Şimdi Ara

Hacettepe Tıp a gidilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Üniversite #Hacettepe Üniversitesi Bölüm #Tıp
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar 12. Sınıfım bu sene ygs ve lys ye giricem. Eğer ilk 100 e girersem (gireceğimden değil sadece varsayım) hacettepe tıpa gidilir mi?
    Normalde gitmem de üniversite burs falan vercek ilk 100 e girince. Eğitimi aşırı zor diyolar kendimi bu kadar zorlamama değer mi?
    Balıkesirde yaşıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ãœniversite ilk 100'e girene sadece yemek bursu ve yurt veriyor. Bir de ilk 100'e girdiÄŸin için KYK'dan normal kredi x 3 kadar ilk yüz bursu alıyorsun. Ama bunı mereye gitsen alırsın zaten.

Ayrıca tip istiyorsan Hacettepe yazılır, sorun olursa yazabilirsin
    Bildiğim, gördüğüm kadarıyla cevaplarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • her ne kadar yarısını anlamasam da gitme diyorsunuz galiba

Teşekkür ederim yorumunuz için

• quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

her ne kadar yarısını anlamasam da gitme diyorsunuz galiba

Teşekkür ederim yorumunuz için

Forumdaki Turkce karakter sıkıntısı bitmiyor, katletmiş mesajımı
  • Gidilir neden gidilmesin? İlk 100 e girersen arkadaşın dediği gibi ücretsiz yurt ve 3 öğün yemek sağlanıyor üniversite tarafından. Onun haricinde başka burs yok. Ücretsiz kalmaya devam etmek için 75 ortalamayı tutturman lazım. Yemek ve 3 kat bursun devamlılığı için ortalamanın 60 olması yeterli.

Ha dersen ki ben ilk 10 a da girerim. O zaman konukevinde de ücretsiz kalabiliyorsun. Onun için de 75 ortalama tutturman lazım.

Üniversite de bana burs versin diyorsan KOÇ, TOBB, Bahçeşehir vs özel üniversitelere bakabilirsin.

Eğitimi yalnızca 3. sınıfta zor. İlk 100 e girecek biri 3. sınıfı da geçecektir. Bir de 6. sınıf çok yorucu. Onun haricinde gel, öneririm.
  • KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    Hocam veya doktor bey mi demeliyim

3 kat burs olayını tam anlayamadım
    hangi bursu 3 katına çıkarıyor üniversite?
    Başbakanlık bursunu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Hocam veya doktor bey mi demeliyim

3 kat burs olayını tam anlayamadım
    hangi bursu 3 katına çıkarıyor üniversite?
    Başbakanlık bursunu mu?

Herhangi bir ham puan türünde (YGS dahil) ilk 100 e girersen devlet, normal KYK bursunun/kredisinin 3 katı burs veriyor her ay. Başbakanlık bursu diye de geçer bu. (Yani universiteyle alakali bir burs degil. Universiteler kalacak yer ve yemek sagliyor.) Su an bu 3 kat burs 1200 TL. Her yıl da minimum %10 zamlanir. Sınıfta kalmadığın sürece bu bursu alırsın, 12 ay, 6 yil(mühendislikte, hukukta falan 4 yıl) boyunca devam eder. Hacettepede geçme notu 60 bu arada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gata'da tıp okunur mu?
    14 yıl önce açıldı
    Tıp gelir mi?
    7 ay önce açıldı
    EGE TIP GELİR Mİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Anladım teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: KaramelizeYogurt

Gidilir neden gidilmesin? İlk 100 e girersen arkadaşın dediği gibi ücretsiz yurt ve 3 öğün yemek sağlanıyor üniversite tarafından. Onun haricinde başka burs yok. Ücretsiz kalmaya devam etmek için 75 ortalamayı tutturman lazım. Yemek ve 3 kat bursun devamlılığı için ortalamanın 60 olması yeterli.

Ha dersen ki ben ilk 10 a da girerim. O zaman konukevinde de ücretsiz kalabiliyorsun. Onun için de 75 ortalama tutturman lazım.

Üniversite de bana burs versin diyorsan KOÇ, TOBB, Bahçeşehir vs özel üniversitelere bakabilirsin.

Eğitimi yalnızca 3. sınıfta zor. İlk 100 e girecek biri 3. sınıfı da geçecektir. Bir de 6. sınıf çok yorucu. Onun haricinde gel, öneririm.

Iki zaten zor. Bir de üçü düşünemiyorum artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

kardeş sen heralde hacettepe tıptasın ben şu an 10. um önerin ne günlük 3 4 saat verim li çalışıyorum okulda şu an 25. yim 120 kişi var samsun fen lissesindeyim
    önerilerin neler yazın ygs mat geo bitirmeyi düşünüyom ?? zaman kalırsa fizik kimya biyo diye gidecem
  • Gelmeyin gerek yok cidden nefret ediyorum insanlardanda nefret ediyorum tabi bu benden kaynaklanıyorda olsun gidin bilgisayar mühendisliğe güzel güzel okuyun üniversitede gibi hissedin illa ki tıp diyorsanız siz bilirsiniz tabi ama ben pişmanım

• quote:

Orijinalden alıntı: ORİSuns

Gelmeyin gerek yok cidden nefret ediyorum insanlardanda nefret ediyorum tabi bu benden kaynaklanıyorda olsun gidin bilgisayar mühendisliğe güzel güzel okuyun üniversitede gibi hissedin illa ki tıp diyorsanız siz bilirsiniz tabi ama ben pişmanım

3555. Oldum balıkesir tıptayım mutluyum

• Chaussure kullanıcısına yanıt
    Hiç inandırıcı değil :D içinde kalmış belli.. Gide gide balıkesire gitmişsin.. Ayrıca burada böyle saçma sapan konular açarak da gidemeyeceğin belliydi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: bambamm06

Hiç inandırıcı değil :D içinde kalmış belli.. Gide gide balıkesire gitmişsin.. Ayrıca burada böyle saçma sapan konular açarak da gidemeyeceğin belliydi :D

Mesajdan öyle anlaşılıyo olabilir ama 4 yıldır blk tıp istiyordum. Gayet memnunum iyi ki şehir dışına gitmemişim. Ciddi ciddi söylüyorum.

Konuyuda hortlatmışım mutlu oldum sjskn dediğim gibi bu benden kaynaklı bişey biraz aile zoruyla oldu normalde bilkent cs istiyordum ona biraz kırgınım nefretimi bir yere kusmak istedim ben böyle dediğim için siz mutsuz olcaksınız diye bişey yok ama 🙂

• quote:

Orijinalden alıntı: ORİSuns

Konuyuda hortlatmışım mutlu oldum sjskn dediğim gibi bu benden kaynaklı bişey biraz aile zoruyla oldu normalde bilkent cs istiyordum ona biraz kırgınım nefretimi bir yere kusmak istedim ben böyle dediğim için siz mutsuz olcaksınız diye bişey yok ama 🙂

Hepimiz için hayırlı olsun. Doktorluk güzel meslek. Hem maddi hem manevi yönden.

Haklısınız inşallah alışırım da alışamazsam merkezi puanla yatay geçişi düşüncem

• 4.sınıf tıp öğrencisiyim yatay geçişle başka bölüme geçeceğim ben de .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goktugxy

Aga balıkesirin neresi bide kazandin mı

Balıkesir merkezde oturuyoruz kardeşim. Balıkesir tıpı tek tercih yaptım. 1. likle girdim.

Son derece memnunum sormak istediğin varsa PM den ulaşabilirsin.
  • hayaller hacettepe
    hayatlar balıkesir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.