Yolcunun biri, bir yol ayırımına geliyor ve evine gitmek için hangi yöne devam etmesi gerektiğini bilmiyor. Yol ayırımında iki kişi var. Bunlardan biri her zaman yalan söylerken diğeri her zaman doğru söylüyor (Doğru ve yalan söyleyenler kimin doğru kimin yalan söylediğini biliyor). Yolcu hangisinin yalan söylediğini ve hangisinin doğru söylediğini bilmiyor. Yolunu bulmak için bu adamlardan sadece birine tek bir soru sorabilir ? Nasıl bir soru sormalı ki doğru yolu bulsun ?
ben cevabını biliyorum ama yazmicam...
gerçekten çok güzel bir soru, cevabı da çok güzel fakat kimin aklına gelir bilmem
ben bu sorunun farklı bi versiyonunu duymuştum ama cevap aynı, yani mantık aynı. vese'ye uyarak ben de yazmiyayim cevabı.
@zeki67 yalan söylüyorsun ..bahsettiğin adamlar hiç olmadı...bende cevap vermiyorum..
Ben olsam, "dalga mı geçiyorsunuz lan benle" derim girişirim adamlara, veririm sopayı bir birine, bir diğerine, bakın bakalım nasıl konuşuyorlar.
Şaka bir yana, herhangi bir adama yaklaşıp şöyle söylmek lazım: "Diğer adama sorsam hangi yolu gösterecek?" Ve adamın gösterdiği yola değil de diğer yola sapmak lazım.
Doğru söyleyen adama sorduğumuzu varsayarsak, doğru olarak diğerinin göstereceği yolu söyleyecek, tabi bu da yanlış yol. Yalan söyleyen adama sorduğumuzu varsayarsak, diğerinin göstereceği yolu değil de yanlış yolu gösterecek.
Her halikarda adamların göstereceği yolun diğerine saparsak doğru yola sapmış oluruz.
brawo bildin sen o nicki değiş hocam sivri zekalı yap
tam dığru cevap şöyle;
yanındakinin yerinde olsan, yanlış yön hangisi derdin ?.
böylece ikisi de doğru yönü söyleyecek.
Biraz düşünerek sorunun değişik bir versiyonunu geliştirdim. Yolun başında yine iki adam var, ancak bu sefer adamlardan ya ikisi de yalancı, ya da ikisi de doğrucu. Yine herhangi birine sorulacak tek bir soru ile doğru yol bulunuyor... Yukarıdaki çözümden sonra bunu çözmek peynir ekmek gibi gelir.
@kaotika, yanındaki adamın yerinde olsan doğru yön hangisi derdin ?
tebrikler arkadaşlar
yav kardeşim bu bölüme de mantık sorusu dayanmıyo yani bölümler arası bi turnuva falan olsa tamamdır...
quote:
Orjinalden alıntı: er_dem
yav kardeşim bu bölüme de mantık sorusu dayanmıyo yani bölümler arası bi turnuva falan olsa tamamdır...
+1
Finale konu dışı vs Kültür bilim kalır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme