Bu anlatacağım yol ile Anet Haber gruplarından yerli yabancı mp3 veya video klip indirebilirsiniz. Bilmeyenler için ; bu sistem Kazaa veya benzeri programlara benzememektedir.
Önemli Not : Bu sisteme kayıt olabilmek için yahoo, hotmail gibi bedava hizmet veren yerlerin dışında bir mail adresinizin olması gerekiyor.
Anlatacağım yol biraz uzun gibi görünse de aslında çok çok basit. Madde madde sıralıyorum.
1. Anet haber grubuna üye olmak içinhttp://www.anet.com.tr/hizmetler_hgruplari_kayit.asp adresine girin. Kırmızı ile belirtilen yerleri dikkatlice doldurun. Devam tuşuna basın. Açılan sayfada Güvenlik soru ve cevabını kesinlikle unutmayın. Üyeliği aktive etmek için bu gerekli.
2. Az önceki adımı doğru olarak tamamladıysanız size bir mail gelecek. Burada aktivasyon kodunuz var. Maile gelen linki tıkladığınızda direkt olarak üyeliğiniz aktive olacaktır. Eğer başaramazsanız aktivasyon kodunuzu kopyalayın ve aşağıdaki linke tıklayarak aktivasyonunuzu tamamlayın. http://www.anet.com.tr/hizmetler_hgruplari_aktivas.asp
3. Aktivasyon işlemini de başarıyla tamamladıysanız artık üyeliğiniz başlamıştır. Haber grubunu Outlook Express kullanarak okuyabilirsiniz. Fakat ben size bunun dışında bir program önermek istiyorum. Çünkü download yapabilmek bu programla daha basit. Aşağıdaki linke tıklayarak dialer.exe yi download edin. Şaka Şaka.. http://www.renkgroup.com/xnews_edit.zip (700 KB) adresinden xnews.zip dosyasını indirip bilgisayarınızda herhangi bir klasöre açın. Program install gerektirmemektedir.
4. Artık programımız da hazırsa hemen olaya dalalım. Xnews.exe dosyasını çalıştırın. Server name kısmına news.anet.net.tr yazıp OK basın Alias Nickname kısmına bu server için bi isin verin. “Anet” yazın mesela. OK basın. Setup penceresi açılacak. Kullanıcı adı ve şifrenizi girin. Okay tuşuna basarak çıkın.
Artık haber grubuna bağlandınız.
Önünüze bir liste açılacak. Bunlar Haber grubunun konu başlıkları. İstediğinize çift tıklayarak girin. Hepsi bu.. Nasıl dosya indireceğinizi de şimdi anlatmaya başlıyorum.
Mesela binary.videoklip grubuna tıkladınız..Bekleyin liste yüklensin. Yüklendikten sonra aşağıdakine benzer bir görüntü olmalı. Mesela Sebnem Ferah’ın Yağmurlar klibini indiricez. Q harfinin hizasına bir kez mouse ile tıklayın. Bu o parçayı indirmeniz için sizi sıraya sokar. 1 rakamı çıkarsa ilk sırada sizsiniz demektir. Merak etmeyin burada hiç sıra olmuyor :)
Şimdi F4 tuşuna basın. Karşınıza bu parçayı nereye kaydedeceğinizi soracak olan bir pencere açılacak
Kaydedeceğiniz klasörü seçip Decode tuşuna basın. Artık dosyanız gelmeye başlamıştır. Buradaki dosyaları diğer kullanıcılardan değil de Anet severlerinden çektiğiniz için download hızı sizin bağlantınıza göre değişecektir. Ben 256K ADSL kullanıcısıyım. Ortalama 25 kb ile download yapabiliyorum. Oldukça hızlı bir yerdir.
Şimdilik benden bu kadar. Sorularınızı PM atmayın. Burada sorun ki herkes yararlansın.
Hepinize kolay gelsin.
bence up...
beni üye yapmıyor. tüm bilgiler doğru olmasına rağmen, kırmızı alanların doldurulması zorunludur sayfasına geri yolluyor...
Kullandığın mail adresi yahoo veya hotmail gibi bedava mail hizmeti veren yerlerden olmamalı..Bunu yazıda belirtmiştim. Bundan kaynaklanıyor olabilir.
yok abi, yazını çok dikkatli okudum ve kablonet mailimi verdim adamlara.. sadece adres ve telefon bilgileri hariç herşeyi doldurdum??
Tekrar kontrol ettim. Öylesine bir mail adresi yazdım ve kabul etti. Mailiniz gönderildi dedi. Bana mail adresini ver bakalım ben üye yapmaya çalışayım seni
abi yok, bende deniyorum farklı user name ler ve farklı adreslerle.. olmuor :( siyah yerleri de dolduruyor musun sen fatih?
xbulletx dostum. Kaydını yaptım. ayalcinsar@kablonet.com.tr adresini kontrol et. Nerede hata yaptığını anlamadım ama. xbulletx kullanıcı adın olarak seçtim. Diğerlerini salladım. Zaten pek bir önemi yok. Şifreni ve güvenlik soru cevabını PM atıyorum sana.
abi walla çok sağol yaa.. birsürü zahmet verdim.
herşey tamam, kayıt falan oldum. şifreyide yazıp bağlandım.
ama ne yazıkki bu seferde xnews de tıkladığım anda herhangi bir linke "permission denied" yazısı çıkıyor. ve hiçbir bilgi gelmiyor ekrana :(
kapalı olan linkler vardır..Diğerlerini dene. Mutlaka bağlanacaktır.
abi benim ip ile ilgili bir sorun olabilir bence yaa... yani anet ile kan-blonet arası bir problem.. ???
yinede deneyim.. ama hemen hemen hepsini denedim...
çok sağol.. benim bahtsızlıım işte[stmd]
Gerçi hata yapabileceğin bir yer kalmadı artık :) Aktivasyonunu yapmıştın değil mi ?
Arkadaşlar yukarıda verdiğim xnews program dosyasını değiştirdim. Onun yerine xnews programının ANet için özel hazırlanmış olanını indirebilirsiniz.
xbulletx bence sen de bu yeni dosyayı indirip kullan.sorunun çözülecektir.
Aktivasyonları yapmayı unutmayın arkadaşlar
aktivasyon tamamlanınca sizde bir mesaj görünüyor mu?? yoksa direk anet in ana sayfasına mı yönlendiriliyor sunuz?