Arkadaşlar sizinle yaklaşık 1 aydır kafamı kurcalayan ve beni uğraştıran bir konuyu paylaşmak istedim.
Öncelikle kurbanımız şu;
Karakteristik PACKARD BELL DOTS2-R-TK102 N450 2GB 320GB W7S CPU Cinsi - Hızı INTEL ATOM N450 1,66 GHZ L2 Cache Belleği 512 KB Ekran Boyu Boyut : 10.1" - Çözünürlük : 1024X600 piksel Ekran Tipi LED Ekran Kartı INTEL GMA3150 (INT. GRAPHIC) Bellek 2 GB Bellek Tipi DDR2 Sabit Disk 320 GB Optik Sürücü YOK Faks - Modem YOK Ses - Network Kablolu : 10/100 Mbps Ethernet Kablosuz : 802.11 b/g Bluetooth : VAR Port 3 x USB2.0 VGA (D-SUB) Pil Ömrü 6 Hücreli pil Ağırlık 1,25 KG İşletim Sistemi WINDOWS 7 STARTER Ek Özellikler Dahili Web Kamera : VAR Kart Okuyucu : 5-in-1 (SD,MMC,MS,XD,MS PRO) Klavye : Türkçe Q Klavye Diğer : Boyutlar 258mm x 185mm x 25.2mm Yongaseti INTEL NM10
Nerdir o diye sorarsanız Aton N450 işlemcimi overclock etmek istedim ama bir türlü başaramadım.Bu overclock isteği bende arkadaşımdaki n470 li netbook u denedikten sonra ortaya çıktı.Bilgisayarı benim netbook umdan % 15 ila %20 arası daha performanslıydı. Bende hemen araştırmalara başladım.Tabii ilk olarak BIOS'tan oc etmek istedim ama bios bildiğimiz çocuk oyuncağı gibi bişi.Bu arada biosu insyde h2o.Advanced menüsü yok yani belirli işlemler yapılabiliyor gerisi gizlenmiş. Neyse bende hemen setfsb ve clockgen e sarıldım tabi internette şöyle bir baktımki (packard bell acer tabanlı olduğu için acer pll lerine baktım ) yabancı oc sitelerinde asus eee ler oc edilmiş (benimkiyle aynı işlemci) , acerler oc edilmiş 2.4 ghz inanılmaz stabil fln gibi yorumlar görünce ben dahada yanmaya başladım :D onların oc ettiği pll leri denedim setfsb de clockgende tanımadı ve oc yapamadım malesef.
Arkadaşlar aranızda usta denebilece ocverclockcular var durumuma bir el atılabilirse çok memnun olacağım.
Bu arada birşeyi fark ettim pckard bellin kullandığı ram kingston ddr2 400.Ancak 667 e destek verdiği için 667 mhz hızında çalışıyor yani fsb artırımında ram konusunda problem yaşamayacağa benziyoruz.
yararlı olabilmesi için birkaç bilgi; BIOS; Insyde h2o rev.3.5 version; 1.25 Netbookun altında yazan model ; nav50
Hadi arkadaşlar göreyim sizi...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
güncel
arkadaşlar konuyu tekrardan hortlattım biliyorum ama arkadasın netbookundan bende de var.. maalesef ne işlmeciyi ne de ekran kartını overclock yapabildim.. ekran karti için gmaboosterda 3150 için daha cıkmamıs.. işlemciyide maalesef bir turlu yapamadım lütfen yardim edin... =))
Ben de hortlatayım pll çipinin ne olduğunu bulamadım
bu konuda bir gelişme oldumu. konu hakkında bilgisi olan varmı BIOS Sürümü/Tarihi Acer V1.26, 28.04.2011 packertbel n450 işlemci. cpu hız arttırmak istiyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme