Şimdi Ara

hafıza kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4 gb'tan büyük dosyaları atabilmek için sandisk 32 gb hafıza kartımı partition wizard programı ile ext4 formatına çevirdim.Başarıyla tamamlandı dedi lakin artık ne telefonda ne de bilgisayrda hafıza kartını göremiyorum.Yardım edin lütfen

• Bilgisayar dediginiz hangi isletim sistemi? Windows ise gormez, ozel program gerektirir. Karti exFat olarak formatlayin, hem gorme olarak hem de dosya boyutu olarak problem kalmaz.
  • İşletim sistemi windows xp idi.Gparted live ile linux tabanlı baktığımda da kartı tanımıyor.Başka hafıza kartlarını görürken benim kartımı görmüyor.Bilgisayarımdan baktığımda raw olarak görünüyor.Kartın içine giremiyor biçimlendiremiyorum.EXT4 e çevirdiğim partition wizard programıda kartı görmüyor.Nasıl Exfat a çevirebilirim peki ne denediysem olmadı.Windows xp de bilgisayarımdan baktığımda boyutuda 0 olarak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galadestel -- 27 Aralık 2012; 14:46:24 >
  • Micro SD karti bilgisayara takarken kullandiginiz adaptorun yazma kilidi kapali olabilir. Cikartip takarken kendiliginden gevseyip kilitlenebiiyor. Onun pinlere bakan kisimda oldugundan emin olun. Windows XP ye kilitsiz olarak taktiginizda raw karti formatlayabilirsiniz.

Format dedikten sonra seceneklerde exFat cikmiyorsa KB955704 guncellemesini google'dan arayip kurun.
  • windows 7 yüklü bilgisayarlarda dahi deneme yaptım ama şu an kartın hafızası 30.6 mb olarak görünüyor.Denemediğim program yöntem kalmadı.Formatlama işe yaramıyor.Her seferinde aynı hatayı alıyorm.Adaptör olmadan doğrudan da bağladım ama nafile..adaptörün kilidini de kontrol ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.