Aliya İzzet Begoviç ' in ''İki insan aynı yoldan geçer fakat biri tecrübe ve tesirlerle dolu olarak diğeri de sanki gözleri kapalıymış gibi döner. Bu durum, geçtikleri şehir ve manzaralara bağlı değil, onlara bağlıdır.'' |
GÜZEL SÖZLER
-
-
" Korkuyu bilen, ama onu yenende vardır yürek; uçurumu gören, ama gururla bakanda.
Uçurumu gören, ama kartal gözleriyle bakanda, uçurumu kartal pençeleriyle kavrayanda vardır yürek. "
Friedrich Nietzsche
Ne gariptir ki toplum olarak aklı yavaş olana değil de ayağı yavaş olana; yüreği kör olana değil de gözü kör olana acırız...
'Tek doğruyu buldum' değil 'Bir doğruyu buldum' deyin.
Kendiniz gibi olduğunuz zaman iyisinizdir.
Halil Cibran ( Kahlil Gibran )
-
İlim, ezberlenen malumat değildir .İlim ,faydalanılandır.
İMAM ŞAFİ
-
Bizlere gereken yalnızlıktır. Büyük, içsel bir yalnızlık. Kendi içine yürümek ve saatler boyu kimselere rastlamamak...
R. M. Rilke
-
''Denizler ötesine giden yalnızca iklimi değiştirmiş olur, aklını değil.''
ZÜLFÜ LİVANELİ
-
Ve otursam senin yanına ve desem usulca :Acı çektim ben işitir misin ?
Rainer Maria Rilke
-
Bugün yaşayan
Müslümanlarda tuhaf biçimde bir
Ebu Talib kompleksinin yansıdığına şahid oluyoruz. Ebu Talib kendisi için "atalarının dininden döndü derler" diye kelime-i şehadeti getirmekten kaçırmıştı. Şimdi bir başka biçimde bazılarımız tıpkı Ebu Talib'in yürüttüğü mülahazalar içinde bulunuyoruz ve adeta onun gibi Resulullah (sav)'a "sen doğru söylüyorsun,Allah birdir" diyoruz da, iş teslim olmaya gelince, Ebu Talib nasıl atalarının dini uğruna teslim olmaktan kaçındıysa, biz de sanki atalarımızın diniymiş gibi baktığımız bir takım " ilmi safsatalara" bakarak teslimiyetten kaçırıyoruz.
RASİM ÖZDENÖREN
-
Fakir çalmasını iyi bilmediği için fakirdir...
Anoonim ...
-
Oysa insan, "insan" kaldıkça güzeldir.
RASİM ÖZDENÖREN
-
-
"Kitap boş vakitte okunmaz,
Kitap okumaya vakit ayrılır..."
ÖMER TUĞRUL İNANÇER
-
-
Yavuz Sultan Selim Han'ın ölüm döşeğindeki son sözleri
Sırtındaki Çıban nedeniyle durumu ağırlaşan Yavuz Sultan Selim bir daha Otağdan çıkamayacaktır. Veziri Hasan Can durumun kritikliğinin farkındadır ve yanından ayrılmamaktadır. Kantar içindeki padişah ne nedimine dönerek:
“ Hasan Can bu ne haldir?” Diye sorar, Hasan Can üzgün bir şekilde:
“ Allah ile olma zamanıdır Hünkarım!” Cevabını verir. Sıkıntılı durumdaki padişah sanki yattığı yerden Kükrercesine :
“ Ya sen şimdiye kadar bizi kiminle bilirdin” diyecektir.
-
-
-
Eğri dikilen fidanın gölgesi de düz olmaz !
-
Halil Cibran'dan :
Başkalarının haklarını korumak, hayattaki en asil duruştur.
Kendiniz gibi olduğunuz zaman iyisinizdir.
İnsanların vefaları sana değil, sana olan ihtiyaçlarınadır. Sana ihtiyaçları değişince vefaları biter.
Yumurta dıştan kırılırsa yaşam son bulur; içeriden kırılırsa yaşam başlar. İçten başlamayan dönüşümler ölümcüldür.
Dün krallara itaat ettik ve imparatorların önünde boynumuzu eğdik. Ancak bugün sadece gerçeğin önünde diz çöküyoruz.
Bana "seni anlamıyorum" demen, hak etmediğim bir övgü, hak etmediğin bir yergidir.
Hakikat iki kişiye muhtaçtır. Biri onu dillendiren, diğeri onu anlayan.
Bir insanı sustuğu yerlerden tanıyabilirsiniz.
-
“İnsan bir kere birine geç kalır ve bir daha hiç kimse için acele etmez.”
Yaşar Kemal -
Kendini tarttın mı başkasının terazisinde mesela ? Sahi, dost olsan ,ana olsan , baba olsan, evlat olsan , komşu olsan ,işveren olsan ,işçi olsan, eş olsan , esnaf olsan, müşteri olsan kendine, razı olur muydun kendinden ? Elinden , dilinden, gözünden, halinden saçılan tohumlar çiçek açar mıydı içinde ?
-
Kaybolduğunu bilmemek, başka bir alemin içine düşüp hala kendi alemimizde yaşadığımızı sanmak değil de nedir ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X