Şimdi Ara

Haberim olmadan adıma acılan hat için suc duyurusunda bulunuyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
7
Favori
47.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell'den 3 adet hat haberim olmadan açılmış üstelik faturalı, borç için bilgi gelince gördüm.
    ancak btk'dan sorgulattığımda bu hatların hiç biri gözükmüyor. Bu ne saçma iş ?
  • İlginç ya, müşteri hizmetleri ile görüştünüz mü ? Peki onlar ne diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AERN

İlginç ya, müşteri hizmetleri ile görüştünüz mü ? Peki onlar ne diyorlar.

Sonunda konuda bilgili biriyle konuştum. Meğer 3 ay kullanılıp kapatılmış hepsi. O yüzden btk'da gözükmüyormuş.
    3 ay 3 hat 500 lira borç. Savcılıkla falan uğraş şimdi işin gücün yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

quote:

Orijinalden alıntı: AERN

İlginç ya, müşteri hizmetleri ile görüştünüz mü ? Peki onlar ne diyorlar.

Sonunda konuda bilgili biriyle konuştum. Meğer 3 ay kullanılıp kapatılmış hepsi. O yüzden btk'da gözükmüyormuş.
    3 ay 3 hat 500 lira borç. Savcılıkla falan uğraş şimdi işin gücün yoksa.

:((( çok üzücü ya, umarım sorununuz çözülür.
  • başvurusu sonuçlanan varmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Avea hat almadan önce bir kez daha düşünün arkadaşlar ben kendi mağduriyetimi aşağıda belirtiyorum,

23.02.2013 Tarihinde cep telefonuma mesaj gelmiştir mesaj içeriğinizi aynı şekilde yazıyorum,

MODEL KULUP
    aboneliğiniz baslamistir.Birbirinden atesli kizlarin USTSUZ resim ve videolarini cebine limitsizce indirmeye baslayabilirsiniz!Ucreti haftalik 14.4TL olup otomatik yenilenir,iptal etmek icin IPTAL model yazip 3033e gonderebilirsiniz.MH:02129873017

Bu mesajdan sonra hattımdan 14.4 TL abonelik parası alınmıştır, ben bu servisin ismini bile duymazken nasıl üye oldum? nasıl onay verdim? hiç haberim yokken hafalık 14.4 TL ye üye edilmişim! Bu firma ile belliki ortak çalışan avea müşteri hizmetlerini aradığımda şikayetim için talep açacakları söylendi ve bir gün sonra geri dönüş yaptılar ve bu görüşmede 3033 vibramobil servisine benim üye olduğum söylendi,ne kadar anlatmaya çalışsamda telefonda görüştüğüm avea müşteri hizmetlerindeki hanımefendi her defasında üyeliği benim yaptığımı söylemekteydi, en sonunda bu dolandırıcı vibramobil ortağı avea müşteri hizmetleri personeline dayanamayarak yapılan bu haksızlığı şikayet edeceğimi söyleyerek telefonu kapattım.

Vibramobil firmasından gelen mesajdaki telefon numarasını aradım, zaten öyle güzel çalışan sistemleri varki hemen müşteri hizmetleri bant kaydından aynen şunları duydum ilk kelimesi İPTAL etmek için 1 e basın, o kadar çok arayanları varki arkadaşlar ilk menüye iptal etmeyi koymuşlar nede olsa 14.4 TL yi aldılar ve bir kaç ay sonra yine aynı numarayı yapacaklar, nede olsa o kadar çok avea abonesi varki!!!! Bana nasıl üye olduğumu hangi saatte mesaj atmışım veya hangi saatte internetten abone olmuşum bu bilgileri versinler vardır herhalde ip numaraları ???

Telefonuma gelen mesajların ekran görüntülerinide ekliyorum

Haberim olmadan adıma acılan hat için suc duyurusunda bulunuyorum.

