Şimdi Ara

H80'mi Noctua NH-D14 Mü ?..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet Başlıktan da Anlaşılacağı Gibi Bu İki Soğutucu Arasında Kaldım H100 Kasama Uygun Değil Maalesef 3770K İşlemcime Sizce Hangisi Daha Uygun Olur Arkadaşlar.İki Ürünün de Satış Linkini Vereyim..

Noctua NH-D14 : 187 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597

Corsair H80 : 255 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-hydro-serisi-h80-intel--amd-su-sogutma-sistemi.aspx

Aradaki Fiyat Farkını da Gözardı Etmeyelim.. Bildiğim Kadarıyla Hemen Hemen Aynılar Hatta Noctua Daha İyi..

http://www.overclockersclub.com/reviews/corsair_hydro_h80/4.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Y -- 8 Eylül 2012; 12:46:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wander21

Evet Başlıktan da Anlaşılacağı Gibi Bu İki Soğutucu Arasında Kaldım H100 Kasama Uygun Değil Maalesef 3770K İşlemcime Sizce Hangisi Daha Uygun Olur Arkadaşlar.İki Ürünün de Satış Linkini Vereyim..

Noctua NH-D14 : 187 TL

Corsair H80 : 255 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-hydro-serisi-h80-intel--amd-su-sogutma-sistemi.aspx

Aradaki Fiyat Farkını da Gözardı Etmeyelim.. Bildiğim Kadarıyla Hemen Hemen Aynılar Hatta Noctua Daha İyi..

Noctua hem daha iyi hemde daha sessiz çalışır.

Ama şu var, Anakart üzerinde devasa bir kütle görmek istemiyorum dersen H80 al. Su soğutmaların en büyük avantajı Anakart üzerinde yer kaplamazlar.

Kasan da MidTower ise Kasa içerisinde daha rahat çalışılır Su Soğutma varken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 8 Eylül 2012; 12:57:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

quote:

Ama şu var, Anakart üzerinde devasa bir kütle görmek istemiyorum dersen H80 al. Su soğutmaların en büyük avantajı Anakart üzerinde yer kaplamazlar.

Anakarta Bir Zararı Olamayacaksa Benim İçin Önemli Değil Zaten Ramleri de Ona Göre Seçmiştim Ama Yinede Sorayım Dedim.. Anakartıma da ram'e de Kasaya da Uyumlu Büyük İhtimallede Onu Alıcam..Sağolun.Bu Arada Bu Fiyat Aralığında Daha İyi Bir Soğurtucu Varmı ?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Y -- 8 Eylül 2012; 13:00:23 >
  • quote:

quote:

quote:

Anakarta Bir Zararı Olamayacaksa Benim İçin Önemli Değil Zaten Ramleri de Ona Göre Seçmiştim Ama Yinede Sorayım Dedim.. Anakartıma da ram'e de Kasaya da Uyumlu Büyük İhtimallede Onu Alıcam..Sağolun.Bu Arada Bu Fiyat Aralığında Daha İyi Bir Soğurtucu Varmı ?..

Ağırlık: 900 gr (fansız), 1070 gr (tek fan), 1240 gr (çift fan)

2 Fan ile 1. Kilo 240 Gram ağırlığa ulaşıyor Noctua. Bu uzun sürede Anakartı az da olsa eğebilir diye düşünüyorum.

Tabi bunu Noctua kullananlar daha iyi bilir.

Eski Anakartım ı çıkartığımda ki 3 yıllık bir kart kendisi onda bile eğilme vardı. Sanırım çoğu kartta bu oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 8 Eylül 2012; 13:06:18 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ağırlık: 900 gr (fansız), 1070 gr (tek fan), 1240 gr (çift fan)

2 Fan ile 1. Kilo 240 Gram ağırlığa ulaşıyor Noctua. Bu uzun sürede Anakartı az da olsa eğebilir diye düşünüyorum.

Tabi bunu Noctua kullananlar daha iyi bilir.

Eski Anakartım ı çıkartığımda ki 3 yıllık bir kart kendisi onda bile eğilme vardı. Sanırım çoğu kartta bu oluşuyor.

