Şimdi Ara

Hakan ismi en çok hangi ülkede kullanılıyor...Laponların kim olduğunu biliyor musunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
10.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • mesela galatasaraylı linderoth un tam ismide TOBIAS JAN HAKAN LINDEROTH. en azından TFF lisanslı oyuncular listesinde böyle geçiyor. şimdi hakan balta ile adaşmı oluyorlar. yoksa yukarıda bahsedildiği gibi aslında kelime böyle değilde bizim dilimize çevrimindemi bu hale geliyor...

ayrıca bende hakan kelimesinin arapça olduğuna inanmıyorum. bende ortaasya kökenli bir kelime bence... çünki araplar daha çok sultan vb kelimeler kullanıyorlar. ayrıca konumuzla belki alakalı değil ama mehmet ismide türkçe bir isim. yani eğer dünyada bir mehmet ismi duyduysanız kesin Türktür... yani mahmut ahmet vb arap kökenli bir isim değildir. zaten mehmet isminin çıkış noktasıda bu isimleri Türkçeleştirme çabasındandır diye biliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetgs17 -- 9 Ocak 2010; 16:11:41 >
  • ahmetgs17
    quote:

Orijinalden alıntı: ahmetgs17

mesela galatasaraylı linderoth un tam ismide TOBIAS JAN HAKAN LINDEROTH. en azından TFF lisanslı oyuncular listesinde böyle geçiyor. şimdi hakan balta ile adaşmı oluyorlar. yoksa yukarıda bahsedildiği gibi aslında kelime böyle değilde bizim dilimize çevrimindemi bu hale geliyor...

ayrıca bende hakan kelimesinin arapça olduğuna inanmıyorum. bende ortaasya kökenli bir kelime bence... çünki araplar daha çok sultan vb kelimeler kullanıyorlar. ayrıca konumuzla belki alakalı değil ama mehmet ismide türkçe bir isim. yani eğer dünyada bir mehmet ismi duyduysanız kesin Türktür... yani mahmut ahmet vb arap kökenli bir isim değildir. zaten mehmet isminin çıkış noktasıda bu isimleri Türkçeleştirme çabasındandır diye biliyorum...

arkadaşım sen istersen biraz arapça da araştır istersen.inanmakla olmuyor bu iş.gerçekler ortada.

mehmet mahmut ahmet arapça aynı kökten türetilmişlerdir.yani (mhd) kökünden. az bi arapça bilen bunun böyle olduğunu anlar.

zaten müslüman olan türkler müslümanlık ta azıcık da olsa ırkçılık olmadığının farkında oldukları içindir ki ve ashaba ve peygamber efendimize olan sevgilerinden dolayıdır ki onların isimlerini çocuklarına koymuşlardır.bunda ki mantık budur başka mantık aramanıza gerek yoktur.

Şerefli bir milletizdir orası kesin lakin biz bu şerefi ırkçılık yaparak değil tam da ırkçılık tan eser taşımadığımız için kazanmışızdır.

commandercx in kafatası ırkçılığı ve şamanlığıyla Türklük'e de bişey katmadığı değerlerimizin inkarıyla asla bir yere gidemeyeceğinin altınıda çizmek isterim.

• mehmet mahmut ve ahmet ve de daha bir çok ad arapça HAMD kökünden türemiştir.

hamd = övme anlamına gelir. o adların hepsi övgü ile ilgili anlamlara geliyor.

mehmet ise bildiğimiz muhammed. yalnızca türklerde bu ad mehmet olarak da telaffuz edilip kullanılıyor.
    arap ülkelerinde adı mehmet olan tüklere onlar kendi dillerindeki karşılığı ile muhammed yada muhanned
    diyolar. türkçedeki gibi kullanmazlar.

----------------------------------------

asıl konuya gelirsek.

benim dediğim gibi kuzey ülkelerinde yaygın olan HAAKON adı türkçe hakan adına benziyor.
    ama oralarda bu adın HAAKON adının ne anlama geldiğini bilmesem de türkçedeki hakan adıyla
    aynı kökenden gelmediğini biliyorum.

çünkü hakan aslen türkçe olmasına karşın gerçekte türkçedeki kağan (kaan değil. bu yanlış bir söyleyiş)
    adının arapça telaffuzu ile hakan oluyor. aynı bizim muhammed adını türkçe mehmet olarak kullanmamız
    gibi. sonra arapçadan yeniden türkçeye dönerek bizde de hakan olarak kullanılıyor.

benzer bir örnek olarak hun türkçesi ile bagatur olan eski erkek adı türkçeden farçaya (iranca) geçerken
    bahadur olmuş. sonra yine türkçeye dönerek bahadır oluyor ve hala bu şekilde kullanılıyor.

• sana pes diyorum o kadar... aslında seninle polemiğe girmeyecektim ama saygı sınırı aştığın için birkaç kelam edeceğim... birkere ben bunu ırkçılık anlamında söylemedim. sana birisi milliyetini sorduğunda sende bunu söylediğinde sen şimdi ırkçılıkmı yapmış oluyorsun. ben inanıyorum derken aslıdna biliyorumda demek istedim. biliyorumki mehmet ismi türkçe bir kelime . bak birkez daha söylüyorum. sanırım anlama sorununda olduğunda ikikez yazıyorum. "türkçe" yani dil ile ilgili bir söz sarfediyorum... ırkçılıkla ilgili değil. kök diyorsun. madem öyle bana türklükle alakası olmayan bir mehmet isimli birini bul. 100 siteden sana özür mesajı yazıcam..."anlayışlı arkadaşım"

Biz Türklerin dışında bu ismi kullanan varmı. sen araştır bakalım biraz da...

quote:

Orijinalden alıntı: dr_msy_42

ahmetgs17
    quote:

Orijinalden alıntı: ahmetgs17

mesela galatasaraylı linderoth un tam ismide TOBIAS JAN HAKAN LINDEROTH. en azından TFF lisanslı oyuncular listesinde böyle geçiyor. şimdi hakan balta ile adaşmı oluyorlar. yoksa yukarıda bahsedildiği gibi aslında kelime böyle değilde bizim dilimize çevrimindemi bu hale geliyor...

arkadaşım sen istersen biraz arapça da araştır istersen.inanmakla olmuyor bu iş.gerçekler ortada.

mehmet mahmut ahmet arapça aynı kökten türetilmişlerdir.yani (mhd) kökünden. az bi arapça bilen bunun böyle olduğunu anlar.

zaten müslüman olan türkler müslümanlık ta azıcık da olsa ırkçılık olmadığının farkında oldukları içindir ki ve ashaba ve peygamber efendimize olan sevgilerinden dolayıdır ki onların isimlerini çocuklarına koymuşlardır.bunda ki mantık budur başka mantık aramanıza gerek yoktur.

Şerefli bir milletizdir orası kesin lakin biz bu şerefi ırkçılık yaparak değil tam da ırkçılık tan eser taşımadığımız için kazanmışızdır.

commandercx in kafatası ırkçılığı ve şamanlığıyla Türklük'e de bişey katmadığı değerlerimizin inkarıyla asla bir yere gidemeyeceğinin altınıda çizmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetgs17 -- 2 Şubat 2010; 1:23:38 >

• Hepimiz Adem den geliyoruz sonuçta takmayın bunları kafaya
  • Biraz hortlattık ama her yer zombi doldu zaten alışıksınızdır neyse.

İsveççede o isim Håkan olarak yazılır, hukan olarak okunur.

Edit:http://en.wikipedia.org/wiki/H%C3%A5kan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Supernatural. -- 15 Ocak 2015; 0:06:33 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.