Şimdi Ara

Odtü okul öncesi vs hacettepe Türkçe öğretmenliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sözelde siz olsanız hangisini seçerdiniz? Sonuçta ikisinin de yolu KPSS. Boşuna İngilizce hazırlık okuyup dersleri İngilizce dinlemeye değer midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

ODTÜ Okul Öncesi Öğretmenliği ve Hacettepe Türkçe Öğretmenliği: Hangi Bölüm Sana Uygun?

Üniversite sınavlarına hazırlanıyorsan ve eğitim alanında kariyer yapmak istiyorsan tercihlerini belirlemeden önce farklı bölümleri araştırmalısın. Bu metinde, ODTÜ Okul Öncesi Öğretmenliği ve Hacettepe Türkçe Öğretmenliği bölümlerini karşılaştırarak sana yardımcı olacağız.

ODTÜ Okul Öncesi Öğretmenliği

• Okul öncesi dönemdeki çocukların gelişim ve eğitimi konusunda uzmanlaşmış bir bölümdür.
    • Çocukların fiziksel, sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini destekleyen eğitim programları hazırlama ve uygulama becerilerini kazandırır.
    • Mezunları anaokulları, kreşler ve diğer okul öncesi kurumlarında çalışabilirler.

Hacettepe Türkçe Öğretmenliği

• Türkçe dilini ve edebiyatını öğretmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandıran bir bölümdür.
    • Öğrencilere etkili öğretim yöntemleri, müfredat tasarımı ve öğrenci değerlendirme teknikleri konusunda eğitim verir.
    • Mezunları Türkçe öğretmenleri olarak ilkokul, ortaokul ve liselerde çalışabilirler.

Türkçe Öğretmenliği mi Okul Öncesi mi?

Hangisini tercih edeceğine karar verirken ilgi alanlarını, becerilerini ve kariyer hedeflerini göz önünde bulundurmalısın.

• Çocuklarla çalışmaktan hoşlanıyorsan ve gelişimlerini desteklemek istiyorsan okul öncesi öğretmenliği sana daha uygun olabilir.
    • Dil ve edebiyata ilgi duyuyor ve öğrencilere Türkçe öğretmeyi hedefliyorsan Türkçe öğretmenliği daha iyi bir seçenek olabilir.

Hacettepe İngilizce Öğretmenliği

Aynı üniversitede İngilizce öğretmenliği bölümü de bulunmaktadır. Bu bölüm, İngilizceyi yabancı dil olarak öğretmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırır.

Okul Öncesi mi Türkçe mi?

Sonuç olarak, okul öncesi öğretmenliği ve Türkçe öğretmenliği farklı ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine hitap eden iki ayrı bölümdür. Hangisini tercih edeceğin konusunda karar vermeden önce her iki bölümü de iyice araştırmalı ve kendin için en uygun olanı belirlemelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğitimde en kolay okulu seçin kpss çalışın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 17 Temmuz 2021; 18:27:53 >
  • Atama sayıları belirleyici olmalı bence seçiminizde. Bildiğim kadarıyla okul öncesi daha iyi. Ancak ODTÜ gibi bir okulun hazırlığını yabana atmamak lazım. İngilizce öğrenmeye hevesli değilseniz sizi çok ciddi şekilde zorlar ve 2 sene geçemezseniz başka okula geçmeniz gerekir.

• Herkese teşekkür ederim. Up!

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Bölümünüz nedir?

