Şimdi Ara

haber ve üyelik modülü için yardım arkadaşlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dreamweaver ile görsel tasarım yapıyorum iyi kötü yol katettim fakat kod yazma konusunda bilgim yok yeni bir iş yerine girdim katalog hazırlıyorum firma için, internet sitelerine haber ekelemek için bir sistem ve basit bir kullanıcı adı, şifre, a-mail adresi şeklinde üyelik modülü tasarlamam gerekiyor çok araştırdım php, asp ile yapılan modüller buldum ama dreamweavera nasıl ekliyceğimi bilmiyorum böyle birşeyi nasıl yaparım detaylı anlatabilicek kimse var mı ? ilgilenirseniz minnettar kalırım hatta bide benden yemek ısmarlarım hehe öreten arkadaşlara istanbuldalarsa :) herkese iyi akşamlar..

• bu biraz karışık bişe. öyle birkaç yazışmayla öğrenilecek bir şey de değil. ben sana hazır bişeler kullanmanı tavsiye ederim. mesala joomla ! cms, content management system yani türkçesiyle içerik yönetim sistemlerinden birini kullan.
  • öncelikle şunu söyleyim. bu istediklerini sadece html ile yapamassın. asp veya php gibi bir web teknolojisi seçmelisin. ondan sonra makinana ona uygun sunucuyu kurmalısın, (asp için IIS, php için apache).
    ancak ondan sonra bu istediklerini yapabilirsin.
    Yapmak istediklerini dreamweaver ile yapman kolay.
    öncelikle asp mi php mi kullanabileceğini bi araştır. php konusunda çok bilgili değilim ama asp konusunda yardım edebilirim.
  • öncelikle joomla yı duydum araştırıyorum ama onuda daha nce hiç kullanmadım, bir sürü örnek indirdim hazır php asp örnekleri ama nasıl görüntülicem onuda hiç bilmiyorum bi sürü sayfa var tıklayınca ayarları istiyor kesinlikle yanlış yapıyorum biliyorum :) "asp için IIS, php için apache" bunuda ilk defa duydum araştırıcam ilgilendiğiniz için teşekkürler biraz daha araştırma yapim yoksa 2 hafta sona işsiz kalcam :)
  • "asp için IIS, php için apache" demekle kastettiğim şu:

web tarayacılar, html kodlarını analize eder ve analizin sonucundaki sayfayı ekrana getirirler. onun için, içinde sadece html kodları olan bir sayfayı her bilgisayarda sorunsuzca görüntüleyebilirsin.

asp ve php birer web teknolojisidir. bu teknolojilerin kullanım amaçları html gibi statik web sayfaları değil de, dinamik web sayfaları yaratmaktır. dinamik web sayfaları demek içeriğin sürekli değiştiği sayfalardır.

şöyle bir örnek verelim:
    bir haber sitesi yaratmak istiyoruz. ilk sayfada haberler listelenecek, her habere tıkladığımızda ise o haberin bulunduğu sayfaya yönleneceğiz. sadece html kullanırsak, haberlerin listelendiği sayfayı sürekli güncellememiz gerekir. bu hem çok yorucudur, hem de web tasarımı konusunda bilgi sahibi olmayan birisi bu işi yapamaz. ayrıca sadece html kullanırsak her haber için ayrı bir html dosyası yaratmamız gerekir. eğer asp ve php gibi bir teknoloji kullanırsak, veritabanlarının gücünü kullanabiliriz. örneğin asp ile aynı örneği yaratalım:

yazdığımız asp kodu veritabanına bağlanır, oradaki (örnek olarak) ilk 10 haber başlığını alır ve sayfada görüntüler. yeni haber eklediğimizde haberlerin listelendiği sayfayı değiştirmemize gerek kalmaz, sadece veritabanına yeni haberi ekleriz böylece ana sayfamız da otomatikman güncellenir. bunun dışında her haber için ayrı bir sayfa yaratmamıza da gerek kalmaz. "haber_details.asp" diye bir sayfayı yaratırız, sonra yazacağımız asp koduyla, aynı sayfada istediğimiz haberin görüntülenmesini sağlarız.

şimdi gelelim iis ve apache'nin ne işe yaradığına. yazdığımız asp ve php kodlarını web tarayacılar yorumlamaz. bunları yorumlayıp, onları statik html dosyasına dönüştürecek olan bahsettiğim iis ve apache adlı uygulamalardır. iis asp sayfalarını yorumlar, apache php sayfalarını yorumlar.

öncelikle çalıştığınız firmanın ne tür bir sunucu teknolojisi kullandığını öğrenin. hazırladığınız web sitesi bir sunucu üzerinde çalışacak. bu sunucuyu öğrenmeniz gerekiyor.

umarım açıklayıcı olabilmişimdir. yardıma ihtiyacınız olursa seve seve yardım ederim.

• DreaMeat ilgilendiğin için teşekkür ederim pm attım eklersen beni listene biraz yoruacm seni. iyi geceler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.