Şimdi Ara

HAFTA SONU ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM SİSTEM (3500-4000 TL) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler açıklama için...

Sistemden bir parça değiştirmeyi düşündüğüm takdirde kesinlikle haklısınız.

Arıza haricinde, bu sistemi daha önce olduğu gibi parça değiştirmeden uzun süre kullanmak niyetindeyim.

Yeni bir sistem ihtiyacı doğduğunda da, şimdi alacagim sistemi HTPC'ye aktarmayi düsünürüm...
  • turgaydagloglu T kullanıcısına yanıt
    Evet...
  • noveche N kullanıcısına yanıt
    ikisinide alabilisin ben kesinlikle z97 alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: noveche

Teşekkürler açıklama için...

Sistemden bir parça değiştirmeyi düşündüğüm takdirde kesinlikle haklısınız.

Arıza haricinde, bu sistemi daha önce olduğu gibi parça değiştirmeden uzun süre kullanmak niyetindeyim.

Yeni bir sistem ihtiyacı doğduğunda da, şimdi alacagim sistemi HTPC'ye aktarmayi düsünürüm...

Aralarında çok fiyat farkı yok o yüzden z97 tavsiye ederim.İnş. bi aksilik olmazsa bende 2-3 haftaya sistem toplayacağım.Ben ssd kullanmayacağım gtx780 almak için.Bana kalırsa Ssd özel amaçlar için şuanda ilk toplamada(ilk aşamada yani)gereksiz.Her zaman diyorum ssd almak hdd değiştirmek zor değildir ve aynısını uzun yıllar kullanırsın.Ama ekran kartı-işlemci gibi bileşenleri değiştirmek hem masraflı hemde zor.O yüzden tavsiyem ssd yi almayın sistemden kısmayın.Varsın 5 sn de açılmasın.Varsın 30 sn ye çıksın oyunlarda loadingi uzun bekleyelim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turgaydagloglu T kullanıcısına yanıt
    Özellikler aynı ya da Z97 lehine olduğunda, fiyatlar da aynı ya da aralarında cüzzi bir fark var ise, ilk mesajımda olduğu gibi tercihim Z97 olacak zaten...

Ancak sırf Z97 olsun diye, aynı paraya kırpılmış özelliklerde bir anakart almak ya da Z87 ile aynı özellikleri taşıyan bir karta ciddi bir fark ödeyerek almak istemiyorum.
  • Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, özellikler aynı ya da Z97 lehine olduğunda, fiyatlar da aynı ya da aralarında cüzzi bir fark var ise, ilk mesajımda olduğu gibi tercihim Z97 olacak...

SSD ne zamandır almayı düşünüyordum, sürekli erteliyorum, yeni sistemle birlikte aksilik olmazsa SSD'yi alıp işletim sistemini ve iş için gerekli programları kurup sonra sil baştan tekrar uğraşmak istemiyorum.

Önceliğim oyun olsaydı, ben de sizin gibi diğer bileşenlerden kısıp bütçeme göre alabileceğim en iyi kartı almaya çalışırdım. Ancak öncelikli amaç oyun olmadığı için 780 benim için lüks kaçacak. 760 işimi görür muhtemelen.
  • quote:

Özellikler aynı ya da Z97 lehine olduğunda, fiyatlar da aynı ya da aralarında cüzzi bir fark var ise, ilk mesajımda olduğu gibi tercihim Z97 olacak zaten...

Ancak sırf Z97 olsun diye, aynı paraya kırpılmış özelliklerde bir anakart almak ya da Z87 ile aynı özellikleri taşıyan bir karta ciddi bir fark ödeyerek almak istemiyorum.

10gb bağlantısı var o tek yeter.Ayrıca broadwell desteğinin öneminide anlattım gereksiz değil yani...

• quote:

Teşekkürler, özellikler aynı ya da Z97 lehine olduğunda, fiyatlar da aynı ya da aralarında cüzzi bir fark var ise, ilk mesajımda olduğu gibi tercihim Z97 olacak...

SSD ne zamandır almayı düşünüyordum, sürekli erteliyorum, yeni sistemle birlikte aksilik olmazsa SSD'yi alıp işletim sistemini ve iş için gerekli programları kurup sonra sil baştan tekrar uğraşmak istemiyorum.