Anladım.. O Fiyat Aralığında Daha İyi Bişey Varmıdır Peki Belki Daha Ucuz Çünkü 4.2-4.6 Felan Kullanmak İstiyorum Stabil Bir Biçimde 3770K da SB'ye Göre Isınan Bir İşlemci Malum.. Bu Arada Seçiminizden GÖrdüm G500+G105 Kullanıyormuşsunuz Bende Düşünüyorum Ama MK710 Setiyle Aralarında Kaldım Kablosuz Olduğu İçin MK710 Seti Kafamı Karışiıtırıyor Siz Memnunmusunuz İkisinden de Onuda Sorayım Size İlk Sorumla Beraber..

• Bende Sunbeam Core Contact Freezer var 90 Lira fiyatı var.

Ya da Akasa Venom var, o da CCF ile denk bir soğutucu.

Bu benim CCF ile 4.3 Ghz Prime95 testim. 4.2 Ghz de 1.200 ile çalışabiliyor.
    Soğutucu Sunbeam CCF 1.300 RPM de çalıştırdım

İşlemci gücüne ihtiyac duyan ugulamalar ile çalışmayacaksan 4.2-4.3 Ghz yeterli gelir üstü gereksiz. Senin işlemcin bu değerlere daha düşük Voltaj ile çıkar diye düşünüyorum.

Mause Klavyeye gelince, oldukça memnunum Klavye zaten Mavi Led li 2 kademeli. İkisi de fiyatına göre iyi ürünler Oyunu Klavye ve Mause

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 8 Eylül 2012; 13:19:28 >

• Evet Haklısınız Ancak Uzun Süreli Kullanıcağımdan Öyle Söylüyorum Zaten 6 YIl Garantili Noctua ve İleride Daha Yüksek Değerlere de İhtiyaç Duyabileceğimi Düşünüyorum Bu Yüzden Böyle Soğutuculara Yöneldim (D14 Silver Arrow vs) Olmadı H80 Alıcam Bırakıcam Ancak Onunda Hemen Bozulmasından Korkuyorum Umarım Baya Götürür.. İlginize Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet Haklısınız Ancak Uzun Süreli Kullanıcağımdan Öyle Söylüyorum Zaten 6 YIl Garantili Noctua ve İleride Daha Yüksek Değerlere de İhtiyaç Duyabileceğimi Düşünüyorum Bu Yüzden Böyle Soğutuculara Yöneldim (D14 Silver Arrow vs) Olmadı H80 Alıcam Bırakıcam Ancak Onunda Hemen Bozulmasından Korkuyorum Umarım Baya Götürür.. İlginize Teşekkürler

Onda da 5 yıl garanti var sanırım.

Ondaki tek sıkıntı zamanla Pompa yıpranacaktır, verimi düşebilir bozulmasa da .
  • Hakikaten bu işlemci soğutucuları çok büyük, Cooler Master vga sabitleyicisi yerine cpu sabitleyicisi yapsa daha yararlı olurmuş..
  • quote:

quote:

Evet Haklısınız Ancak Uzun Süreli Kullanıcağımdan Öyle Söylüyorum Zaten 6 YIl Garantili Noctua ve İleride Daha Yüksek Değerlere de İhtiyaç Duyabileceğimi Düşünüyorum Bu Yüzden Böyle Soğutuculara Yöneldim (D14 Silver Arrow vs) Olmadı H80 Alıcam Bırakıcam Ancak Onunda Hemen Bozulmasından Korkuyorum Umarım Baya Götürür.. İlginize Teşekkürler

Birde H80 egzoz Fanın Oludğu Bölüme Taklıyor Genelde Hava Akımına Kötü Bir Etkisi Olurmu Kasa İçindeki Benim Kasamda Hemen Hemen Aynı Bununla Egzoz Fanı Aynen Böyle Taksam Yanına da İçeri Üfleyen Bir Fan Taksam Nasıl Olur

• quote:

quote:

quote:

Birde H80 egzoz Fanın Oludğu Bölüme Taklıyor Genelde Hava Akımına Kötü Bir Etkisi Olurmu Kasa İçindeki Benim Kasamda Hemen Hemen Aynı Bununla Egzoz Fanı Aynen Böyle Taksam Yanına da İçeri Üfleyen Bir Fan Taksam Nasıl Olur

İçeriye 2 fan koy hava üflesin içeri.

