Şimdi Ara

Trafik Cezası Yanlış Ödeme [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
14.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 şubat 2015te bana tebliğ edilen trafik cezasını
    intvd.gib.gov.tr
    Internet Vergi Dairesi
    https://intvd.gib.gov.tr
    adresinden 20 şubat'ta "beyanlı trafik cezası ödeme" şeklinde indirimden faydalanarak ödedim.

bugün temmuz vergisini öderken ceza gözüküyordu. kendi yaptığım hatanın farkına vardım.
    "TUTANAK SERİ/SIRA NO"yu bir rakamını yanlış girmişim ve tahsilat yapılmış. yaklaşık 400TL olan cezam indirimli 300tl ödemiştim şimdi faiziyle 500tl olmuş.

bunu nasıl düzeltebilirim. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zegerezen -- 21 Temmuz 2015; 15:16:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Trafik Cezası Yanlış Ödeme İptali: Çözüldü

Trafik cezası ödeme işlemi sırasında yanlışlıkla plaka numaranızı veya seri numaranızı hatalı girdiyseniz, yanlış ödenen trafik cezasının iptali için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

Yanlış Plakaya Ödenen Trafik Cezası

• Trafik şubeye başvur: Yanlış plakaya ödenen trafik cezasını iptal ettirmek için ikametinizin bulunduğu trafik şubesine başvurmalısınız.
    • Başvuru dilekçesi ver: Trafik cezası yanlış ödeme iptali için bir başvuru dilekçesi doldurmalısınız. Dilekçede, yanlış ödenen trafik cezasının detaylarını (plaka numarası, tutar, ödeme tarihi vb.) belirtmelisiniz.
    • Yanlış ödeme kanıtı sun: Yanlış ödeme yaptığınızı kanıtlamak için banka dekontu, kredi kartı ekstresi veya e-posta onayı gibi belgeler sunmalısınız.

Beşeri Hata Sonucu Yanlış Ödeme

• Bazı durumlarda, plaka veya seri numarayı yanlış yazmak beşeri hatadan kaynaklanabilir. Bu durumda, trafik şubesine başvurarak yanlış ödemeyi beyan edebilirsiniz.
    • Trafik cezasını yanlışlıkla ödediniz ve plaka numaranızla ilgili bir hata yoksa, seri numarayı yanlış yazmış olma ihtimaliniz yüksektir. Böyle bir durumda da beyanlı trafik cezası iptali için başvurmalısınız.

İptal Süreci

• Başvurunuz incelendikten sonra, yetkililer yanlış ödeme yaptığınızı tespit ederse trafik cezası iptal edilecektir.
    • İptal işlemi birkaç gün ila birkaç hafta sürebilir.
    • İptal edilen trafik cezası tutarı, hesabınıza iade edilecektir.

Önemli Hatırlatma

Yanlış ödeme yaptığınızı fark ettiğinizde, en kısa sürede trafik şubesine başvurmanız önemlidir. Uzun süre beklemek, işlemlerin uzamasına neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilgili vergi dairesini telefonla arayarak çok kısa bir sürede çözdüm.
  • Ben de aynı durumdan muzdariptim ilgili vergi dairesini telefonla arayınca düzeltiyorlar..
  • Hangi vergi dairesi nakil vasıtaları mi acba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sebetra S kullanıcısına yanıt

evet. 2166132000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulas1986 -- 5 Ekim 2021; 10:40:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.