Kimse Hacettepe ODTÜ Bilkent'ten daha iyi veya denk demiyor zaten bence. Ama ODTÜ Bilkent kadar iyi değil diye bölüme yetersiz, yazılmaz demek yanlış yönlendirmek olur. Bilkent'in %50'si yurtdışına gidiyorsa burada da %20-30'u gidiyor. Adam bilgisayar mühendisi olmak istiyorsa ODTÜ Bilkent tutmadı diye makine mühendisi mi olsun |
HAAAACETTEPE CENG (2. sayfa)
-
-
hayır tabii ki hocam. ama %20-30 luk oranın dünyanın bilgisayar mühendisi ve yazılıma ihtiyaç olan bir dönemde olduğu ve mühendislikte bireysel başarıyla da yurt dışına çıkabildiği düşünülünce hacettepenin bu alanda fazla öne çıkan bir yanı olduğunu düşünmüyorum. ceng isteyen yazsın istediği yeri elbette
-
Bütün ceng sıralamaları hak ettikleri yerin üzerinde, umarım tıplar kısa zamanda yükselişe geçer de mühendislik okumak isteyen öğrencilerin önü açılır. İlk 5k giremeyene okul kalmadı.
-
Diğer mühendislikleri bilemem ama bilgisayar mühendisliği için teknik açıdan yetersiz değil ki olsa bile bizim alanda üniversitenin teknik donanımının nasıl olduğu pek etken değil. Odtü mezunu abinizin dediklerine göre konuşuyorsunuz hocam gördüğüm kadarıyla, tek bir kişinin lafıyla böyle önyargılara sahip olmak mantıksız bence. Yurtdışı için de daha 3. Sınıfta yurtdışına çalışmaya başlayan arkadaşlarım var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam mühendislik zaten çoğunlukla kendini geliştirmekle ilgilidir, yurt dışında arkadaşlarınız çalışmaya başladı diye hacettepe ceng çok iyidir çıkarımı da yapamayız maalesef. üniversiteler sadece bize oransal olarak öğrencilerin geleceklerinde memnuniyetleriyle ilgili bilgi verebilir. yoksa en kötü üniversiteden ,hatta üniversiten mezun olmadan bile, başarılı olanlar var. biz burada üniversitenin yaptığı ek katkıyı değerlendiriyoruz. tek kişi konusunda haklısınız, benim tanıdığım tek kişi onun meslekte toplam tanıdığı yüzlerce kişi, buna yönelik bir çıkarım yaptım. ama siz kendinizi geliştirirseniz diğer tüm üni mezunlarının önüne zaten geçebilirsiniz ancak bu üniversiteden değil sizin bireysel çabanızdan kaynaklanır bence
-
Hocam elbette çok iyi yerlere gelen arkadaşlarım var diye bölüm iyi demiyorum ama bölüm de gayet iyi. Donanımlı hocalar çok. Özellikle yapay zeka, makine öğrenmesi alanında kendini geliştirmek isteyen biri bölümden inanılmaz fayda görür. Datacılar da çok sağlam. Siber alanına yönelmek isteyen örneğin okuldan aşırı katkı alamayabilir çünkü 2 hoca var bu alanda iyi olan, onlar da çok iyi gerçekten ama az yani. Gerçi siber zaten genel olarak az yönlenilen bir alan. Ben de direkt olarak mesleğin içinden olduğumdan yüzlerce tanıdığım var. Hacettepe Odtü, Boun veya İtü ile denktir denemez tabii ki ama onlardan sonra okunabilecek en iyi 4. devlet bilgisayar mühendisliğidir.
-
hocam tabii ki bence de onlardan sonra en iyi 4. devlet üniversitesi, aslında aynı fikirdeyiz bence ama yanlış ifade ettim belki. ben odtü-itü-boun-bilkentle kıyasladığımda daha geride demek istemiştim. abime de sorsam bunlardan sonra hacettepe der zaten, bilgilendirdiğiniz için de teşekkür ederim. biraz daha bilgi sahibi oldum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A4A86A6F0 -- 20 Ağustos 2022; 23:6:36 > -
Estağfurullah hocam. Evet aslında benzer şeyleri söylüyoruz ama farklı şeyleri söylüyor olsaydık da farklı fikirlere açık olduğunuz ve nezaket içinde tartıştığınız için teşekkür ederim. Açık fikirli bir insana benziyorsunuz. Böyle olduğunuz sürece nerede ne okursanız okuyun başarılı olacağınıza inanıyorum
-
teşekkür ederim hocam, yüzlerce yıllık bilgiler bile tek deneyle değişebilirken sabit fikirli olmayı doğru bulmuyorum. sizin de çok iyi yerlere geleceğinize inanıyorum, yolunuz açık olsun, başarılar
-
Katılıyorum. Ben de teşekkür ederim dostum, umarım iyi yerlere geliriz
-
Jshsushsibshshsushushd
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beğenmiyorsanız yazmayın gençler, yazmayında 20k daki adam gelir okur size yurt dışından kart postal atar, sizde ben itü bilmem ne okudumda niye olmadı dersiniz :))
-
Bu bolumun 3kdan almasi hala bana gercek gibi gelmiyor
seneye 2k diyolar
-
2k yetmez diger bolumler kapatilsin sadece cs tercihi yapilsin ilk 500den kapatsin
ytü den sonraki yerlerde okunmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X