kuzenim 75k yaptı geçen sene, odtü kıbrıs ceng'te okuyor orayı bırakacak. ctis'e de puanı yetmiyor malum. Hacettepe istatistik'e geç yapay zeka'ya falan kayarsın dedim fakat müfredata baktım pek hoşuma gitmedi. Bu bölüm okunur mu? Hep ağır matematik dersleri var, hitap kitlesine göre gereksiz zor değil mi, yapay zeka ve programlama dersleri pek yok gibi. Neyse konuyu eleştirme amacı ile açmadım bilgi almak istiyorum. Mantıklı mı bu bölüm? |
Hacettepe istatistik okunur mu?
-
-
hacettepe nin mühendislikleri de bu şekil pek fazla kimsenin detaylı bilgisi yok. kötü diyende var eh diyen iyi diyende.
ama benim bildiğim hacettepe mezunu elek. elktrnk m. arkadaşım yıllardır aselsanda çalışıyor. ama endüstri m. liğini sormuştum pek bilen yok. kalitesi olarak.
-
hocam hacettepe ee, endüstri zaten iyi, geneli savunma sanayide çalışıyor.
-
Bence okunmaz da, metu ncc cengi niye bırakıyor
-
okulu sevmemiş, dağın başında hocalar da çok iyi değil diyo. bu sıralamaya başka ne olabilir ankara'da.
-
Kral senin tanıdıklar da hep odtü kıbrısa gitmiş ya lan. Baya bahtsız bi durum gibi geldi bana
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
birkaç kişi var. Kıbrıs'ta okunmaz. Senin yaptığın çok mantıklı orası ayrı
-
Tanıdıklarının çoğu böyle kıbrıs odtüye bi kere de olsa gitmiş sonra bırakmış ya o şaşırtıcı geldi. Ama evet bence de kıbrısta okunmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panzer1437 -- 9 Temmuz 2024; 12:10:12 >
@thevictorious hocam yorum yapar mısınız acaba? anlayan birini bulamadık, çocuğun ingilizcesi ileri seviye bu arada o konuda bi sıkıntısı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 14 Temmuz 2024; 14:9:8 > -
Merhabalar, Hacettepe İstatistik 3. sınıf öğrencisiyim. Bölüme ben de dahil çok fazla kişi ceng alternatifi olarak geliyor. En baştan söylemem gerekiyor ki fakülteler kapısında ne yazıyorsa onun eğitimini verir. Bu çocuk yazılımcı olmak istiyormuş, yormayalım başka derslerle python çalışsın canım gibi bir bakış açısı yok.
İstatistik bizzat bilimin esas amacı olarak veriyle uğraşmaya yönelik bir alan. Veri nedir, nasıl toplanır, nasıl veri hakkında anlamlı sorular sorulur ve yorum yapılır, veri nasıl düzenlenir, veri üzerinde ne gibi çıkarımlar ve projeler yapılabilir üzerine bir eğitim. Sunduğu kariyer fırsatları iyi, ve birbirinden çok bağımsız/özgün. Data scientist olmak isteyenler de kendine alan bulur, fintech ve ekonomi alanına yönelmek isteyen de bulur, biyoistatistik-informatik-sağlık alanına yönelmek isteyen de bulur, araştırma firmaları, akademik araştırmalar gibi alanlarda devam etmek isteyen de bulur.
Bölüme gelip frontend dev backend dev olunur mu olunur, ama bence okuduğunuza yazık olur. Yüzme kursuna gidip kondisyon yaptık futbol oynayalım demek gibi bir şey. Spesifik alanda bir beceri edinmişken onu kullanmanızı öneririm. Mezunlar buluşmasında yaşça genç olanlarla görüştüğümüzde gördüğümüz kadarıyla çoğu kişinin durumu iyi. Bölüm yüksek lisans yapıp yurt dışında farklı alanlara yönelmeye de müsait. Özellikle TU Dortmund'a giden çokça mezun olmuş. Genel hatlarıyla bilgim böyle.
-
Bilgilendirici up
teşekkürler hocam
peki data science ve software engineeringin kesişim alanları vardır illa, bunlar neler ve hacettepe istatistikten bunlara yönelmek mümkün mü?
bir de TU dortmund gibi yerlere giden kişilerin not ortalamaları nasıl? Çocuğun ingilizcesi iyi, bu tarz bir yerden kabul almak için neler yapmak lazım?
-
Hocam Tu dortmund iyi bir okul değil. Hiç almanca bilmiyorsan dahi şartlı kabul alabiliyorsun. Tek yapman gereken 4 yıllık bir mühendisliğe yerleşmek. Tabii bunlar lisans için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kanka master için diyorum. 75k yapan çocuk stanford’a gidecek değil.
Almanca bilmiyorsa çok mantıklı değil. Zahmetine ve masrafına değmez bence
Hocam bu çok teknik bir soru, açıkçası alanların kesişimselliğini açıklayacak kişi ben değilim gibi. Bölüm mezunlarından yola çıkarak şunu söyleyebiliyorum ki mümkün olmayan bir şey yok, en mümkünü de bilişim alanı zaten. Bölümün her döneminde çok çalışkan ve başarılı insanlar var. Yurt dışına gidenler, ülke içinde iyi yerlere gelenler, ABD'ye gidenler vs hepsi çok çalışkan ve disiplinli insanlar. Çoğunun ortalaması 3.5 üstü.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Merhabalar, Hacettepe İstatistik 3. sınıf öğrencisiyim. Bölüme ben de dahil çok fazla kişi ceng alternatifi olarak geliyor. En baştan söylemem gerekiyor ki fakülteler kapısında ne yazıyorsa onun eğitimini verir. Bu çocuk yazılımcı olmak istiyormuş, yormayalım başka derslerle python çalışsın canım gibi bir bakış açısı yok. İstatistik bizzat bilimin esas amacı olarak veriyle uğraşmaya yönelik bir alan. Veri nedir, nasıl toplanır, nasıl veri hakkında anlamlı sorular sorulur ve yorum yapılır, veri nasıl düzenlenir, veri üzerinde ne gibi çıkarımlar ve projeler yapılabilir üzerine bir eğitim. Sunduğu kariyer fırsatları iyi, ve birbirinden çok bağımsız/özgün. Data scientist olmak isteyenler de kendine alan bulur, fintech ve ekonomi alanına yönelmek isteyen de bulur, biyoistatistik-informatik-sağlık alanına yönelmek isteyen de bulur, araştırma firmaları, akademik araştırmalar gibi alanlarda devam etmek isteyen de bulur. Bölüme gelip frontend dev backend dev olunur mu olunur, ama bence okuduğunuza yazık olur. Yüzme kursuna gidip kondisyon yaptık futbol oynayalım demek gibi bir şey. Spesifik alanda bir beceri edinmişken onu kullanmanızı öneririm. Mezunlar buluşmasında yaşça genç olanlarla görüştüğümüzde gördüğümüz kadarıyla çoğu kişinin durumu iyi. Bölüm yüksek lisans yapıp yurt dışında farklı alanlara yönelmeye de müsait. Özellikle TU Dortmund'a giden çokça mezun olmuş. Genel hatlarıyla bilgim böyle. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X