Şimdi Ara

HAIER KLIMA ARIZASI 12RM03

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Haier 12RM03 Smart Eye model klimam yaklaşık bir saat soğutma yaptıktan sonra kompresör duruyor ve bir daha start almıyor. Klimanın çalışırken kompresörün durmasına rağmen iç ünitedeki RUN ışığı sönmüyor.

Klimanın gazını ölçtüm problem yok.
    Kompresör kondansatörünü değiştirdim.

Arıza devam etmekte..

Arıza ile yorumu olan arkadaşların cevapları için şimdiden teşekkür ediyorum.

• Bu arada dikkatimi çeken kompresör gereğinden fazla ısınıyor sanırım. Bu kanıya ise klimaya yaklaşık 1-2 saat sonra tekrar açtığımda kompresör devreye giriyor.
  • kompressöre bağlı veya yapışık (içinde de olabiliyor) ntc veya ptc benzeri bir eleman varsa kompresörden uzaklaştırmayı deneyebilirsiniz. Kompresör aşırı ısınınca devreden çıkıyor olabilir. Kompresörün aşırı ısınmasına da eski ve vakum yapılmamış klimalar neden oluyor genelde. Kompresör dururken run ışığının yanması direkt kompresördeki bir probleme itiyor. Emin olmak için run ışığı yanarken ve kompresör durmuşken bağlantıları sökün (sadece komresör fazını ve nötürünü) voltmetre veya test lambasını bağlayıp kontrol edin. eğer voltaj varda kompressör çalışmıyorsa kesinlikle kompresör arızasıdır.

edit: Kompressörün markası ile klimanın markası aynı değilse olur genelde bu çalışıyor görünüp çalışmama durumu. Bazı kompresör üreticileri kendi içine koruma devresi koydukları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kardelen G. -- 23 Ağustos 2010; 20:26:31 >
  • üstadım yorumun için teşekür ederim. Klimanın iç ve dış ünitesi uygun set halinde.

Biraz önce dikkatimi çeken bir gelişme oldu. Fan start tan stop a kadar aynı hızda dönüyor. Tahminen fan kapasitörü arızalı ve dış evaparatörü soğutamıyor ve aşırı ısıdan kompresör kendini koruyor. Yarın CBB611A kapasitörünü İzmir de bulabilirsem değiştirip sonucu yazacağım.
  • Dış ünite fanının sabit hızla dönmesi normal bir durumdur aslında. Fan kondansatöründe sorun olduğunu düşünmüyorum. İç dış ünite değilde ben direkt kompressör ve klimanın marka farkından bahsetmiştim. Bu arada çankaya/2. onurun en alt katında bulabilirsiniz sırf elektrik motoru ve yan ürünleri için malzeme satan bir yer vardı hala duruyorsa.
  • klimanızın kompresörü termik açıyor.öncelikle kondanseri güzelce bir yıkayın.Önünde ve arkasında engel olamamasına dikkat edin.Ayrıca gaz eksikliği varsa yine termik açabilir.Bunun için amper ölçümü yapmanız lazım.Birde Voltajları mutlaka ölçün.190 voltda cihaz bir süre çalışıp termik açabilir.Malum bu sıcaklarda tüketim çok yoğun....
  • Arkadaşlar arızayı çözdüm. Arıza fan motor kapasitöründen kaynaklanmaktaymış. Kapasitörü değiştirdim fanın devri arttı ve soğutmayı sağladığı için kompresör devre dışı kalmadı.

Yorumlar için teşekkürler.

Herkese kolay gelsin.
  • slm arkadaşım sanırım haier klima kullanıyorsun bende almayı düşünüyorum elektrik faturası nasıl geliyor ben sadece ısıtmada kullanacagım şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.