Ruhsat sizin üzerinize olmasa da hesaba kayıtlı TC kimlik nosu ile cezayla eşleştirilen, adına ceza kesilen kişinin TC kimlik nosu tutuyorsa bankaya gün doğdu demektir. Bir de önceden o plakayla hesabınızı ilişkilendirmişseniz gereken tüm şartlar sağlanmış demektir.
Doğru mu? Tabiki değil. Ancak GİB'e yapılan ödemenin geri alınması çok zordur.
zaten benim ödemeyi geri alma gibi bir niyetim yok.hatta cezanın ödenmesine sevindiğimi bile söyleyebilirim.en azından faizinden kurtuldum. haklı olarak yediğim cezayı devlet benden tahsil etsin.helal-i hoş olsun.benim derdim bu değil
tek sıkıntım sair zamanlarda başkasının adına kesilen cezanın benden tahsil edeilebilme ihtimali.
ama arkadaşlar bu işi bi araştırmam lazım ki kafam rahat olsun...
Hesap sahibinin TC kimlik nosu ile ceza kesilen kişinin TC kimlik nosu, veya plakaya kesilmişse tecsil kimin üzerine ise onun TC kimlik nosu uyuşmuyorsa böyle bir otomatik tahsilatın sözkonusu olacağını sanmam. Banka için çok büyük risktir bu. Cesaret edemezler. Başkasının hesabına para geçirmekle aynı muameleyi görür...
Bunun hesabını bankanıza sormanız gerekiyor.Banka sizin emanetçiniz..Talimatınız olmadan böyle bir şey yapamaz.Bankayı sıkıştırın bu konuda.Devlet tutup senin onayın olmadan parası varmış çekelim demez.
İlk defa böyle birşey duyudum, hayretler içinde kaldım.
Gelirler idaresi müthiş çalışıyor. Keşke büyük vergi borcu olanlardanda böyle hızlı tahsilatlar yapsalar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme