Şimdi Ara

HAFTA SONU ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM SİSTEM (3500-4000 TL) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: noveche

Anakartı Z97 chipset tercih etmem halinde, MSI Z97 Gaming 5 de optik çıkış (sistemi HTPC'ye aktardığımda önem taşıyacak) olmadığı, GIGABYTE Z97X-Gaming 3 ve 5 arasında da pek fark bulamadığım için öncelikle fiyatı daha düşük olan GIGABYTE Z97X-Gaming 3 almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

Düşündüğüm iki güç kaynağı ile de ilgili ses şikayetleri var. Daha sorunsuz bir ürün bulamazsam ikisinden birini alıp kurulum sonrası ses problemi çıkarsa iade ederek başka bir PSU ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sıvı soğutma için de benzer bir yol izleyebilirim.

Son durum şu şekilde...

GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz (O.C) HDMI&DVI Anakart 409 TL

INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm Islemci 619 TL

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 249 TL

MSI GTX760 Twin Frozr Gaming O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidi GeForce DX11.1 Ekran Kartı 652 TL

KINGSTON 240GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB) 406 TL

SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 225 TL

PIONEER DVR-S21LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SIYAH 68 TL

COOLER MASTER COSMOS SE FULL TOWER PENCERELI SIYAH KASA 508 TL

CORSAIR CX 750M 80PLUS BRONZE 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI 294 TL / COOLER MASTER RS-750 GX 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI 279 TL

COOLER MASTER SEIDON 120V SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ 148 TL

Sistem seni memnun edecekse, bu şekilde alabilirsin. Yalnız anakart olarak MSI Z97 GAMING 3'e bak. SSD olarak da Corsair 256GB Force GS Series al.

Kasa işinde de bu işe merakın varsa birşey diyemem. Yalnız daha ucuz olan Corsair Obsidian 750D Full Tower'a da bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• GIGABYTE Z97X-Gaming 3'de, MSI Z97 Gaming 3'den farklı olarak SLI desteği (ileride ihtiyaç duyar mıyım, kullanır mıyım bilmiyorum) var.

Ayrıca 10 Gb/s data hızı için Gigabyteda M.2 PCIe connector ve SATA Express connector mevcut görünüyor. Bunlar MSI Z97 Gaming 3'de var mı? Sitesinde M.2 portta modül desteğinden bahsediyor ama modül pakete dahil mi emin olamadım.

Samsung Evo hız ve performans, Kingston HyperX ömür (MLC vs TLC) açısından tercih ediliyor sanırım. Samsung Evo olarak değiştireceğim SSD'yi muhtemelen...

Vatanda CORSAIR ve CM kasalara baktım, en çok içime sinen CM COSMOS SE oldu...

Kasa veya SSD'den kısmadan da GTX 770 alabilirim. Ama benim kullanım amacım için buna gerek var mı, 300 TL daha vermek bana oyun dışında ne gibi katkı sunacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 24 Mayıs 2014; 18:34:31 >
  • quote:

GIGABYTE Z97X-Gaming 3'de, MSI Z97 Gaming 3'den farklı olarak SLI desteği (ileride ihtiyaç duyar mıyım, kullanır mıyım bilmiyorum) var.

Ayrıca 10 Gb/s data hızı için Gigabyteda M.2 PCIe connector ve SATA Express connector mevcut görünüyor. Bunlar MSI Z97 Gaming 3'de var mı? Sitesinde M.2 portta modül desteğinden bahsediyor ama modül pakete dahil mi emin olamadım.

Samsung Evo hız ve performans, Kingston HyperX ömür (MLC vs TLC) açısından tercih ediliyor sanırım. Samsung Evo olarak değiştireceğim SSD'yi muhtemelen...

Kasa veya SSD'den kısmadan da GTX 770 alabilirim. Ama benim kullanım amacım için buna gerek var mı, 300 TL daha vermek bana oyun dışında ne gibi katkı sunacak?

Evet dediklerinin hepsi msi anakartta mevcut.

Gtx780 alman sana çok büyük katkı sağlayacaktır ileride.Forumdaki konuyu gördüysen ve biraz araştırdıysan gtx780 istiyor watch dogs ultra ayarlar için...O kadar para verdikten sonra üzülmek istemezsin bana güvenmiyorsan murat hocama güven.Birde haf912 muhteşem kasadır bana göre bi dünya kullanan adam var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• noveche N kullanıcısına yanıt
    Önerdiğim sistemi aynen alabilirsin.

Daha iyi bir kasa istiyorsan Corsair 750D alabilirsin.

Monitör olarakta Asus VX239H alabilirsin.
  • Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Sitesinde hepsinin MSI Z97 Gaming 3'de olduğuna dair, bahsettiğim dışında bir ibare göremedim. SLI desteği yok, M.2 port var ancak modül/konnektörler var mı paketin içinde bilemiyorum. Hepsinin mevcut olduğunu belirten bir link verebilir misin rica etsem?