Diğer avea abonelerinin mağdur olmaması için şikayetimi bildiriyor ve hattımdan kesilen 14.4 TL nin tekrar geri iade edilmesini istiyorum. Ve müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmeden sonra kesinlikle karar verdim bu saatten sonra avea hat kullanılmaz hattımı farklı bir firmaya taşımayı düşünüyorum

İyi çalışmalar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkanozmen34

Avea hat almadan önce bir kez daha düşünün arkadaşlar ben kendi mağduriyetimi aşağıda belirtiyorum,

23.02.2013 Tarihinde cep telefonuma mesaj gelmiştir mesaj içeriğinizi aynı şekilde yazıyorum,

MODEL KULUP
    aboneliğiniz baslamistir.Birbirinden atesli kizlarin USTSUZ resim ve videolarini cebine limitsizce indirmeye baslayabilirsiniz!Ucreti haftalik 14.4TL olup otomatik yenilenir,iptal etmek icin IPTAL model yazip 3033e gonderebilirsiniz.MH:02129873017

Bu mesajdan sonra hattımdan 14.4 TL abonelik parası alınmıştır, ben bu servisin ismini bile duymazken nasıl üye oldum? nasıl onay verdim? hiç haberim yokken hafalık 14.4 TL ye üye edilmişim! Bu firma ile belliki ortak çalışan avea müşteri hizmetlerini aradığımda şikayetim için talep açacakları söylendi ve bir gün sonra geri dönüş yaptılar ve bu görüşmede 3033 vibramobil servisine benim üye olduğum söylendi,ne kadar anlatmaya çalışsamda telefonda görüştüğüm avea müşteri hizmetlerindeki hanımefendi her defasında üyeliği benim yaptığımı söylemekteydi, en sonunda bu dolandırıcı vibramobil ortağı avea müşteri hizmetleri personeline dayanamayarak yapılan bu haksızlığı şikayet edeceğimi söyleyerek telefonu kapattım.

Vibramobil firmasından gelen mesajdaki telefon numarasını aradım, zaten öyle güzel çalışan sistemleri varki hemen müşteri hizmetleri bant kaydından aynen şunları duydum ilk kelimesi İPTAL etmek için 1 e basın, o kadar çok arayanları varki arkadaşlar ilk menüye iptal etmeyi koymuşlar nede olsa 14.4 TL yi aldılar ve bir kaç ay sonra yine aynı numarayı yapacaklar, nede olsa o kadar çok avea abonesi varki!!!! Bana nasıl üye olduğumu hangi saatte mesaj atmışım veya hangi saatte internetten abone olmuşum bu bilgileri versinler vardır herhalde ip numaraları ???

Telefonuma gelen mesajların ekran görüntülerinide ekliyorum

Diğer avea abonelerinin mağdur olmaması için şikayetimi bildiriyor ve hattımdan kesilen 14.4 TL nin tekrar geri iade edilmesini istiyorum. Ve müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmeden sonra kesinlikle karar verdim bu saatten sonra avea hat kullanılmaz hattımı farklı bir firmaya taşımayı düşünüyorum

İyi çalışmalar dilerim.

bana da aynisi oldu 60 lira fazla fatura geldi. dolandirici bunlar. cok aradim ama bir turlu sonuc cikmadi. bana 5454'ten VİP uye yapmislar beni, benden habersiz. direk tuketi haklarindan dava acmak lazim aslinda...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Polis memuruyum,

Geçenlerde bir yargıtay kararı gördüm. Sahte evrak ile şahsın adına hat alınmış, Şahıs dava açmış ve operatörden tazminat alma hakkı kazanmış.

Gerekçe, "operatör bayilerini bu konularda uyarmak, personeline gerekli eğitimi vermek ve her türlük tedbiri almakla zorunludur" şeklinde idi........
  • quote:

Orijinalden alıntı: d.t.s.

Polis memuruyum,

Geçenlerde bir yargıtay kararı gördüm. Sahte evrak ile şahsın adına hat alınmış, Şahıs dava açmış ve operatörden tazminat alma hakkı kazanmış.

