Şimdi Ara

hafıza kartı disk yazdırmaya karşı korumalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Derdimi anlatiim da dinleyin a dostlar.

mickro hafıza kartını aparatla bilgisayara baglıyorum hafıza kartının içinden dosya alabiliyorum ama ne içine dosya atabiliyorum ne de formatlayabiliyorum. Disk yazdırmaya karşı korumalı uyarısı alıyorum neler denemedim. Cmd den komut mu yazmadım Regedit den WriteProtect degerini 0 mı yapmadım sorun çözülmedi bir türlü.

aparatta kilit tusu var diyenin çok pis kalbini kırarım. ilk denediğim o olmustu zaten yok yok yok çözüm bulamadım.

varmı bu işin bi çözümü. pc yi camdan atacam inanın amma gel gelelim ev müstakil fazla zarar almaz :D

• takip benim flaşta var bu hata
  • sorunu cözdüm arkadaşlar hafıza kartının aparatı attım bilgisayardaki kart okuyucuda arza sanırsam usb ye takılan aparatlardan aldım bi tane sorun çözüldü.

Flash disk içinse :
    1) İlk olarak Komut sistemini açıyoruz.

Başlat -> çalıştır -> cmd yazıp çalıştırarak veya Başlat -> arama çubuğu cmd yazarak bulabilirsiniz. Cmd.exe’ mizi çalıştırdıysak işlemlere devam edelim.

2)Komut sistemiyle usb belleğimizi seçip bölüm oluşturmak.
    ilk komut DISKPART
    Bilgisayarımızda takılı olan bellekleri gösmek için LIST DISK diyelim. XP kullanıcılar usb bellekleri göremez bu nedenle harici harddisk kullanmak zorundalar. Disk No ilk sütunda gösterilir buradaki numara bir sonraki adımda lazım olacak.
    Bu kısımları lütfen dikkatle yapalım. Aksi takdirde yanlış belleği formatlayarak bilgilerinizin veya sisteminizin hasar görmesine kaybolmasına yol açabilirsiniz. USB belleğinizin numarasını listelettiğimiz yerden alalım. Benim usb belleğim 2 numaralı disk.
    SELECT DISK 2 yazıp enter’a basıyoruz. – Disk 2 şuanda şeçildi.
    CLEAN yazıyoruz. – Disk 2 başarılı bir şekilde temizlendi.
    CREATE PARTITION PRIMARY yazıyoruz.
    SELECT PARTITION 1 yazıyoruz. – 1 numaralı kısımı seçmiş olduk.
    ACTIVE yazarak şeçili partı aktif ediyoruz.
    FORMAT FS=NTFS yazarak diskimize format atıyoruz. Bu işlem biraz uzun sürebilir bekliyoruz..
    ASSIGN yazarak diyerek atama yapıyoruz.
    EXIT diyerek bellekten çıkıyoruz.
    Şuan diskimizi formatladık ve yazılmaya hazır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.