# yanLış hatırlamıyorsam Pug 504 lere de '"Yahudi Mercedesi" diyolardı... # Citoen => Çıtroğen (eniştemin tabiriyle) # Hatchback => G..tü kesik # Pug 307 => otoban faresi # Park sensÜrü
Tüm pejoları hala Yahudi Mercedesi olarak geçer dost ortamlarında. Sağlam ve güzel arabalardır. Ucuz ve sağlamlığından dolayı geldiğini sandiığım gelen bu tabiri 1979'da Peder'den duymuştum ilk kez....
Otoban Faresi lakabı ise Peugeot 205 GTI'dı. 307 'den bi nane olmaz!....
Bunlar da benden:
*Etek altı boyalı(Niye boyanır anlamam.Bi de derler ki abi sadece etek altında boya var)
*Konkortlayn(Comfortline)
*Yürürü sağlam
*Altı güneş görmüş(Devrilmiş)
*Alıcısına şimdiden hayırlı olsun(Galerici lafı)
Bir de efsane kasa var toyotanın.
quote:
Orjinalden alıntı: oluşumbilgi
Şahsi oynama, pas at. (VW PASSAT için) ( Kulakları çınlasın, arkadaşım Hakan ın espirisi)
üzgünüm ama arkadaşın hakan'da baskasından duymus. herkes bilir bu igrenc espriyi.
ben de şu gazinoya benzeyen doğan görünümlü şahinlere bayılıyorum
alırsın ford olursun lord çok eski sözlerdendir
imbomblayzer mercedesini satıyor adam 95 model bu özlellikte varmış
1986 model e 200 acil ihtiyaçtan satılık üst model araçla takas olabilir ... arkadaşlar satılık mercedes ilanlarına girin daha neler var gülmekten ölürsünüz
''Falanca yerde şu paraya filanca araba var bu neden pahalı gibilerinden mantıksız teklifler yapmayın hatırınızı kırarım'' İlanın birinde şahit oldum bizzat ...
Opel CORSA,,, Toyota CORONA
Türkçesi ; opel korsa toyota da kor ona...
quote:
Orjinalden alıntı: avanoss
Opel CORSA,,, Toyota CORONA
Türkçesi ; opel korsa toyota da kor ona...
90 lı yıllarda safrane almaya niyetlenmiştik ve akrabalar arasında baya bi merak konusu olmuştu alacağımız araba ve ben çok bahsediyorum. Allah uzun ömür versin dedem safrane a kaptan diyordu Ne oldu aldınızmı kaptanı gibilerinden
"Koyun kurdun,yol Ford'un"
Birtane daha aklıma geldi,çok eskilerden "alırsın austin,gidersin tepeüstün"
quote:
Orjinalden alıntı: oblomov03
Birtane daha aklıma geldi,çok eskilerden "alırsın austin,gidersin tepeüstün"
kurbanda koç yolda dodge(doç) albea ali bey
2000 corolla dana gözlü 2001 corolla damla göz
arkadaşlar otoban faresi peugeot 106 değil mi 206 otoban patkanı kadının nazlısı cilvelisi fordun 2. vitesi boing moing bilmem mercedesten başka uçağa binmem
Biraz önce yine DH de gördüm.
Satmak isteyenler "satılık" yazarya, almak isteye de "alınık" yazıyor.
İlk önce anlayamadım ne demek olduğunu...
Aşağıdaki başlıkları görünce hem atlıyorum ilanları bu aşağıdakiler kendilerini bizden üste mi görüyorlar hepsi brier memur benim vergimle maaş alıyor karnını doyuruyor işini yapıyor Yani insan değil mi bunlar öğretmen doktor memur vs olmaları arabaya nasıl bir artı sağlıyor yarın ben bu arabayla bir yere gitsem köprüden bedava mı geçeceğim benzinci bana bedava mı benzin verecek tamirci bedavaya mı tamir edecek biri bana açıklayabilirmi bunu ltf.
memrudan satılık : Memur olması demek geçim zorluğu yüzünden az ve narin kullanılmış mı demek doktordan satılık : Yani? Tıp mı okumuş doktorla beraber ameliyat mı yapıyor ilaç mı yazıyor öğretim görevlisinden : Çocuğa alalım da belki bir şeyler anlatır sonuçta üniversiteye girmiş subaydan satılık : Yani subay insan değil mi, ayrıcalığı nedir benden fazla ne hakkı var
Son olarak
Bayandan satılık Bayandan satılık ilanını duyunca diyorum ki acaba bu arabanın başına neler gelmiştir motor bitik her yer rutuş içinde bir araba hayal ediyorum
ilk arabam renault 11 flash 92 model flash idi.1993 de almıştım onun için de canlı tabutu diyorlardı dedikleri kadar da vardı neden derseniz, öyle abartılı bir seriliği yoktu zaten 0-100 değerlerine bakarsanız brodwayden daha yavaş olduğunu görürsünüz ama hızlandımı durmuyordu bana kalırsa canlı tabutu demelerindeki en büyük neden budur 1,5 yılda 4 defa kaza yaptım en sonunda da sattım
Memur (dr., öğr. üyesi vs.) genel olarak arabayla ne yapar önce onu düşünelim. Sabah çıkar işine gider (yüksek memursa) akşam da evine gelir. Hafta sonu çoluk çocuk çarşıya pazara gidilir. Diğer bir ihtimal, işyerinin servisi vardır veya arabayla gidip gelmek masraflır, memur işe toplu taşımla gider, arabayı hafta sonları kullanır. Memur, otomobil gibi kıymetli bir malı zorlukla satın aldığı için gözü gibi bakar, arabasını ezmez. En ufak sorunda soluğu serviste veya ustada alır. Memur için arabanın modelini yükseltmek bir saygınlık simgesi olduğundan, mümkün olduğunca çabuk bir üst modele terfi etmeye çalışır, çoğu zaman araba kullanım ömrünün üç veya dörtte birini doldurmadan satar.
Esnaf veya tüccar ise yeri gelir arabasını kamyonet gibi kullanır, yeri gelir servis aracı olarak kullanır, yeri gelir işçisini arabayla biyerlere gönderir hizmet aracı olarak kullanır. Arabayı ezer, suyunu çıkarır. Masraf çıkarmaya başlayınca satar, yeni bir araba alır.
İstisnalar olması her zaman mümkün olmakla birlikte, memurdan araba almak avantajlıdır.