Gerekçe, "operatör bayilerini bu konularda uyarmak, personeline gerekli eğitimi vermek ve her türlük tedbiri almakla zorunludur" şeklinde idi........

bu kararın tarih ve numarasını verebilirseniz, tazminat almak isteyen başkalarına da örnek teşkil edip, faydası dokunur.
  • suc duyurusunu bulunduktan sonra bir sorgu numarası verdiler bana, yaptıgım suc duyurusunun ne asamada oldugunu takip edebilmem için. Acaba nereden kontrol edebilirim bunu?
  • Merhaba arkadaşlar ben nette dolaşırken buraya deng geldim. Bende eklemek isterim Avea ya geçtiğim ilk gün ilk saat hatta ilk dakakida bana kazık atılar
    durum şöyle akılı telefon kullanıyorum hatı taktım sabah saat 7:28.52 de ilk o ayar servisinden gelen mesaj tarihi saat 7:29.01de 120 milyon byte yani yaklaşık 114 mb internet kullanmışım 80tl+kdv para kesmişler sadece 9 saniye internete girdim diye şimdi hesaplıyorum hesaplıyorum imkansız çıkıyor hele ki c sınıfı bir internet kullanıyorsan daha da imkansız bir hal oluşuyor bu durumu kaç kere m.h leriyle görüştüm lendileride imkansız mümkün olmadığını söylediler ama sistemde kulanmış gözüküyor yapabilecek bir şey yoktur diyorlar bende bu parayı ödememekte diretiyorum bu konuda nasıl bir yola başvurmam gerekiyor btk sitesinde şikayet açsam veya tuketicer derneğinde şikayette bulunsam elimde kendilerının gönderdiği hat detayları mevcut.
    yardımcı olursanız sevinirim iyi günler cümleten

• Soruşturma ne aşamada merak ettim? Benim adıma hat açmamışlar ama benim üstüme olan kullanmadığım hattın simkartını çıkarıp kullanmaya başlamışlar. Şimdi bende bu durumlal ilgilili BTK ya yazı şikayet yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 30 Ocak 2014; 13:51:05 >
  • adıma Türkcell 'den hat çıkartılmış....34 TL Fatura geldi...Müşteri Hizmetlerine itiraz ettim....BTK Dan arayınca zaten çıkıyor...Bana 3-4 gün sonra dönüş yaptılar....Evraklar okunmuyor, biz bir şey yapamıyoruz / siz en iyisi Savcılığa başvurun dediler...O zaman tüm evraklar incelemeye alınır dediler...Peki hat nereden alınmış diye sorunca cevap vermediler / Halbuki biliyor ama kendi Bayiisini koruyor...Dolandırıcılığı yapan zaten Turkcell Bayiisi...başka kim olacak

Peki ben gidip kapattırayım hattı o zaman dedim...Türkcell Müşteri Hizmetleri ( Çözüm ) zaten şu anda Hata aramalara kapalı gözüküyor...yani başka Fatura gelmez dedi...Ayrıca eğer kapattırırsanız, hattı kabul etmiş olursunuz dedi, isterseniz bir Avukata danışın dedi.

Ben de hemen gidip Savcılığa başvuracağım...Internette Dilekçe örneği ararken burayı buldum....Dilekçe Örneğini paylaşan arkadaşa teşekkürler...bakalım neler olacak...netice alırsam buraya yazarım.

• netice alınamamış sanırım
  • Benim de müştekisi olduğum böyle bir olay var yetkisizlikle Anadolu cbs ye gitti ama tam bir senedir haber bildiri v.s yok "geciken adalet, adalet değildir"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RID_ONE_54 -- 13 Ocak 2016; 22:20:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuç yok mu.
  • Selamlar,

Bu konuyu unutmuşum; bayağı da oldu. Geçen yaz bir sms geldi. Kasım ayının 5inde davanız var gibisinden. E-Devlet sisteminden baktım, bulunduğum suç duyurusuyla ilgili. Dava günü gittim, mahkeme salonuna girdim. Kimlik bilgilerimi kullanıp adıma hat açan adam gelmemişti. Hakim ne olduğunu sordu, anlattım olayı; nasıl haberim olduğunu neden suç duyurusunda bulunduğumu falan söyledim. Şikayetçimisin dedi, değilim davada taraf olmak istemiyorum dedim. Benimle ilgisi kalmadı artık; kamu davası devam ediyor. Sonucunu da bilmeyeceğim, benim için olay kapanmış oldu.