• Yardımcı olun :(

• küçük kuzenim var anladığım kadarıyla bu okul öncesinin olayı özelde dönüyor. devlette çalışacağına almanyaya işçilik göçü yap daha iyi. orada da güzel aksanlı ingilizce konuşmak önemli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ODTÜ okul öncesi hiç şüphesiz.hem bölüm daha avantajlı hem üniversite. Şöyle iki ihtimal üzerinden gidelim. İlki kpss kasıp devlete atanma diğeri de özel okul ya da kurumsaldan ilerlemek olsun. İlk ihtimalde okul öncesinin atamaları çok daha iyi olduğundan dolayı Türkçe ogretmenligine göre çok daha avantajlı konumda olursunuz. Hem kpss atama puanı daha düşük hem atama sayıları daha yüksek. İkinci ihtimal de kpss ile uğraşmak istemeyip özelden ilerleme demiştik. Bu durumda kurumsal istiyorsanız ODTÜ'de edindiğimiz network, boş durmzsaninz sağlam kulüp aktiviteleri ve yabancı dil sizi aynı seviyedeki mezunlara göre çok daha ön planda tutacaktır. Özel okul konusu ise yine daha avantajlı çünkü Türkçe öğretmenliği kolejlerde ve dershanelerde pek rağbet gören bir branş değildir ama anaokulu öğretmenleri özelde baya arz görüyor. Malum çalışan ailelerin artmasıyla çocuklar üç yaşından itibaren kraşe anaokuluna veriliyor

• Kompensan K kullanıcısına yanıt

Erkek olmak okul öncesi için eksi bir taraf ama

• frankgallagher0 F kullanıcısına yanıt
    kesinlikle. ben kreş sahibi olsam erk*k çalıştırmazdım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam Boğaziçinin eğitim fakültesi hakkında düşünceniz nedir siz olsanız sözelde hangi bölümü seçersiniz öğretmenlik mi yoksa hepsini bırakıp GSÜ iletişim mi?

• Sakın Fen-Edebiyat yazma, Eğitim fakültesi olsun, çamurdan olsun. Türk Dili ve Edebiyatı bitirdim, okuyup bitirene kadar gözlerimden kanlı yaşlar aktı, 3 senedir de atama bekliyorum.

• Edebiyat fakültesi Boğaziçi hariç düşünmüyorum

• Ahahahha

• quote:

Orijinalden alıntı: frankgallagher0

Edebiyat fakültesi Boğaziçi hariç düşünmüyorum

Sakın hocam sakın, Eğitim yazın, edebiyat okuması hem zor hem de akademisyen olmayacaksanız iş alanı yok gibi sözelde. 53 bin Türk dili ve edebiyatı mezunu var, 40 bin küsür Tarih mezunu var, aldıkları senelik alım 150-300 arası. Atama oranı da %1'den oldukça az.

• Boğaziçi edebiyat ve tarihe girenler zaten şirketlerde çalışıyor hocam

• frankgallagher0 F kullanıcısına yanıt

Boun egitim fakültesi hocaları müthiş donanımlı insanlar. Sadece eğitim bilimleri alanında değil farklı disiplinlerde de akademik geçmişleri var genelde. Örneğin bu dönem iki eğitim bilimi dersi aldım hocalardan biri sosyoloji diğeri psikoloji temelliydi ve bu multidisipliner durum ogrencilerin gelişimleri ve kazandığı farklı perspektifler açısından çok faydalı oluyor. Ben de ef onyargisiyla çekinerek geldim ama öğrenci-akademisyen kalitesi tüm yargılarımi yıktı. Gsu iletişim hakkında pek fikrim yok yanıltmak istemem ama o da iyi bir seçenek gibi duruyor. Gsu nün bir dezavantajı öğrenci sayısının ve bölüm ceeitliliginin çok az olması bence. Ben olsam muhtemelen boun tercih ederim işin yurt olanakları boyutundan ötürü. Gsu' nün boun kadar yurt avantajı yok maalesef

Evet yurt benim içinde önemli İstanbul gibi pahalı bir yerde evde kalmak açıkcası zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frankgallagher0 -- 18 Temmuz 2021; 13:13:0 >

Hocam 0 İngilizce ile gelmek Boğaziçi içi büyük bir eksik sayılır mı? Yoksa hazırlıkta halledilebilir mi dersler tamamen İngilizce mi yoksa hocalar arada Türkçeye geçiyor mu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.