< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Hamas israil ajanı hain bir oluşumdur. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hocam sizin şu yazdığınıza da katılıyorum cidden keşke sizin gibi sağduyulu insanlar daha çok olsa diyorum.
mesela şöyle bir komplo teorisi vardı bilmem hatırlarmısınız
ama almanyanın mevcut durumuna ışık tutabilecek bir teori bu: hitler de yahudiydi 2.dünya savaşı avrupa ve dünya genelindeki tüm yahudileri günümüzdeki israil topraklarına göç ettirmek için başlatılmıştı.
he bir de şu boyuttan bakılabilir
hani medeni hukuk falan diyoruz ya BM WHO mesela dünyada huzuru sükunu sağlamak için varlar ya onlar da sadece çağrı yapmaktan ve kınamaktan başka bişey yapmıyorlar.
mesela bunun nedeni de bu kuruluşların ağa babalarının yahudi zengin aileler olması olabilir mi ? zira böyle bir bilgi illuminati tarzında komplo teorilerinde geçer.
ben sadece fikir olması açısından söylüyorum hakkında net bilgim olmayan şeyi kesin biliyormuş gibi konuşamam.
peki medeni hukuk diye insanlara sorsalar hangi ülke insanların akıllarına gelir diye düşünüyorum çoğu insan amerika der herhalde yani ABD
ordan da şuna varılabilir ABD masonlar tarafından kuruldu bu net gerçek bilgi ABD mason bir ülke bu net dolayısıyla demokratı da gelse cumhuriyetçisi de gelse aynı tas aynı hamam.
masonun kelime anlamında duvar ustası/inşaat ustası bilgisi de yatar bu konuda da hemfikirmiyiz ?
Sâd / 37 / Yaşar Nuri Öztürk Meali
Şeytanları da onun emrine verdik. Hepsi bina ustası ve dalgıçtı.
burdan da bir çıkarım yaptık mı ?
umarım kafanızda bir fikir oluşturabilmişimdir.
dünyada çok iğrenç şeytani bir zümre var ve tüm büyük toplumsal olayların arkasında da bu zümreler oluyor
o konuda da net bilgi sahibi değilim ama covid ve mrna aşıları hakkındaki iddialar da ortada forumda bile konusu var.
-
Aralarında ölen, Hamas’ın infaz ettiği rehineler var, evet. İsrail ölü bile olsa vatandaşlarının naaşını bir şekilde alıyor. Hatta ceset Hamas haydutlarının elinde kalmasın diye diri Filistinli mahkumlarla ceset değiş tokuşu yapıldığını hatırlıyorum. Bundan on küsür sene önce Gilad Shalit isimli 1 tane askerini kurtarmak için 1000 Filistinli teröristi serbest bırakmışlardı. Vatandaşlarına düşkünler yani. O rehineleri her türlü bırakacak bence Hamas çünkü başka kozları, planları yok. Öldürmedikleri rehineleri de infaz ederlerse Ortadoğu’dan kovulacaklar. ABD bütün Arap ülkelerine ciddi ultimatom verdi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şurada bir bilgi açığını da doldurmam gerektiğini fark ettim.
sad 37 ayeti süleymanın mal mülk ve saltanatı hakkında yani gene israiloğulları hakkında açıp kendiniz de okuyabilirsiniz.
-
Ne israilmiş be binlerce adamı ayartmış ajan yapmış 🤣
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sünni arap kardeşlerine laf yiyince biraz bozuldun sanırım :)
-
sanmak ile inanmak arasında farkı açıklar mısın? sonra DOGMA ne demek açıkla bir de biz de görelim Atatürk burada nerede hakaret etmiş? senin baya kafa gitmiş anlaşılan :)))) Bu yalnız kafayı din ile bozanlarda görülen tipik manik depresif bozukluktan / depresyona geçiştir.
ek olarak: paylaştığın videonun devamı nedense kesilmiş. o konuşmanın resmi tutanakları TBMM arşiv sitesinde olacaktır. Atatürk bu konuştuğu pragrafı devamında nasıl bitirmiş bir paylaş.
