Şimdi Ara

hamallık///iyi ki okul okuyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
3.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bak o olabilir gerçekten. Zaten ırgatlık da yapmazsın hocam en kötü garson falan olurdun. Saati kaç bilmiyorum belki çok iyimser kaçar ama 10€’ya çalışsan misler gibi yaşarsın. Avrupa gezmek de tuzu biberi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Nereden mezunsunuz hocam?

• achilles102030 kullanıcısına yanıt

ne farkeder söylemem forumda

Dostum okuma işleri eskidendi. Şimdi istediğin kadar güzel bir yerde oku mezun ol yine sap gibi ortadasın. Olan sadece sana ve boşa giden zamanına oluyor emin ol. Benim çok güzel okullardan mezun arkadaşlarımda var merak etme. Birisi sırf üniversite mezunu diye hepsiburada'da şef oldu terfi etti. Bunun için mi okuyayım yani? Ayrıca üniversite güzel bir yerde güzel paralar kazanmak için okunuyor amelelik yapmak için değil. Bir sürü mezun insan var sokakta hepsi de ipsiz sapsız geziyor sağda solda iş bulamadığı için. Bu adam markette hamallık yapmak dandik bir çay ocağın da garsonluk yapmak için mi okudu o kadar sene? Benim kendi öz dayım bile muhabese bölümünü bitirdi senelerce işsiz gezdi zar zor bir yerde iş buldu ona girdi. Hani bilmesem görmesem sallasam neyse de çevrem de bu tarz insanlar dolu görüyorum yani.

Almanyada halamlar yaşıyor onlar 12 ila 14 euro arasında kazanıyormuş. Ama Alman vatandaşları 20-22 euro. Kirası da 500 euro felandı sanırım. Ortaokul arkadaşlarımın çoğu avrupaya gitti ki gidenlerin de dersle alakası yoktu o kadar. Bazen bana da geliyor her şeyi bırakıp avrupaya gitme isteği ama çok emek verdim yazık etmek istemiyorum.

• Tamamen vasıfsızlar için olan bir işte çalıştığın için bu şartlar ve bu para gayet normal.

Küçümsemiyorum. Ben de üniversite mezunu olduğum halde zamanında dandik işlerde kısa kısa süreler çalıştım.
    Ama "bu berbat şartlar ne be kardeşim" diye düşünmedim, çünkü o şartlar ve o para "vasıfsız" biri için çok bile.
    Benim vasıflı biri olarak o işi yapmam işvereni bağlamaz.
    Atomu parçalayacak bir bilim adamı bile olsam, paspas yaptığımda paspasçı ücreti verirler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • djoz kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam haklısınız. Harbiden okuma yazma bilmesen bile çalışırsın yani.

• Bu devirde kafayı azıcık kullanan amelelik yapmaz zaten yapmıyor da örneğin bir sürü fizik matematik mezunu filan var hepsi bir şekilde yolunu buluyor tutunuyor
    O yüzden okumak gerekli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sysmmhg_ruhu kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, onlar ozel dersten bile yol bulur

• Puaahahah hiç güleceğim yoktu, okunca para kazanacagini mi saniyorsun? Hem de yorulmadan çok beklersin.

• peaceb kullanıcısına yanıt
    kanka ne adamsın zjsnxldmcldm

ben öyle bir şey mi söyledim? 16 saat de çalışmam herhalde a*k

• demek gelip bir gece ambar da akşam 18 sabah 06 raspa yapsan hayata küsersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 aylığına su dağıtıcılığı yapayım dedim 3 günde bıraktım hocam 500 lira verdiler çok zor işler okuyacağım meslekte iyileşmem ve iyi bir yere gelmem lazım onu anladım.insanlar kölelik derecesinde çalışıyorlar,spesifik bir alanda okunulursa bir şeyler yapılacağını düşünüyorum.ben öylesine girdim ama bu işte çalışan insanların başka şansları yok saat 6da yola çıkıp akşam 6da eve geliyorlar.benim yanında çalıştığım abi 8bin lira alıyor hem araba kullanıyor hem de meşrubat dağıtıyor kendi de diyor en az 20 bin lira bu işin değeri diye.

• Şuan top ünilerde okusanız bile maaş belli okumanın eski değeri yok. Sanayide dükkanı olan bir usta gerçekten çok müthiş paralar kazanıyor. Şuan usta çıraklığı gibi işlerde çok paranın olmaması ekonomik kriz kaynaklı. Dünyanın her yerinde bu işler daha çok para kazandırır. Türkolar er geç bunu anlayacak. Ha şimdi bir DH aslanı şunu diyebilir"Sen sanayiye git len mkkk" ailem eğitimime bu kadar yatırım yapmasa giderdim. Ama asgari ücretle ya da asgariden biraz fazla kazanan aileler çocuğunu lise çağında sanayiye versin iş öğrensin ara eleman yetişsin. Lise sonrasıda elinde işi hazır olur parasını hemen kazanmaya başlar. Meslek liseli olursa daha da güzel olur.

• evet hocam gerçekten küserim. ya bi de ben mesela hocam hiç öyle zorda büyümedim. ilk defa bi yerde çalıştım. Sürekli böyle işlerde çalışsam eminim bu kadar zorlanmazdım

• alpee5 A kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde düşünüyorum hocam. Bazılar cidden kalifiye degil ve evlerine ekmek götürebilmek için böyle işlere muhtaçlar. Allah kolaylık versin

• Kara günlerdi

Öyle

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.