Sistemin oyun amaçlı olmadığını, Dell U2713H monitörden maksimum verimi alabileceğim bir ekran kartının yeterli olacağını defaatle yazdım aslında...
  • Monitör Dell U2713H olacak..

Sistem de 1-2 parça dışında netleşti gibi...

Teşekkürler...
    o zaman msi gaming 5 al gigabyte ' a ben bulaşmazdım. en fazla hatalı anakart çıkaran firma. rev 1 den başlar rev 100 e kadar gider :)

770 almak sana + uzun ömür katacak sistemine ki bu paralara alınan pc de kesinlikle olması lazım.
    Sebep nedir?

27 inç ekran gereksiz olucaktır oyun için.
  • Hep Gigabyte kullandım anakart olarak, ancak şimdi MSI almak istesem de özellik olarak Gigabyte daha ağır basıyor sanki...

MSI Z97 Gaming 5'de de optik çıkış (sistemi HTPC'ye aktardığımda önem taşıyacak) yok.

Ayrıca Z97 chipsetli kartların Z87'ye göre en önemli farkı olan, 10gb/s data hızı için gerekli konnektör/modülün pakete dahil olup olmadığı da net değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 24 Mayıs 2014; 19:09:42 >
  • Oyun amaçlı değil zaten... Öncelikle medikal görüntüleme amaçlı kullanacağım... Renk derinliği ve çözünürlüğü için tercih ettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 24 Mayıs 2014; 19:10:15 >
  • quote:

Hep Gigabyte kullandım anakart olarak, ancak şimdi MSI almak istesem de özellik olarak Gigabyte daha ağır basıyor sanki...

MSI Z97 Gaming 5'de de optik çıkış (sistemi HTPC'ye aktardığımda önem taşıyacak) yok.

Ayrıca Z97 chipsetli kartların Z87'ye göre en önemli farkı olan, 10gb/s data hızı için gerekli konnektör/modülün pakete dahil olup olmadığı da net değil...

ben yazacağımı yazdım

inşallah pişman olmassın

ekran kartında kesin 770 almalısın ama orası net

şimdiden hayırlı olsun.
  • MSI Z87-G45 Gaming alıp geçecektik şu Z97 chipset çıkmasaydı, kafa karışıklığı yaşamayacaktım

Z97 anakartta özellikler aynı ise tercihim MSI'dan yana olacak.

Ekran kartını tekrar gözden geçireyim..

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 24 Mayıs 2014; 19:19:35 >
  • quote:

GIGABYTE Z97X-Gaming 3'de, MSI Z97 Gaming 3'den farklı olarak SLI desteği (ileride ihtiyaç duyar mıyım, kullanır mıyım bilmiyorum) var.

Corsair 256GB Force GS Series: hız, performans, ömür. 840 Evo TLC nand bellek kullanir ve hucre basina 3 bit veri yazar. 840 PRO ise Corsair Force GS Series gibi MLC Nand bellek kullanir ve hucre basina 2 bit veri yazar. Bu da daha uzun omurlu olmasini saglar. Zaten 840 Evo 2 yil garantili iken 840 Pro 5 yil garantilidir.

GTX760 yerine GTX770 almaniz oyunlarda fazladan FPS disinda size arti bursey sunmayacaktir. Amaciniz oyun degil ise GTX760 yerinde bir tercih olacaktir.

Ben kasa olarak icinize sindiyse bir sey diyemem fakat hala daha ucuza Corsair Obsidian 750D oneririm. Tabii kasa isi zevk meselesi orada secim kullanicinin insiyatifine kaliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a7v8x kullanıcısına yanıt
    Corsair Obsidian 750D'ye bir daha bakacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

rami acilen 8 ' e düşür ekran kartını asus dcu2 gtx770 yap.

ssdyi samsung evoya çevir

ve al

Adam farklı amaçlar için de kullanacağım sistemi diyor, sanal makine üzerinden çalışacağım sistemi medikal görüntüleme için de kullanacağım diyor, rami acilen 8 GB'a düşür nedir ya? Arkadaşım biraz okuyun şu konuyu. Bıktım zaten 6-7.000 liralık sistem isteyenlere bile 8 GB ram koyarsınız ya şaşıyorum şu mantığınıza. Asıl amacın oyun olmadığı da yazılmışken 770'de diretmek gerçekten mantıksız.
    Ayriyetten HyperX 3k gayet kaliteli bir ssd'dir. Sende şu şu şu yönden şu iyidir daha avantajlıdır o yüzden seçebilirsin gibi şeyler yok, gereksiz ve uyuz bir netlik var. Adamın amaçlarını da tam okumadan yorum yapıyorsun.
    @noveche hocam 16 GB'ın sizin için pek israf olacağını düşünmüyorum, tabi yetmezse 16'ya geçmek de mantıklı. Yerinizde olsam kasayı arkadaşların önerdiği gibi 400r alır, kalan parayla en çok ihtiyacım olacak bileşeni biraz yükseltirdim.

