< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shyorn -- 30 Temmuz 2020; 17:11:12 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shyorn -- 30 Temmuz 2020; 17:11:12 > |
hocam asistanlar her okul, bölümde at kosturuyor. o konuda yapacak bir şey yok.
ödev konusunda fikrim yok. slayt okuma mevzusu da yine hemen hemen her okul/bölümün bazı hocalarında olur. o adamlar sonuçta bir şey öğretmeyi ogrenmiyorlar. o yüzden bazı hocalar topluluk önünde 3 kelime konuşamıyor. her ne kadar bu yanlış olsa da maalesef öyle. |
Birinci maddeye kesinlikle katılmıyorum. Hacettepe yi diğerlerinden farklı yapan bence her dersin ayrı bir lab dersi olup dönem boyunca verilen yoğun ödevler ve quizlerin insanı çok geliştirmesi.Ben açıkçası lab derslerini ve ödevleri çok seviyorum.İkinci maddeye de katılmıyorum. Yani ben baştan aşağı değişen bir ödev görmedim şimdiye kadar.Ufak tefek değişiklikler olabiliyor ama bu mesleğin, bölümün fıtratında var.İlerde mesleğimizi yaparken çok sık karşılaşacağız böyle şeylerle. Üçüncü maddeye de pek katılamıyorum. Bölümdeki tüm hocalardan ders aldınız mı?Ayrıca ben tüm üniversitelerde tüm bölümlerde bu şekilde olduğunu düşünüyorum.Bölüm özelinde bir problem olduğunu düşünmüyorum. Dördüncü madde hakkında yorumum yok.
|
yapacak bir şey yok usta türkiye böyle bir yer işte okuyacak yer az. kötünün iyisi deyip yazacaksın.
|
Hocam genel olarak haklısın burdan gelecek olanlara söyleyeyim lab derslerinde yoklama alınsın çıkın gidin dersten gerçekten bir işe yaradığı yok 1.dönem. 2. dönem olmadığı için bir şey diyemem.
Ayrıca şu topluluklara benim kadar sinir olan başka biri var mıdır bilmiyorum. Eğer eğlencelerini severseniz sadece eğlencesi için girin. Ben eğlence yöntemlerini de sevmiyorum. Çocuk gibiler. Topluluk işi bana baya boş geliyor. Zaten yönetim kurulunun çoğunun bir sürü alttan dersi var haha. Ve adamlar hocalara yaranmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Benim tarzım değil size de tavsiye etmem. |
1.sınıfı yeni bitirmiş biri olarak bu konudaki düşüncelerimi yazayım:
İlk iki madde sanırım Türk üniversitelerinin ortak sorunları. Bir başlıkta ODTÜ Ceng'de de benzer saçmalıkların olduğunu görmüştüm. Asistan konusu ciddi bir sorun. Bölüm kaliteli asistanlarını kaybetti, cidden bölüm ile ilgili uzaktan kötü bir izlenim bıraktıracak kadar ciddi saçmalıklar var. 3.konu bence tamamen hocaya bağlı bir şey. Bir bölüme genellemek saçma. Her okulun her bölümünde böyle örnekler olabilir. Topluluk konusunda burada yazılmıs her yorumun altına katılıyorum. Bölüme hitap eden iki topluluk(ACM ve IEEE) bence teknik olarak aşırı zayıflar. Bunun sebebini maddi duruma bağlamak da saçma. Teknik etkinliklerde gayet başarılı olan pek çok topluluk var. ACM'de gördüğüm kadarıyla herkese hitap edeceğiz en büyük topluluk olacağız gibi bir kaygı var ve o yüzden herkese hitap etmeye çalışıyorlar. Bence ACM gibi teknik gözükmeye çalışan bir topluluk partilere, Norm Ender gibi Hazreti Yasuo gibi Halil Söyletmez gibi alakasız ve topluluğun konusu ile alakasız insanları sırf ünlü diye çağırmakla uğraşmamalı, bunlara kaynak harcamamalı. ACM gibi bir topluluğun Halil Söyletmez getirip konuşma yaptırması bence direkt insanlarla dalga geçmek. Birinci sınıfın özellikle ikinci dönemi bence korkunçtu. İlk dönem ödevlerini ne kadar sevdiysem ikinci dönem ödevlerinden o kadar nefret ettim. BU dönemin en büyük şansı Çin Virüsüne denk gelmiş olmasıydı bence. Hele Fizik Laboratuvarı diye bir ders var, tam bir "meme". Ekşideki başlıkta da yazıyor, pazartesi saat 9'da saçma sapan işlerle uğraştırıyorlar. Çin Virüsü sayesinde yırtmayı başardım :d Birinci sınıf çok güzel bir yıl olmayacak, defalarca başka bölümlere geçmeyi düşündüm hatta. Başka eleştirim okulun kendisine. Çok fazla gereksiz bölüm ve çok fazla gereksiz kalabalık var. ODTÜ gibi istediğin kişinin yanına gidip konuşabileceğiniz, insanların birbirine saygılı olduğu bir ortam beklemeyin. Beytepe kampüsü Kızılay'dan filan pek farklı değil. Patlak motorlu şahinle drift yapan tipler bile gördüm okulun içinde. İyi yanlarını yazayım, akademik kadro içinde çok kaliteli çok değerli hocalar var. Bence bölüm dersleri ve müfredat TR'deki en iyi ilk 5 arasına girer. Evet Fizik laboratuvarı gibi saçma sapan dersler var. Ama diğer okullarda durum daha kötü. Son iki yıl neredeyse tamamen seçmeli. Ve birden fazla alanda çalışmak istiyorsanız mesela fizik gibi, biyoloji gibi, neuroscience gibi bu konuda istediğinizi verecek hocalar var. Data Science, Computer Vision, Machine Learning gibi konularda cidden çok ciddi araştırmaları olmuş hocalar var. Muhtemelen bölümde kalmamı sağlayan şey de bu. Bilgisayar Bilimi çok fazla alanda uzmanlaşma imkanı sanıyor ve bölümün hocaları da bu imkanı veriyor. Ben şahsen hayatımı boktan bir şirkete J*va kodu yazarak geçirmek istemiyorum, ya da normie'ler için mobil uygulama yaparak. ML, Data Science gibi konularda uzmanlaşmak istiyorum. CS dışı alanlarla da uğraşmak istiyorum. Bölümün bu imkanı vereceğini düşünüyorum. |
Üçüncü maddeye sürekli aynı argümanlar geliyor. Genellemek yanlış, çoğu üniversitede, çoğu bölümde böyleymiş. Bana ne bundan ? Sedgewick dersini slayttan anlatıyor, uykumu getiriyor. Sedgewick'i dinlemem o zaman. Slaytlarını okur geçerim. Princeton öğrencisi olsam yine bu durumu ve Sedgewick'i eleştirirdim. "Genelde böyle" ifadesini nasıl karşıt argüman olarak sunabildiğinizi anlayamıyorum. Benim karşı çıktığım şeyi anlayıp; anlamamayı tercih ediyorsunuz sanırsam. Yoksa sürekli tekrar eden bu saçma argümanın başka bir açıklaması olamaz.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oathbreaker. -- 30 Temmuz 2020; 1:4:28 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 24 Ekim 2020; 18:12:38 > |