Önceliğim oyun olsaydı, ben de sizin gibi diğer bileşenlerden kısıp bütçeme göre alabileceğim en iyi kartı almaya çalışırdım. Ancak öncelikli amaç oyun olmadığı için 780 benim için lüks kaçacak. 760 işimi görür muhtemelen.

Sadece ofis bilgisayarı gibi birşeyse fazla kaçmazmı 760?İş render olursada 780 lüks kaçmaz?(autocad,photoshop dahil)

• Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Evde daha çok medikal görüntüleme amaçlı kullanacağım... Dell U2713H monitörden maksimum verimi elde edebileceğim bir ekran kartı yeterli benim için.
  • quote:

Benim baştan beri almayi düsündügüm PSU, Corsair CX 750M idi aslinda. Ancak onunla ilgili alttaki linklerde görebileceginiz coil whine/cızırtı sesi problemleri beni düsündürüyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_73622827/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_80076264/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_89238643/tm.htm

CoolerMaster Seidon 120V etkin ve sessiz soğutma sağlar mı?

Kesinlikle sağlar. Forumda incelemesi mevcut:http://forum.donanimhaber.com/m_85755582/tm.htm

• Teşekkürler...

Listenizdeki anakartı, MSI Z97 Gaming 5'e alternatif olarak inceleyeceğim...
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Tam PSU'ya karar verdim derken sizinki de dahil forumdaki konuları görünce tereddüte düştüm.

Cooler Master RS720'yi de alternatifler arasına alıyorum.

Ses problemi olmayan kaliteli bir ürün alabilirim umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 19 Mayıs 2014; 21:56:00 >
  • a7v8x kullanıcısına yanıt
    İncelemede oldukça olumlu bahsedilmesine rağmen son kısımdaki "Ürünün bana göre tek eksi tarafıysa ses konusunda hassas kullanıcıları tam anlamıyla memnun etmeyebilir pompa. Her bundle set de olduğu gibi 120V de bir miktar pompa sesi mevcut." "Bu üründen uzak durması gereken kişiler ise, hafif tiz pompa sesinden hoşlanmayan kullanıcılar. 120V gibi hiç bir hepsi bir arada soğutma kiti sizi mutlu edemez çünkü bu konuda..Hava soğutma kullanmaya devam custom'a geçene kadar." kısmına takıldım, şimdiye kadar hiç kullanmadığım için sıvı soğutmadan uzak mı dursam acaba dedirtti bana .

Fiyatı 2. planda olmak üzere, ses konusunda daha sorunsuz olan, önerebileceğiniz başka bir ürün var mıdır, yoksa incelemede dediği gibi hava soğutmaya devam mı?

alacam diyorsan internetten tekli olarak siparişi geç ama hemen iade edebileceğin sorun cıkarmayacak bir yerden al derim ödemesini filan tek çekim yap zaten sorun olup olmadığını yarım saatte tespit edersin ses çok belirgin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 19 Mayıs 2014; 22:25:13 >
  • quote:

İncelemede oldukça olumlu bahsedilmesine rağmen son kısımdaki "Ürünün bana göre tek eksi tarafıysa ses konusunda hassas kullanıcıları tam anlamıyla memnun etmeyebilir pompa. Her bundle set de olduğu gibi 120V de bir miktar pompa sesi mevcut." "Bu üründen uzak durması gereken kişiler ise, hafif tiz pompa sesinden hoşlanmayan kullanıcılar. 120V gibi hiç bir hepsi bir arada soğutma kiti sizi mutlu edemez çünkü bu konuda..Hava soğutma kullanmaya devam custom'a geçene kadar." kısmına takıldım, şimdiye kadar hiç kullanmadığım için sıvı soğutmadan uzak mı dursam acaba dedirtti bana .

Fiyatı 2. planda olmak üzere, ses konusunda daha sorunsuz olan, önerebileceğiniz başka bir ürün var mıdır, yoksa incelemede dediği gibi hava soğutmaya devam mı?

''120V gibi hiç bir hepsi bir arada soğutma kiti sizi mutlu edemez çünkü bu konuda..''

