Mustafa amcam yılların kaportacısı ve galericisidir. 400 Metreden bir aracın neresinin boyalı, darbeli olduğunu anlar ve hiç yanılmaz. Sadece boş konuşan tipleri sevmez.
Bir gün Mustafa amcam arabasını pazara çekmiş, başında da bekliyor. Bir adam gelir. Arabayı iyice inceler, bakar, durur. 1992 Model Tofaş Kartal. Olay da 2006'da Adana Yüreğir Açık Oto Pazarında, Ramazan ayında meydana geliyor. Amcam sesini çıkarmıyor. Adam arabayı inceliyor, bakıyor, okuyor, ve bir hata yapıp amcama soru soruyor:
- "Abi bu araba kaç kilometre?"
Amcam 4 saniye duruyor ve cevap veriyor:
- "Sıfır kilometre!"
Adam duruma uğramış bir vaziyette:
- "Sıfır kilometre mi? Nasıl yani?" Hiç olur mu?"
Amcamın cevabı:
- "Senin sorduğun oluyor da benimki niye olmuyor. Araba 15 yıllık, 30 veya 40 bin kilometre olacak hali yok ya, ne bilim kaç kilometre."
-Yolcu hancının, Yollar MAN cının, -Dünyada MAN, ahirette iman, -SüperMAN uçar gider yolcusu rahat eder,
-Kurbanda koç, rampada DODGE (doç) -Alırsın CHEVROLET, o da gide devrile, -huzur naMAZDA
quote:
Orjinalden alıntı: oluşumbilgi
-Yolcu hancının, Yollar MAN cının, -Dünyada MAN, ahirette iman, -SüperMAN uçar gider yolcusu rahat eder,
-Kurbanda koç, rampada DODGE (doç) -Alırsın CHEVROLET, o da gide devrile, -huzur naMAZDA
Ama hakikaten MAN bambaşka hocam ya
Arkadaşlar SSangYong un Actyon modeli için, yine bu forumdan alıntı yaptım.
-karınca yiyen -çorba içmeye hazırlanan doksanlık -önde biri oturmuş seyahat ediyor gibi
quote:
Orjinalden alıntı: Superonline1
ilk arabam renault 11 flash 92 model flash idi.1993 de almıştım onun için de canlı tabutu diyorlardı dedikleri kadar da vardı neden derseniz, öyle abartılı bir seriliği yoktu zaten 0-100 değerlerine bakarsanız brodwayden daha yavaş olduğunu görürsünüz ama hızlandımı durmuyordu bana kalırsa canlı tabutu demelerindeki en büyük neden budur 1,5 yılda 4 defa kaza yaptım en sonunda da sattım
Zamanın aslan markalarındandır hocam flash. Emektar duyarsa üzülür.
Bir zamanlar yurdumuz rallilerinde yarışan araçların %80 i flash dı. Ama gerçekten stabilitesi olmayan, durmayan, kontrol edilemeyen bir arabaydı...
quote:
Orjinalden alıntı: sscasta
quote:
Orjinalden alıntı: Superonline1
ilk arabam renault 11 flash 92 model flash idi.1993 de almıştım onun için de canlı tabutu diyorlardı dedikleri kadar da vardı neden derseniz, öyle abartılı bir seriliği yoktu zaten 0-100 değerlerine bakarsanız brodwayden daha yavaş olduğunu görürsünüz ama hızlandımı durmuyordu bana kalırsa canlı tabutu demelerindeki en büyük neden budur 1,5 yılda 4 defa kaza yaptım en sonunda da sattım
Zamanın aslan markalarındandır hocam flash. Emektar duyarsa üzülür.
alırsın alfa olursun kalfa...
alırsın ford olursun lord
yolda dodge kubanda koç.
Hem Alfa m var hem Ford um,kalfalıkla geçinen eski bir Lord um
Eski S serisi Mercedes : Manda kasa Civic - yeni E serisi : Uzay kasa Doğan SLX : Doğan a koymuşlar SLX,olmuş Doğan SLX BMC : Bu millet cahil Şapkalık :Şibidak Dashboard : Daş Konsol : Ön konsül
"Motorun kaçışı nasıl?" "Motorun gaz yiyişi nasıl?"
Doktordan satılık (bu araç çok sağlıklıdır) Öğretmenden satılık (bu araç az yol yapmıştır) Bayandan satılık (bu araç tüm çukurlara girmiştir)
Skoda : Çarpık bacak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme