Şimdi Ara

Hacettepe veya İstanbul Üniversitesi (İngilizce Mütercim ve Tercümanlık & İngiliz Dili ve Edebiyatı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İki üniversite arasından birisine karar veremediğimden başka birilerine danışamaya karar verdim, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık veya İngiliz Dili Edebiyatı bölümlerinden birini istiyorum ve sıralamam 3892.

Bölümlerin sıralamaları:

Hacettepe Üniversitesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık: 3683

Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı: 6530

İstanbul Üniversitesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık: 4276

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı:6703

Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı:4243

İzmir Ekonomi Mütercim ve Tercümanlık: 4075

Şehir konusunda karar vermem gerekiyor ki ona göre tercih listemi sadece aynı şehirden hazırlayabileyim.

Ailemle İstanbul'da yaşıyorum ve her türlü taşınmamızı gerektirecek bir yerde oturuyoruz. (İstanbul Üniversitesini yazsam da taşınmamız gerekecek.)

Fakat ailem, İstanbul'u kazandıysan taşınmak vs. daha kolay olur diyorlar ve Ankara'ya gidip orada yaşamak istemiyorlar çünkü İstanbul'a alışıklar, burayı seviyorlar ve Ankara'da yaşama fikrinden hoşlanmadılar.

(Yurt veya tek başıma eve çıkmak bir seçenek değil.)

Hacettepe ve İstanbul Üniversitesi için dil bölümünde büyük bir fark yoksa İstanbul'da okumak bana sıkıntı olmaz fakat Hacettepe hep içimde kalır. Ayrıca aileme de sıkıntı yaşatmak istemiyorum, onlar da eğer iki üniversite arasında belli bir fark varsa Hacettepe'de okumamı isterler.

[Ayrıca eklemem gerekir diye düşündüm: Dil bölümünden tamamen emin olmadığım için üniversiteye geçtikten sonra yandal seçebilir veya tekrar hazırlanıp bölüm değiştirebilirim (Çizgi Film ve Animasyon, Psikoloji gibi.)]

Şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim, tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martaka -- 31 Temmuz 2021; 23:44:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.