Corsair H110 bakabilirsin. İstersen baştan CoolerMaster Seidon 120V al sesini beğenmessen iade edersin. Fakat ben çok rahatsız edeceğini sanmıyorum. Tabii kullananlara sormak lazım.

• *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Sistemi Vatandan mağazadan alıp orada kurulumunu yaptırmayı düşünüyorum.

Yeni üretimlerde de benzer sorun olabileceği endişesiyle Corsairden vazgeçip başka ürünlere yönelmiştim aslında, ama dediğin gibi alıp kurulum sonrası ses problemi çıkarsa iade edip başka bir PSU ile değiştirebilirim
  • a7v8x kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Anakartı Z97 chipset tercih etmem halinde, MSI Z97 Gaming 5 de optik çıkış (sistemi HTPC'ye aktardığımda önem taşıyacak) olmadığı, GIGABYTE Z97X-Gaming 3 ve 5 arasında da pek fark bulamadığım için öncelikle fiyatı daha düşük olan GIGABYTE Z97X-Gaming 3 almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

Düşündüğüm iki güç kaynağı ile de ilgili ses şikayetleri var. Daha sorunsuz bir ürün bulamazsam ikisinden birini alıp kurulum sonrası ses problemi çıkarsa iade ederek başka bir PSU ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sıvı soğutma için de benzer bir yol izleyebilirim.

Son durum şu şekilde...

GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz (O.C) HDMI&DVI Anakart 409 TL

INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm Islemci 619 TL

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 249 TL

MSI GTX760 Twin Frozr Gaming O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidi GeForce DX11.1 Ekran Kartı 652 TL

KINGSTON 240GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB) 406 TL

SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 225 TL

PIONEER DVR-S21LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SIYAH 68 TL

COOLER MASTER COSMOS SE FULL TOWER PENCERELI SIYAH KASA 508 TL

CORSAIR CX 750M 80PLUS BRONZE 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI 294 TL / COOLER MASTER RS-750 GX 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI 279 TL

COOLER MASTER SEIDON 120V SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ 148 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 24 Mayıs 2014; 15:33:11 >

gigabyte ' a bak gaming kartmı çıkarmış hahaha baktı hiç satamıyor elde kaldı bütün anakartlar MSI tek götürüyor piyasayı ismi çalmış.

anakartı MSI Gaming 3 yap

SSD yi SAMSUNG EVO yap mutlaka

diğerleri güzel direk alabilirsin

kasa pahalı ama zevkin sanırım. ben olsam HAF 912 ADVANCED 750W alırım artan 300 lirayı ekran kartına yatırım GTX770 alırım kesinlikle.
  • quote:

Anakartı Z97 chipset tercih etmem halinde, MSI Z97 Gaming 5 de optik çıkış (sistemi HTPC'ye aktardığımda önem taşıyacak) olmadığı, GIGABYTE Z97X-Gaming 3 ve 5 arasında da pek fark bulamadığım için öncelikle fiyatı daha düşük olan GIGABYTE Z97X-Gaming 3 almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

Düşündüğüm iki güç kaynağı ile de ilgili ses şikayetleri var. Daha sorunsuz bir ürün bulamazsam ikisinden birini alıp kurulum sonrası ses problemi çıkarsa iade ederek başka bir PSU ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sıvı soğutma için de benzer bir yol izleyebilirim.

Son durum şu şekilde...

GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz (O.C) HDMI&DVI Anakart 409 TL

INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm Islemci 619 TL

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 249 TL

MSI GTX760 Twin Frozr Gaming O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidi GeForce DX11.1 Ekran Kartı 652 TL

KINGSTON 240GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB) 406 TL

SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 225 TL

PIONEER DVR-S21LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SIYAH 68 TL

COOLER MASTER COSMOS SE FULL TOWER PENCERELI SIYAH KASA 508 TL

CORSAIR CX 750M 80PLUS BRONZE 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI 294 TL / COOLER MASTER RS-750 GX 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI 279 TL

COOLER MASTER SEIDON 120V SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ 148 TL

Ssd yi çıkar yada düşür gtx770 al...Birde murat hocamın dediği gibi kasayıda haf912 yap.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.