-
madem sordun o halde açıklayayım
sanmak mevcut bilginle 5 duyu organınla düşünme gücünle fikir yürütmektir inanmak da buna benzer birşey ama iman için ise bilgi gerekir mesela kuran-ı kerim bu kutsal kitapda allahın bildirdikleri var bana inanın benden başkasına kulluk etmeyin diyor bunu geçmişte yaşanmış olaylarla anlatıyor yüce allah.
dogma konusuna gelince hiçbir zaman değişmeyen her daim sabit kalan fikir düşüncedir bu da
mesela örnek vermem gerekirse ayette diyor ki hırsız kadın ve erkeklerin ellerini kesin diyor devamında ise kim halini düzeltirse kuşkusuz allah onun tevbesini kabul eder diyor.
Hırsızlık yapan erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'tan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah Azîz'dir, Hakîm'dir. Mâide Suresi 38. Ayet
Kim zulmünden sonra tövbe eder, halini düzeltirse kuşkusuz Allah onun tövbesini kabul eder. Allah çok affedici, çok merhametlidir. Mâide Suresi 39. Ayet
benim buradan çıkarımım şuan ülkede şeri hukuk geçerli olsa sadece şu iki ayetten anlaşılan suç durumunda o eller gidiyor bu çok net.
insanlara bakalım halk o zaman gerçekten de cahil cumhuriyetin ilk yıllarında okuma oranı yerlerde ama atatürk köy enstitüleri ile durumu düzeltmeye insanları okumaya sevk etmeye çalışmış
e adam cephede bile kitap okuyormuş çocukken tarih dersinde hocam anlatırdı mesela.
şimdi hani bana diyorsun ya manik depresif / depresyon geçiriyorsun diye
Dayı ben zaten akıl hastalığımı kendimi bilen bir insanım ama sen daha gerçekliği aklınla kalp gözünle gördüğün halde inkara sapan birisin
aklı yüreği temiz bir insan bunun bir hakaret sözcüğü olduğunu bilir devamında da keza ilhamımızı bizzat hayattan alıyoruz diyor ya
ama oysa ebedi olan ahiret hayatı bu hayat geçici hepimiz öleceğiz.
çok daha farklı bir durum ise kurandaki hiçbir ayeti bilgiyi ben yalanlayamıyorum
şimdi bir ateist insan düşünün herşeyin rastlantısal veya başka bir sebeple varolduğuna inansın
(keza bu da çok garip illa bir inanç duyuyor insan mayasında var diye düşünüyorum :D)
cennet cehennem diyor ya kuranda bu 5 duyu organınla düşünme gücünle bu hayatta hiçbir zaman algılayamayacağın şeyi nasıl yok sayar bu adam mesela
günümüze bakalım insanlar neden ateist oluyor diye düşünelim
daha önce de demiştim yakın bir zamanda islam = kuran denkleminden çıkan kitabın dışında dine başka kaynak ekleyen allahın dediği dışında birşeyi dinden gösteren herkes yoldan çıkmış demektir.
çünkü kuran-ı kerim allah vahyi o mutlak doğru .. ama sünnet hadis tasavvuf kaynakları hepsi insan bilgisi/insan aktarımı bilgi yani hata ve yanlışlık payı var
daha devam eder de ederim. kısaca tamamlamak gerekirse
bir insan dünya hayatını nefsini tatmin etmeyi arzuluyorsa bu onun için bir seçenek medeni hukuğu seçer insan hakları bilgirgesini kabul eder
gününü gün edip dinen yasaklanan herşeyi zevk amacıyla yapar ve sonunda ölür. devamını ise sen ben bilemeyiz.
ama kitapta bununla ilgili bilgi de var biliyormusun ? bir insan kabrine konduğunda dünyada işlediklerine karşılık cenneti veya cehennemi görür diyor allah
yani şu yazımdan da çıkarımını sen yap işte.
feriştahı gelse doğruluğu sağduyulu bir akılla kabul ederim ben. resul bile hata yapmış da allah onu uyarmış kuranda bunlar da geçiyor. bu durumda atatürk hata yapamaz mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 8 Mayıs 2024; 2:47:13 >
-
O kadar nefret doluysan İsraile gidip asker olarak yazıl. Mastürbasyon yapmak zorunda kalmaz, kendini katliam yaparak tatmin edersin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İngilizlerin sinsi kadim planları ve bu olayın kökeninde din görünümlü alakasız insanlara sırf Arap diye oraya yerleştirilmesi . Dini geçmişler belli ki İngilizlerin bölgedeki sömürgesine vs ters düşüyor ve bu işe nasıl çomak sokabilirim diye uydurma Filistin i Araplara sırf oraya zorla yerleştirildi diye siz Filistinli isin denilmesidir ... Olay temeli tarihsel olarak ta bu. Kökten çözümü de bu temelde olursa evladiyelik sağlam kökten olacaktır.
