Şimdi Ara

H yerine V lastik takmak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adi lastikten çok çektim kalitesiz lastikler yüzünden 2 kaza yaptım.Islak zeminde abs olmasına rağmen jilet gibi kayıp öndekine vurdum.2 kazadan toplam 1500 lira param gitti arabanın orjinalliği bozuldu.Şimdi inat ettim kaliteli lastik alıcam michelinin en ucuz modeli 175/70/13 ölçülerinde t sınıfı tanesi 80 lira bu lastiği alıcam.Palioda en fazla 195 yaptım araba resmen havalanıyordu bir daha 180'i geçeceğimi sanmıyorum.
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Konu hort olacak ama V serisi 20 dk da H serisi neden 4 dk ? kaynak var mı ?
  • Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Yapisal olarak oyle uretilmis ki farkli hiz siniflarina farkli dayanim sureleri kriter,gecer olarak belirlenmis.ilaveten ayni model v sinifi lastigin hamuru h sinifindan gorece daha serttir yapisal butunlugun bozulmamasi icin.30 yil kadar once v siniflari cift karkasli idi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Şimdi düz yolda 195 te sabit kalsada 1.6 dizel S40 la yazılım varken h sınıfı lastik ile yaklaşık 1 saat boyunca 200- 220 arası hızlarda seyretmem gerekmişti o anın heyacanı ile lastiklerin ısınabileceği hiç aklıma gelmedi açıkçası bu verdiğiniz bilgi ile alakalı kaynak verebilirmisiniz çünkü ciddi güvenlik açığı olmuş oluyor

• Benim lastikleri de V yerine W takmışlar, sonradan farkettim
    Bi fark göremedim bir senedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Yillardir bildi okurum.Bu bilgileride oradaki lastik testlerinde belirtilen degerlerdir.Hatta yuksek hiz testi yapilir ve genelde no name lastikler kalirdi eskiden.Ya sirt atar yada baska bir yerden yapisal butunlugu bozulur.Hatta tr de ilk corolla uretildiginde 1.6 araclari top speedleri 195km olarak verilmesine ragmen 175/65/14olcusunde t sinifi lastik ile donatmakta idi toyotasa.190km hiza dayanikli.
    Kaynak olarak gosterebilecegim bir yer yok ama bunlar benim uzun yillar suren bilgi birikimimden biri.
    İyi aksamlar.

• Konuyu hortlatmak istemedim ama yardımınıza ihtiyacım var.

Aracımın sol ön lastiği yarıldı üzerinde fabrika cıkısı bristone
    Turanza 215 55 16 93H lastik var tek alma dediler yol tutusu etkiler çift al dediler

Lastiğin teki 600-700₺ arasında iki adet alsam 1400₺ buluyor acaba 93 v alsam bir çift işimi görür mü? Birde şu tabloyu eklemek istedim
     H yerine V lastik takmak?

4 lastik için para harcamak istemiyorum bilgilendirme rica ediyorum şimdiden teşekkürler

93h adet fiyatı 600-700₺
    93v adet fiyatı 400-450₺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokoci35 -- 24 Ağustos 2019; 17:49:38 >

• kokoci35 kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak herhangi bir sorun olmaz. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oğuz*han kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.