Şimdi Ara

Hadi İlk Modifiyemizle İlgili Bilgi Paylaşımı Yapalım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar.Ben ilk arabamı alıp modifiye etmek istiyorum.Artık bu kasa modifiyelerinden bıktım çünkü.Aklımdaki plan şu :
    1:14 falan bi araba alıp kendi üzerinde ki orjinal motoru çıkartp üzerine 7.2 voltla çalışan normalde 27000 devirde olan bi motor alacağım.kendi üzerinde ki motor normalde 9 voltla çalışan 14000 devirli basit bi motor.ama 1:14 lük arabalar için 27000 devirlik motorlar yokmuş die duydum.yeni alacağımız motor 1:10 luk bir arabanın motoru olacak sizce uyar mı ? en başta bunu bilmem lazım.uyarmı derken uydurabilirmiyiz anlamında.sığarmı sizce?daha sonra motora ek güç bağlamayı düşünüyorum.7.2 volt ile çalışan bir motora 15 volt vermeyi düşünüyorum.ama soğutmada yapacağım aynı zamanda.kep falanda kullanılmayacak ne olsa.tahminen bu arabayı yaparken karşılaşabileceğim problemler neler olabilir?motor olarak 1:14 ve 1:12 birde 1:14 için olan güçlü motorları nerede bulabilirim?ve eğer böyle bir araba yaparsam daha sonra performansı arttırabilecek neler yapabilirim acaba?bu konuda sizden yardım bekliyorum.hea bu arada araba normalde yaklaşık 25 km yapıyor 14000 devirli motorlar.benim yapacağım bu değişikliklerle tahminen elde edebileceğimiz hız ne olabilir?herkese çok teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benrobot -- 5 Haziran 2007; 17:41:58 >

• Soğutma için motorun hemen önüne basit bir pervane bile yeter. Ama pervanede bi sorun çıkarsa motor çok kısa bi sürede yanabilir. Pervane kıvrımları abartı olmasın küçük bi hava akımı yaratsın yeter.Eğer abartı yparasan motor devrini çok düşürür.Bide Motorun etrafına hava akımının geçeceği bir tünel yaparsan daha iyi olur.
    Motoru uydurabileceğin konusunda en ufak bir fikrim yok ama herne olursa olsun uydurursun bence.

Bunları yaparken sağlamlığada önem ver hemen yapayım bitsin gibi düşünme sonra sorun çıkartmasın.

Alabileceğin hızı hesaplaman biraz zor. Ben bunu içindne çıkamam ama yeni motorun tork u da diğerinden yüksek ise bence tekerleklerin çapını büyütebilirsin. Buda biraz hız kazandıracaktır arabana.
  • bende son günler de yeni gelecek olan motorun torku ne olsa yüksek tekerlekleri büyütsem mi acaba diye düşünüyordum.bu çok iyi oldu.soğutma konusunda biraz daha araştırma yapacağım.sağlamlığa mutlaka önem vereceğim.hatta benim için en önemli konu bile diyebilirim.verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.ama hala motorun uyup uymayacağı konusunda endişelerim war.o konuda yardıma ihtiyacım var.risk almak istemiyorum.
  • Arkadasım bence ılk olarak aracın ustundekı agırlık yapan gereksız seyleri sök bence o motora tek 7,2 tak fakat pilın amperı buyuk olsun sogutma işinide kucuk bır ekran kartı fanı al motorun hava alan yerlerı altta kalmak sartı ıle motora yapıstır bu dediğim kucük seylerle tahmınen 35-40 km alırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.