Ya da H80 in fanlarını içeriye üfleyecek şekilde yerleştir ki dışardan taze temiz hava çeksin.

İkisinden birini yap

• Ağırlığı kafanızda dert etmeyin, hiçbir şekilde anakarta bir zararı yok. Ancak H80 gibi bir su soğutma çözümü her türlü hava soğutmadan iyidir. Soru şöyle olsaydı H50'mi nh-d14'mü ? Cevap Noctua olurdu bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

Ağırlığı kafanızda dert etmeyin, hiçbir şekilde anakarta bir zararı yok. Ancak H80 gibi bir su soğutma çözümü her türlü hava soğutmadan iyidir. Soru şöyle olsaydı H50'mi nh-d14'mü ? Cevap Noctua olurdu bana göre.

Ağırlıkta Problem Değilse D14 Öne Geçmez mi Hocam H80 Hangi Konuda Üstün ?..
  • quote:

quote:

Ağırlığı kafanızda dert etmeyin, hiçbir şekilde anakarta bir zararı yok. Ancak H80 gibi bir su soğutma çözümü her türlü hava soğutmadan iyidir. Soru şöyle olsaydı H50'mi nh-d14'mü ? Cevap Noctua olurdu bana göre.

Ağırlıkta Problem Değilse D14 Öne Geçmez mi Hocam H80 Hangi Konuda Üstün ?..

Noctua NH D14 ve Silver Arrow'dan daha iyi olamaz.

Corsair H serisi su soğutmayı gözünüzde büyütmeyin bu kadar. Bu Noctua ve Silver Arrow direkt olarak İşlemci yüzeyine temas edip soğutma yapıyor.

H serisi ise hortumlarla suyu radyatöre taşıyıp soğutacak da, pompası ne kadar verimli o bile belli değil.

Herşey ortada ezbere konuşmayalım lütfen.

• Pclabs sitesinden alıntıdır.
    "Hayatın içinden çok basit örnek, konuyu anlamamızda yardımcı olabilir. Gecenin bir vakti bebeğinizin karnı açıktı ve siz kalkıp ona mama hazırladınız. Ancak mamayı biberona koyduğunuzda sıcaklığının biraz fazla olduğunuz gördünüz. Ne yaparsınız? Biberonu üfleyerek mi yoksa bir çeşmenin altında akan suyla mı soğuturdunuz? Eğer üfleyerek (hava ile) soğutmaya kalkarsanız, uzun bir süre mama soğumaz ve bebeğiniz ağlamaktan bitap düşer. Ama biberonu çeşmenin altına tutarsanız, mama çok hızlı bir şekilde bebeğinizin içebileceği sıcaklığa düşer ve yer mantarı mutlu olur.

Bir işlemciyi suyla soğutmak, bebeğinize hazırladığınız biberonu çeşme altında soğutmaya benzer. Su soğutma sistemleri; daha etkilidir ve hava soğutmanın kolay kolay ulaşamayacağı performansı sağlar." demiştim/bu söylemin hala arkasındayım :)

Su soğutma sistemlerinin en büyük özelliği: düşük gürültü değerleriyle maksimum soğutmayı sağlamasıdır. Isı transferini sağlayan su yani H2O, havadan daha yoğun bir madde yapısına sahiptir ve özgül ağırlığı havadan daha fazladır. En basit yaklaşımla bu iki özellik suyu, havadan daha fazla ısı taşıma kapasitesine sahip kılar."

Ayrıca ilave olrak noctua ve silver arrow 1-2 derece daha iyi sonuç verebilir kabul ama bu soğutucuların kapladığı alan işgal ettiği slotlar düşünüldüğünde hala bana sıvı soğutma daha mantıklı geliyor.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 9 Eylül 2012; 1:35:46 >

• quote:

Pclabs sitesinden alıntıdır.
    "Hayatın içinden çok basit örnek, konuyu anlamamızda yardımcı olabilir. Gecenin bir vakti bebeğinizin karnı açıktı ve siz kalkıp ona mama hazırladınız. Ancak mamayı biberona koyduğunuzda sıcaklığının biraz fazla olduğunuz gördünüz. Ne yaparsınız? Biberonu üfleyerek mi yoksa bir çeşmenin altında akan suyla mı soğuturdunuz? Eğer üfleyerek (hava ile) soğutmaya kalkarsanız, uzun bir süre mama soğumaz ve bebeğiniz ağlamaktan bitap düşer. Ama biberonu çeşmenin altına tutarsanız, mama çok hızlı bir şekilde bebeğinizin içebileceği sıcaklığa düşer ve yer mantarı mutlu olur.