• Öncelikle beni anladığınız için teşekkürler

Aslında herkes iyi niyetle yardımcı olabilme adına cevap vermeye çalışıyor, ama bazen yanlış anlamalar olabiliyor sanırım... Yine de cevap yazan herkese teşekkürler...

Rami 8 GB alıp ihtiyaç olursa 16 GB'a yükselteyim diyorum artık...

Kasayı benden başka beğenen yok sanırım, siz de dahil herkes başka kasa öneriyor

Kullanım amacıma göre yükseltilmesi gereken bileşen varsa kasadan kısmadan da alabilirim. Sonuçta amaca hizmet edecek, israf olmayacak olduktan sonra bütçeyi daha yukarı çekebilirim...
  • Sistem gayet güzel anakart olarak msi z97 gaming 3 de iyi 5de iyi ama Gigabyte konusunda bir şey diyemem. Kasa konusunda 400r iyi bir seçim olur hem iç hacim hem hava sirkulasyonu ama arkadaşların dediği gibi Obsidian daha iyi bir alternatif olabilir. Ekran kartını fazla takmayın 760 veya 770 ikiside iyi bir karttır kullanım amacınız ne kadar çoksa ona göre tercih yapın.
  • Z97 chipsetin Z87'ye göre en önemli farkı M.2 port ve sata express ile sağlanan 10 Gb/s data hızı...

MSI Z97 Gaming 3 ve 5'de M.2 port var ancak sata express yok...

MSI sitesinde M.2 portta modül desteğinden bahsediyor, ancak kutu içeriğinde olduğu belirtilmemiş... Modül/konnektörün opsiyonel olabileceği söyleniyor.

Ayrıca MSI Z87-G45'den farklı olarak; MSI Z97 Gaming 3'de SLI desteği yok, MSI Z97 Gaming 5'de de optik çıkış yok...

SLI desteği/optik çıkış yok, 10 Gb/s data hızını da kullanamadıktan sonra, Z97 chipsette neden MSI Z97 Gaming 3 veya 5 tercih etmeliyiz?

Sorum sadece size değil, MSI Z97 Gaming 3 veya 5 öneren herkese...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 25 Mayıs 2014; 1:13:04 >
    Dediklerine bişey diyemem fakat şimdi şöyle bir şey var z97 yeni nesi broadwell işlemciler ile uyumlu olcak ve ayriyetten yeni çıkıcak şimdi Devils canyonlada uyumlu olcak.
    Yani bir yerde bu özellikler senin için mesela gaming 3 de SLI desteği yok ama Crossfire desteği var gaming 5 de 2 var. Dersenki ben z87 G45 bunların hepsini istiyorum o zaman alcaksın onu ama ilerde illaki sen broadwelle gecerken cebinden hem anakarta hemde işlemciye para çıkcak o yuzden tercih senin. İstersen bu videoya bir göz gezdir iyice kafana yatsın. bana kalsa 4690k bekle onu al derim.

http://www.youtube.com/watch?v=IrJyhwnNUKA
  • Yeni nesil broadwell işlemciler 2015 2. çeyrekte, i7-4790K and i5-4690K Devil’s Canyon işlemciler 2014 Eylül sonunda çıkacakmış. İşlemcilerin burada stoklara girmesini de hesaba katarsak o kadar beklemek istemem.

http://wccftech.com/intel-paper-launch-devil-s-canyon-2nd-june-retail-availability-planned-late-september-desktop-broadwell-pushed-q2-2015/

Muhtemelen ben yeni alacağım sistemi değişene kadar çok daha yeni chipsetler ve işlemciler çıkacaktır. Ayrıca günü geldiğinde, sadece işlemciyi değil, tüm sistemi değişirim şimdiye dek olduğu gibi...

Ancak yine de Z97 almayım, ille de Z87-G45 alayım diye bir düşüncem yok. Daha güncel chipset olması ve bir takım artıları nedeniyle zaten Z97 chipset alma niyetindeyim.

Sadece "Z97 chipsetin şu an için en önemli artısından yoksunken ve Z87 chipsete göre bazı özellikleri kırpılmışken neden MSI gaming 3 veya 5?" diye soruyorum...

Örneğin GIGABYTE Z97X-Gaming 3 ve 5'de SLI desteği ve optik çıkış kırpılmamış. Ayrıca Z97 chipsetin sunduğu 10 Gb/s data hızı için M.2 port ve sata express mevcut.

Ayrıca ekran kartı Nvidia seçilmiş bir sistemde Crossfire desteğinin bir önemi var mı?

Linkteki inceleme videosuna dün hızlıca göz atmıştım, ilk fırsatta tamamını izleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 25 Mayıs 2014; 2:04:10 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.