Kur'an da bana Filistinlilere vaad edilmiş toprakları ile ilgili birşey var mıdır ?
Zaten herhangi bir temelle birşeyi savunmak veya karşı çıkmanız da baştan çöküyor! Neden ve nasıl mı ? Daha önceleri de bu başlıkta aylardır defalarca yer yer ifade ettiğim basit hakikatler ile : Günümüzdeki Filistinliler aslında Araptılar ve kadim Filistinliler gibi başka din veya etnşk kökenli olmaları ile her türlü günümüzdekilerle tutarsız alakasız.
Veleki Kur'an da Filistinlilere vaat edilmiş topraklar olsun! Şuan ki Filistinliler ile kadim Filistinliler arasında organik hiçbir bağ yoktur.
Bölge Arap ülkeleri Filistin olayını işlerine geldiği gibi kullanıyor. Arap Milliyetçiği için Filistin meselesi kullanılıyor. Şükür ki aydınlanan uyanan birçok Arap ülkesi İsrail ile açıkça veya dolaylı bu konuda işbirliği gönülbirliği güvenbirliği süreçsel olarak artmaktadır.
Amerika daki fitneci Arap kökenlilerin etkileri ile olaya yüzeysel ve politik doğruculukla sözde Filistin e özgürlük diyenler Hamas mı özgürlük sağlayatacak ?
:D :)) ?
Hamas İran için kullanışlı bir maşadır.
İran daki İslam Devrimi de aslında tertipleyen İngiltere dir. İran Kralı da İngiltere ile arası iyi idi ama sonra Petrol ile anlaşamadılar İngiltere de senmisin böyle diyen kısa sürede İslami ama gizliden İngilte ile bağı olan İslam DEvrimi yaptırıldı yani İran kendi iç dinamikleriyle kendi yağında kavrulmadı kendi kendisine özgürce bir hata dahi yapamadı ! Kuklalıkla HATA yapıyorlar! Ne acı ? Hata yapma özggürlükleri bile kendi ellerinde değiller.
İsrail bu coğrafyada huzurunu sağlayacaksa bu İngilizler İslamiyeti kullanması Sunni Şia fark etmez hepsinde parmağı oluşuna karşı İsrail İngiltere nin politikalarını siyaseten yıkması gerekir .
O zaman kendi halinde belki de gelişen bir İslam da olabilir . Dinler arası kavga saçmalığı da bertaraf edilmiş olur ....
Öncesinde İmparator Dara sonrası Selahaddin huzuru sağlatmıştır Kenan Diyarında .... Şimdi de yeni global bir lider tekrardan bu meseleyi çözebilir. Bu huzura karşı çıkanlar da olacaktır ki onlar bilmeden de İngilizlerin emellerine hizmet ederken İngilizler de kısa vadeli algısal bak karşı çıkın sizin bilmem ne başınıza gelir diye kandırılmışların kitleselliği nicelliğinin niteliksizliği ile cebelleşilmektedir.
-
Hamas'ın filistinlilere zaten bir faydası yok da Filistinliler bunu idrak edebilecek bir kapasitede bir halk değil ki?
PKK'nin da kürt milletine bir faydası yok. İster Türkiye'de ister İran'da Irak'da yaşasın aklı başında her kürt bunu görüyor zaten.
PKK'nin orijini belki TC ama PKK tamamen TC'nin güdümünde bir örgüt mü?
-
Ingilizler oraya gelmeden FIlistinde zaten Araplar yasiyordu, orda yasayan Musevilerin sayilari cok azdi. Ingilizler Filistine Araplari degil Musevileri yerlestirdi. Belfour deklarasyonundan sonra plan uygulamaya konulup bir sekilde Avrupada yasayan Musevileri turlu baskilarla Filistine gitmeleri icin tesvik ettiler. Günümüzdeki Filistinlilerin ne olup olmadiginin bir önemi yok, önemli olan orda bu halkin binlerce yildir yasadigidir. Dünyanin dört bir yanindan toplanarak getirilen Musevilerin binlerce yil önce ordan göc edenlerle ne kadar iliskisi vardir? Sadece ayni dine mensup olmalari bunlarin zaman icinde baska halklarla kaynasip dilini bile unutturmustur. Ayni sey Filistin halki icinde gecerlidir onlar Arapmidir bilemem ancak Misird dahil bircok millet zaman icinde kendi dilini kaybedip Arapca konusmaktadirlar.