Bir işlemciyi suyla soğutmak, bebeğinize hazırladığınız biberonu çeşme altında soğutmaya benzer. Su soğutma sistemleri; daha etkilidir ve hava soğutmanın kolay kolay ulaşamayacağı performansı sağlar." demiştim/bu söylemin hala arkasındayım :)

Su soğutma sistemlerinin en büyük özelliği: düşük gürültü değerleriyle maksimum soğutmayı sağlamasıdır. Isı transferini sağlayan su yani H2O, havadan daha yoğun bir madde yapısına sahiptir ve özgül ağırlığı havadan daha fazladır. En basit yaklaşımla bu iki özellik suyu, havadan daha fazla ısı taşıma kapasitesine sahip kılar."

Ayrıca ilave olrak noctua ve silver arrow 1-2 derece daha iyi sonuç verebilir kabul ama bu soğutucuların kapladığı alan işgal ettiği slotlar düşünüldüğünde hala bana sıvı soğutma daha mantıklı geliyor.
    Saygılar...

Aslında Bende Sıvı Soğutmadan Yanayım Ama Ne Yazıkki :

Daha Sesli :

http://www.anandtech.com/show/5054/corsair-hydro-series-h60-h80-and-h100-reviewed/6

Daha Kötü Soğutuyor :

http://www.anandtech.com/show/5054/corsair-hydro-series-h60-h80-and-h100-reviewed/5 (Silver Arrow SB-E Modeli Hariç Noctuadan Kötü Bu Arada)

Daha Pahalı :

Ama Daha Az Yer Kaplıyor.. Ama Yinede 5 Yıl Garantisi Varsa H80 Alıcam Sırf Bu Yer Olayından Rahat Etmek İçin Ankartı Düşünmemek İçin.. Ama 2 Yılsa Noctua Alırım Heralde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Y -- 9 Eylül 2012; 8:23:51 >

• quote:

Saygılar...

Bebek mama örneği çok kötü bir örnek.

quote:

Su soğutma sistemleri; daha etkilidir
    demiş

Hangi soğutma sistemlerinden bahsetmiş belli mi ? Hazır setler dememiş. Genelleme yapmış ve bunun içnie Hazır setler dahil olmamalı.

Parça parça kurulacak bir Soğutma sistemi bırakın hava soğutmayı hazır su soğutma sistemlerinden bile daha iyi oluyor

Başka konularda da dedim, Sıvı Soğutma anakart üzerinde daha az yer işgal eder, kasa içerisinde çalışmayı kolaylaştırır. Onun haricinde hazır setler iyi hava soğutmalardan daha iyi değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Eylül 2012; 23:45:39 >

• quote:

quote:

Saygılar...

Bebek mama örneği çok kötü bir örnek.

quote:

Su soğutma sistemleri; daha etkilidir
    demiş

Hangi soğutma sistemlerinden bahsetmiş belli mi ? Hazır setler dememiş. Genelleme yapmış ve bunun içnie Hazır setler dahil olmamalı.

Parça parça kurulacak bir Soğutma sistemi bırakın hava soğutmayı hazır su soğutma sistemlerinden bile daha iyi oluyor

Başka konularda da dedim, Sıvı Soğutma anakart üzerinde daha az yer işgal eder, kasa içerisinde çalışmayı kolaylaştırır. Onun haricinde hazır setler iyi hava soğutmalardan daha iyi değiller.

h100

• Aradaki 60-70 TL Farkı Vermek Gelmiyor İçimden.. İnsan Düşünüyor Hem Daha Performanslı Hem Daha Sessiz Hem 6 Yıl Garantili Sırf Yer Olayı Yüzünden Birde Üstüne 60-70 TL Daha Pahalı Zaten Ramlerim Anakartım Kasamda Uyumlu.Fikrim Sürekli Değişiyordu Ancak Noctua Alacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Y -- 10 Eylül 2012; 10:00:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.