Şimdi Ara

haberim olmadan trafik cezasını hesabımdan çekmişler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen gün arabamın herhangi bir cezası,borcu varmıdır diye gelirler idaresi internet sitesine bir bakayım dedim.
    hiçbir borcum gözükmedi.halbuki ben 2,3 tane trafik cezası yemiştim ve de ödememiştim.
    şaşırdım,tahsilat şekline bir göz atayım dedim bir baktım ki ceza yediğimin ertesi günü banka hesabımdan
    otomatik çekmişler parayı.

halbuki ben hiçbir şekilde böyle bir talimat vermemiştim.hesap hareketlerine baktım gerçekten de çekmişler paraları.nasıl oldu da tahsil ettiler anlamadım?

ruhsat benim üzerime değil fakat iki senedir yılda iki kez mtv ödüyorum bu hesaptan.
    muhtemelen de bundan dolayı çekmişlerdir.
    ama sizce saçma değil mi hesap sahibinin haberi olmadan tahsil etmek.
    geçen hafta abimin arabasının da mtv sini benim hesaptan ödemiştim,şimdi onun yediği cezaları da benim hesaptan çekerlerse
    vay benim halime?

• hesabı kapat
  • Ruhsat sizin üzerinize olmasa da hesaba kayıtlı TC kimlik nosu ile cezayla eşleştirilen, adına ceza kesilen kişinin TC kimlik nosu tutuyorsa bankaya gün doğdu demektir. Bir de önceden o plakayla hesabınızı ilişkilendirmişseniz gereken tüm şartlar sağlanmış demektir.

Doğru mu? Tabiki değil. Ancak GİB'e yapılan ödemenin geri alınması çok zordur.
  • İlk kez böyle birşey duyuyorum.
  • ilk defa duyuyorum muhteşem bir şey

bence de hesabı kapatın
  • Bankaya talimat vermemiş olmanıza rağmen bunun nasıl olduğunu sordunuz mu ? İlk defa böyle bir şeye duyuyorum.Talimat olmadan böyle birşey mümkün mü?

Diyelim talimat vermeden bunu yapabiliyorlar o zaman MTV 'de hesaptan otomatik çekerler veya vergi borcu olan herkesin banka hesaplarından çatır çatır parayı otomatik alırlar. Böylece vergi borcu olan kimse kalmaz .

Bu işin içinde bir iş var. Siz iyice araştırın ,emin olun,sonra da banka hesabınızı kapatın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bureda

Bankaya talimat vermemiş olmanıza rağmen bunun nasıl olduğunu sordunuz mu ? İlk defa böyle bir şeye duyuyorum.Talimat olmadan böyle birşey mümkün mü?

Diyelim talimat vermeden bunu yapabiliyorlar o zaman MTV 'de hesaptan otomatik çekerler veya vergi borcu olan herkesin banka hesaplarından çatır çatır parayı otomatik alırlar. Böylece vergi borcu olan kimse kalmaz .

Bu işin içinde bir iş var. Siz iyice araştırın ,emin olun,sonra da banka hesabınızı kapatın.

evet ben de buna şaşırdım.hesabı kapatmam mümkün değil,hesaba yatan pos cihazım olduğundan dolayı.
  • Devlet artık cebimize kadar girdi.izinsiz alacaksa biz ne güne duruyoruz.Bu işi araştırmak lazım.Ona göre diger arkadaşların başına gelmeden önlem alınmalı.
  • hemşerim böyle birşeyi ilk kez duydum..biraz detaylı anlatırmısın pos cihazı kısmını??senin hesabı nerden biliyo bunlar??*banka hangisi????hesap özeti var mı ?????bende pederinkini yatırıyom ama hiç trafik cezasını benden düşmedilet mtv yide detay verirsen iyi olur
  • banka şubenize gidip neye istinaden, para aktarımı yapıldı diye sorun ve itiraz edin...
    banka olayı çözmek zorunda!
  • Daha önce vergi borçlarının şahısın hesabından otomatik çekileceğine dair bir haber okumuştum. Ama uygulandığını duymamıştım, acaba bu uygulama mı?
  • ödenmeyen ve takibe giren vergi borçları cebren hesaptan alınabiliyor, kanunu var...
    quote:

Orjinalden alıntı: VoLKaN067

Daha önce vergi borçlarının şahısın hesabından otomatik çekileceğine dair bir haber okumuştum. Ama uygulandığını duymamıştım, acaba bu uygulama mı?
  • İlk kez böyle bir şey duyuyorum.
  • hemşerim vergi borçları için böyle ihtiyati haciz hesaplara varda trafik cezası üstelik ruhsat başkasının bence böyle bişey ne hukuken nede teknik olarak mümkün..yani idare nerden biliyor başkasının adına olan arabadan senin ceza yediğini onu tam anlayamadım..biraz detay versene olayla ilgili...çok ilginç bi vaka
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

ödenmeyen ve takibe giren vergi borçları cebren hesaptan alınabiliyor, kanunu var...
    quote:

Orjinalden alıntı: VoLKaN067

Daha önce vergi borçlarının şahısın hesabından otomatik çekileceğine dair bir haber okumuştum. Ama uygulandığını duymamıştım, acaba bu uygulama mı?