Olayi dini boyuta indirgeyen Israildir, yaptiklari tüm eylemleri Tevrattan verdikleri ayetlere göre yapip bu eylemlerinde din adamlariyla Tevrata göre oldugu kabul edilmektedir. Netanyahu Amelek ayetlerini Gazze soykirimina esas almistir. Filistin direnisi uzun bir dönem dinden uzak solcu bir eylem olarak kalmisti. Taki Netanyahunun Hamasi palazlandirip FKÖ karsisinda Hamasi güclendirmek icin verdigi cabalar sonucu Gazzedeki direnis dini temele dayandirildi. Bana göre dinle bir iliskisi yoktur. Iki tarafta arkasina daha cok destek almak icin dini temellere dayandiriyor.
Filistin direnisini hamasa indirgemek gercekten sapmaktir. bati Seriada Hamasin bir etkisi olmadigi halde Israil Aperteid rejimi ordaki Filistinlilerede ayni baski ve siddet uygulayip onlari isyana zorlamaktadir. Yapi olarak Israil devleti hukuk devleti teriminden cok uzaktadir artik, savunulacak bir tarafida kalmamistir.
Sadece Iran degil bircok ülkeler bu konuyu ic ve dis siyasetine alet ediyor. Iran ayni zamanda Israil icinde kullanisli bir masadir, her iki ülkede bu düsmanliktan beslenip siyasi malzeme elde etmektedir.
Irandaki devrimi tertipleyen elbetteki Ingilteredir, Israilin kurulmasini saglayanda Ingilteredir.
Yeni global lider hicbirseyi saglayamaz, global lider diye birsey olamaz, dünya cok ceistlidir ve öylede kalmalidir. Bu olsa olsa insanligi tek tipe sokmak isteyen tehlikeli bir olusum olur. Bölgede huzur icin Israil sinirlarini anayasa ile taniyip genislemeci firsatci ve komsu ülkelerden karis karis toprak calmaktan vazgecmelidir. uluslararasi hukuka saygili olmalidir. Iki devletli cözümü kabul etmelidir, baska türlü hepsi hayal olur.
-
7 ekim saldırısını hamas kendi başına asla yapamazdı zaten yapacak kapasitesi olsa şuanda sınırları aşar ve yahudi yerleşkelerine saldırırdı! İsraile sebepmi yoktu var elbette birşey uydurur girerdi ama kendini dünyanın gözünde haklı göstermek için iran ile anlaştı ve iranda haması kullandı sonrası malum zaten. Olan sivil halka oldu. Yinede yahudiler terörist ve katildir bebekleri çocukları kadınları vuran terörist ve katildir! Destekleyen kim varsa oda katil ve terörist kafasındadır! Hiçbir oluşum çocukların bebeklerin öldürülmesine sebep değildir! Bu arada o festivalin nedense çopunluğu ülke dışından gelen insanlardı hani 11 eylülde olduğu gibi yine bir planlar döndü orda mesela son güne kadar festivalin yeri bile belli değildi nedense gazzeye yakın bir yerde yapıldı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nefes almaları kabahat desen daha özet olurdu. Adamlar saldırıya uğradı can verdiler yine kendileri suçlu oldu. Vay anasını arkadaş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu olay türkiyede niye bukadar konuşuldu anlamadım ne arap seviciymişinizla kendi ırkınızdan 30 milyon türk türkmenistan bölgesinde çinin soykırım kamplarına tıkıldı çıt yok 1 milyon arapa gazzede operasyon çekiliyo herkes ayakta şaşırıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 8 Mayıs 2024; 19:42:11 > -
ek olarak;
"Edward Snowden kaynaklı bazı raporlarda IŞİD örgütü lideri Ebubekir El-Bağdadi’nin aslında, Simon Elliot veya Elliot Shimon kod adıyla faaliyet gösteren bir Mossad ajanı (Kaynak Site editörü notu: Edward Snowden de dahil, haber kaynağı ve ifade edilen bilgi teyit edilmiştir.)"
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sen daha tanımını yapamıyorsun, dediğimi yapmıyorsun kendince uydurmuşsunda uydurmuşsun.
sanılan : var olduğuna inanılan.
dogma : bir görüş için sorgulanması ve tartışılması mümkün olmayan gerçek
şimi yazın neydi?
Aziz milletvekilleri,
Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır.
Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir.
Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.
