuda da milletimizin bir yol alması lazım. bu yol da galiba anayasa değişikliğine çıkıyor. yola girilir de yolun sonuna ne zaman varılır dersek, işte şimdi senin dediğin şeye gelmiş oluruz. Güzel günleri biz görebilecek miyiz ? Yoksa mezarda mı rahat edeceğiz ? 

• Ekonominin düzelmesi en az 10 yılı bulur boşuna hayal kurmayın.

• şuanda yaş ortalaması 30 almanyanın ise 40. türkiyenin yaş ortalaması 2060 yılında 40 olacak. yani 2060ta türkiye aşağı yukarı gelişmiş ülke standartına gelecek. 36 yıl sonra daha iyi yaşayabileceksin

• Güzel günleri biz görebilecek miyiz ? Yoksa mezarda mı rahat edeceğiz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.