Şimdi Ara

hamile lepistes için yardım edin lütfen ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, benim hamile lepistes balığım var.Yavruların doğduktan sonraki güvenliği için balığı standart tek bölmeli yavruluğa alacağım tam olarak sorum şu
    balık 1-2 belki 3 hafta içerisinde doğurabilir.o konuda tam emin değilim balık bu tek bölmeli yavrulukta 2-3 hafta kalsa ölürmü? yani bi sıkıntı olurmu? balığı ayırmam şart tankta yavrularsa diğer balıklara yem olur.yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum....

-konuyu doğru yere açtımmı bilmiyorum yanlış açtıysam taşınmasına yardım edermisiniz.. :)

• Akvaryumunuz kaç lt?İçerisnde hangi türden balıkar var ve bunların sayısı ne kadar? Akvaryum dekorasyonu sık,yavruların saklanabileceği şekilde ortamlar sunan bir yapıya sahipmi? Hamile olan balığınızın özellikle karın kısmının rengi siyaha yakın koyuluktamı? Akvaryum suyu sıcaklığı kaç derece? Hamile balığınız yada akvaryumdaki diğer balıkların (tamamının lepistes olduğunu varsayarak) ilk doğumlarımı yoksa daha önceden doğum yaptılarmı?
  • 1.soru :60-70 lt

2.soru :4 lepistes 1 Coloured Tetra

3.soru : pek fazla değil

4.soru : siyaha yakın ve kamburlaşma var ve sol tarafı daha şişik balığın

5.soru :ısıtıcı kullanmıyorum kaç derece bilmiyorum su

6.soru : daha önce 1-2 tane lepisteism yavruladı şu an 20ye yakın yavrum var ama çok yavaş büyüyorlar
  • Anaç balığın uzun süre yavrulukta bulunması strese sebebiyet verir.Asıl olması gereken akvaryumda yavruların saklanabileceği ortamlar oluşturarak,anaç balığı yavruluğa koymamaktır.Balık yavrulukta 2-3 hafta kalırsa ölmez ama stress sonucu hiçte iyi olmaz.Lepistesler yavrular için çokta büyük tehdid değildir ama tetra iyi avcıdır.Tetrayı bence yavruluğa koyun lepistes tankta doğum yapsın.Lepistesler yavruları takip edip saklandıkları yerde saldırıya geçmezler.Anca önüne gelecek yada kaçmayacak yvru o zaman yerler.Balıklarınızın geç gelişmesinin sebebi akvaryum suyunun ısısıdır.Isıyı 24-25 derecelerde sabit tutacak ısıtıcı edinin.Yavrulara toz yada iyice ufalanmış yem verin ve en önemlisi akvaryuma bol oksijen verin..
  • bende de lepistes var akvaryumuna muhaakkak ısıtıcı koy lepistesler soğuk suyu sevmez yavrulama sorun olabilir.ben yavruların saklanabilmesi için akvaryumuma pastanelerde yada hediye paketi olarak kullanılan paket iplerinden attım köşe kısmına yavrular için ideal saklanam ortamı ama ipleri bıcakla yada makasla burgulu yay şekline getirirsen daha iyi olur.
  • onu becermiyorum işte hem bulmak zor burda bulamıyorum satan yerler yok ve olmuyor burgu gibi yaparken kopuyorlar ayrıca ısıtıcı çok elektrik yiyor fatura kabarıyor iyice bende takmak istemiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.