Ben taraf olmak istemeyince tamamdır çıkabilirsin dedi Hakim. Çıkarken de bu adamı zorla getirelim buraya dediğini duydum. Sekreter kararı yazarken de dışarı çıktım.

2013 ocak ayında suc duyurusunda bulundum, 2015 kasım ayında ilk mahkeme oldu. Neredeyse 3 yıl. Bu sürat başımı döndürdü =)

Sorunuz varsa özel mesaj ile konuda soru sorduğunuzu söylerseniz görürüm. Gerçi daha ne anlatabilirim bilmiyorum.

Durum budur, hâlen uğraşan varsa kolay gelsin diyorum.

EDIT - 21 Aralik 2018
    Selamlar, bu konuda yillar gecmesine ragmen halen ozel mesaj aliyorum. Bu kadar cok sikayet olmasina ragmen duzgun bi sistem getirip cozememisler halen olayi, yazik.

Yukarida anlattiklarima ek olarak;

yanilmiyorsam 2 yil kadar once eve bi kagit gelmisti "mahkeme sureci sonlanmistir bu da sonuc" gibisinden. Artik yurtdisinda yasadigim icin sonuc kagidini hic gormedim ama annemin soylediklerinden hatirladigim kadari ile sadece dava sonucunu bildiren bir bildirimmis. Benden bekledikleri ya da yapmam geren bir sey yoktu. Olay orda kapandi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 21 Aralık 2018; 12:43:48 >

• benim durumum ise şöyle ; Cumhuriyet Savcılığına başvurdum...Durumu anlatıp Başvuru Dilekçemi aldım...daha sonra da gidip hattı iptal ettim.

yaklaşık 10 ay sonra Savcılıktan bir yazı geldi - Kovuşturmaya gerek olmadığına karar verildi diyor...Bu yüzden benim için KONU KAPANDI.

Aynen şöyle yazmışlar ;

quote:

İlgili GSM Operatöründen gönderilen evrak içerisinde yer alan müşteki adına düzenlenmiş sürücü belgesi üzerindeki fotoğrafın müştekiye ait olmadığı, şüpheliden sözleşme tanzimi sırasında ibraz olunan bu kimliğin sahte olup olmadığını tespit etmesi beklenemeyeceği gibi kimliğin sahteliğini bilerek işlem yaptığına ilişkin delil bulunmadığı incelen evrak kapsamından anlaşılmakta

Şüpheli hakkında delil yetersizliği nedeni ile....

Bana gelen yazıda bu Hattı çıkartan Bayiinin adı - adresi falan hepsi var...ama ben uğraşmak istemedim....Belki adam suçsuz onu da bilemem..

Fakat benim Ehliyetimin kopyasını nereden bulacaklar ? tabii ki benim daha önce başka bir işlem için gittiğimde benden alıp fotokopi çektikleri evrak üzerinde oynama yapıp - kendi resmini ek'leyerek hattı çıkartmış..

Maalesef YAPANIN YANINA KAR kalıyor.... !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tornio -- 18 Ocak 2016; 10:11:50 >

• Ben de habersiz hat taşıma sebebiyle suç duyurusunda bulundum, btk üzerinden de şikayet ettim.
    daha öncesinde turk telekomda imzam olmadan adıma internet bağlantısı yapılmış. gittim kapattım, 250 TL fatura gönderdiler. ödemedim ve BTK ya şikayet ettim, 2 gün sürmedi faturayı iptal edip özür dilediler. savcılığa gitmediğime pişman olmuştum.
    bu sefer savcılığa başvurdum. yapan kişi ceza alır mı bilmiyorum ama en azından sorgulansın, bu da rahatsız etmeye yeter.
  • escape_ E kullanıcısına yanıt
    @escape_, btk 'ya bilgim dışında sim kart değişimi hakkında şikayet etmek istediğim bir konu var hangi linkten şikayet ettiniz yazabilir misiniz? (google dan çıkan şikayet kısmına tıkladığımda https nin üstü çizili çıkıyor pek güvenemedim).
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.