Bizim yolumuzu çizen, içinde yaşadığımız yurt; bağrından çıktığımız Türk ulusu ve bir de, uluslar tarihinin bin bir acıklı olay ve sıkıntı ile dolu yapraklarından çıkardığımız sonuçlardır.
Elimizdeki programın ruhu, bizi sadece bir kısım vatandaşlarla ilgilenmekten engeller, biz bütün Türk ulusuna hizmet ederiz. Geçen yıl içinde, parti ile hükümet kuruluşunu birleştirmekle vatandaşlar arasında ayrılık tanımadığımızı fiilen göstermiş olduk. Bu olayın bizim, devlet yönetiminde kabul ettiğimiz, ‘Kuvvet birdir ve o ulusundur’ gerçeğine uygun olduğu ortadadır.Gücün tek kaynağı olan Türk Milletinin seçkin vekillerini, büyük mutlulukla, eğilerek selamlarım.
şimdi altta ise açıklamaları ile yer değişitirip bilaller de anlasın değil mi?
------------------------------
Aziz milletvekilleri,
Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır.
Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir.
Fakat bu prensipleri, gökten indiği olduğuna inanılan kitapların sorgulanması ve tartışılması mümkün olmayan gerçek-leri asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten(görünmez, bilinmez evren.) değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.
(altta ise yayınlanmayan devamı)
Bizim yolumuzu çizen, içinde yaşadığımız yurt; bağrından çıktığımız Türk ulusu ve bir de, uluslar tarihinin bin bir acıklı olay ve sıkıntı ile dolu yapraklarından çıkardığımız sonuçlardır.
Elimizdeki programın ruhu, bizi sadece bir kısım vatandaşlarla ilgilenmekten engeller, biz bütün Türk ulusuna hizmet ederiz. Geçen yıl içinde, parti ile hükümet kuruluşunu birleştirmekle vatandaşlar arasında ayrılık tanımadığımızı fiilen göstermiş olduk. Bu olayın bizim, devlet yönetiminde kabul ettiğimiz, ‘Kuvvet birdir ve o ulusundur’ gerçeğine uygun olduğu ortadadır.Gücün tek kaynağı olan Türk Milletinin seçkin vekillerini, büyük mutlulukla, eğilerek selamlarım.
-----------------------------
kusura bakma da sen kim kardeş Atatürk gibi adamın özellikle kaleme aldığı konuşmayı eleştiriyorsun. adamın hiç bir hakareti yok. cahillik daha ana dili Türkçe olduğunu idda edip Türkçe dilini bile anlayamayan cahillerde :)
diğer konu ise: Çoğu dincide olan sorunlardır. bir süre sonra cinlerle perilerle konuştuklarını sanmaya başlarlar. Cinler yoktur demiyorum. cinniler zaten bir varlıklar topluluğuna verilen isim. tıpkı hayvanlar gibi. hayvanlar alemi... yada işte hasan mezarcı gibi kendilerini mesih sanırlar.
-
doğrusu senle anlaşamamızdan dolayı tartışmamız hiçbir işe yaramaz. ama insanların görmesi ve karar vermesi en iyi çıkarım olarak gösterilebilir buradan.
mesela senin bana olan sözünden hareketle biri bana kendini mesih mehdi sanan bir deli de diyebilir.
yine mesela benim sana olan sözümden biri de açıp kuran-ı kerim i okuyabilir.
sonuçta burası bir forum bir tartışma platformu ben kendi fikirlerimi sunabilirim ben sunabiliyorsam herkes sunabilir.
-
İşte kendin yazmışsın. anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.
bu aslında anadolu eşrafının zeka oranı ile alakalı bir durum. evde anası ile konuştuğu yani ANADİLİ'ne ne kadar hakim olduğu ve Okuma/Kavrama kabiliyet oranını gösteriyor. malesef sonuçlar üzücü ve hala bu türde vakaları görmek insanı, ülke geleceği açısından düşündürüyor.
100 yıl öncesine kadar bu eşraf, saray tarafından cahil bırakıldı yüzyıllar boyunca. etkisi 50 60 yılda geçecek değidi.
yani bu konuya kişisel kültürel sosyal öğrenimlerden çok kaynak çıkar.
ben sana messih vs olursun demedim. sadece vakalardan birini söyledim. eğer bu konuyu dert ediyorsan bencve bir psikologla görüş. çünkü işin için cin min, yeşil giyen fısıldayan , şeytan göremelere başlayan evreler girerse: iş o zaman psikiyatrik vakaya döner.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X