Maliye, vergi borcunu ödemeyen mükelleflerin banka hesabına el koyar koyar ama bu olay çok farklı mükellefin adına kayıtlı araba yok ki ceza başkasının arabasının....bu bankada parası olupta vergi ödemeyen mükellefler için olan bir uygulama

not:yatırım hs larıda dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astra_enj_elgnc2009 -- 12 Mart 2009; 22:05:00 >
  • tamamen normal birşey.
    devlet istediği gibi bankadaki hesaplarınıza bloke koydurtur ve ödenmemiş vergi vs borcunuda çeker alır.

mesleğim gereği konuyu çok iyi biliyorum.

fazla araştırmanıza gerek yok.istenirse hesaplarınıza bloke koyar ve siz vadeli vadesiz yatırım vs bütün hesaplarınızdaki paraları çekemez hale gelirsiniz.hiçbir işlem yapamadığınız gibi suçlu olduğunuz için itirazınız geçerli olmaz.
    POS cihazınıza bağlı hesap demişsiniz bu arada.istenirse POS kullanıldığı hesaplar aylık günlük vs zaman dilimlerine ayrılarakta POS çekimleriniz blokelenebilir.Yani siz müşteriden diyelim ki o gün 1500 TL POS çekim gerçekleştirdiniz.siz o parayı hesabınızda bilirken aslında blokelenmişte olabilir.gelen paranın iadesini bile alamazsınız.
    bilginize...
  • İlk defa duyuyorun gerçektende ilginçmiş.
    Devletin ödenmeyen vergi borcundan hesaplara el koyabildiğini biliyorum ama araba sizin üstünüze bile değil bu işte bi gariplik var.
  • Evet, ben de ilk defa duyuyorum ve şaşkınım.

Bankaya talimat vermediğiniz sürece veya Vergi Dairesine banka hesabınızdan para çekme yetkisi tanımadığınız sürece hesabınızdan para çekmemeleri gerek: Bu husus genelde yabancı Rus Hacker'lara veya yerli Internet Farelerine has bir durum. Hesaptan havale yoluyla daha önce MTV ödediyseniz ekranın ufak bir yerinde bir kutucuğu işaretlemiş/işaretlememiş (duruma ve bankaya göre) olmanız gerek (Etimesgut Mekanize Piyade Alayında Yedek Subay Mülâkatlarının son aşamasında soru forumunun beyaz ve boş bir kutusuna son odada yeşil parka giymiş Komando Temsilcisi Yüzbaşının "X" işareti atarak sizin kendi arzu ve isteğinizle mülâkattan vazgeçerek gönüllü komando yazıldığınızı kabul ettiğiniz tarzda bir kutucuk). Internet Bankacılığında küçük harflerle yazılmış uyarıları ve talimatları 2 defa okumak gerek.

En tatlısı yine de nakit parayla vezneye yatırmak ve her ay kontrol etmek.

Taner Göde

• Maliyenin banka hesaplarından vadesi dolan yada takipli borçları banka hesabından çekme yetkisi var, Trafik cezalarıda bir amme alacağıdır yani bir nevi vergi. Ama kimse kafasına göre banka hesabından para çekemez. Herşey belli br prosedür içinde gerçekleşir.

Arkadaşın savunduğu şey araç kendi adına kayıtlı değil, ancak kesilen ceza plakayamı kesildi ehliyetemi bu konuda bir bilgi yok. Eğer ehliyete kesilmiş ise TC kimlik numarasından dolayı bu cezayı tahsil edebilirler tabi yönetmeliği incelemek lazım.

Yukarıda ceza kesildikten 1 gün sonra hesabımdan tahsil edilmiş deniyor, burası işte karışık çünkü cezanın belirli bir ödenme vadesi var son güne kadar kimse bunu öde yada bankadan çekelim diyemez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

Ruhsat sizin üzerinize olmasa da hesaba kayıtlı TC kimlik nosu ile cezayla eşleştirilen, adına ceza kesilen kişinin TC kimlik nosu tutuyorsa bankaya gün doğdu demektir. Bir de önceden o plakayla hesabınızı ilişkilendirmişseniz gereken tüm şartlar sağlanmış demektir.

Doğru mu? Tabiki değil. Ancak GİB'e yapılan ödemenin geri alınması çok zordur.

zaten benim ödemeyi geri alma gibi bir niyetim yok.hatta cezanın ödenmesine sevindiğimi bile söyleyebilirim.en azından faizinden kurtuldum.
    haklı olarak yediğim cezayı devlet benden tahsil etsin.helal-i hoş olsun.benim derdim bu değil

tek sıkıntım sair zamanlarda başkasının adına kesilen cezanın benden tahsil edeilebilme ihtimali.

ama arkadaşlar bu işi bi araştırmam lazım ki kafam rahat olsun...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.