Şimdi Ara

Hammerheart AOC Yeni Üye Alımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hammerheart'ın AOC serüveni Ymir (EU) PvE sunucusunda sürüyor! Recruit bir süreliğine yeniden açılmıştır. Lvl 40 üzerindeki AoC oyuncuları forumlarımız üzerinden AoC üyeliği için başvurabilirler.

Aşağıdaki tanıtımı ve temel kurallarımızı okuduktan sonra katılım için forumlarımızda bu örnektekine uygun başvurunuzu yapınız ve değerlendirilmesini bekleyiniz. Şu an için Lvl 40 üzerindeki başvurular değerlendirilecektir.

Detayli bilgi icin Pharouk ve Askhan'a (oyun icinde) basvurabilirsiniz

Hammerhaert AoC Recruit Yazısı

En eski Turk guildlerinden olmasinin yani sira, official WoW Fan Sitesi olan WoWTurk ve Age of Conan / AoCTurk'un kuruculari da Hammerheart'tır. Kendisini MMO ile sinirlamayan Hammerheart ( kisaca HH ) 4 Mart 2005'ten beri bir WoW guild'i olmanin otesine gecmis, on-line community olarak degisik MMORPG'lerde faaliyet gostermistir ( ornek AoC - GW - Voyage Century ). Temel amacimiz on-line community olarak var olmayi surdurmek ve zamani geldiginde diger platformlarda da bulunmaktir. Şu an için HH ağırlıklı olarak WoW da faaliyet gösterirken, bir grup üyesi de Ymir – EU (PvE) serverında HH’ın AoC deki varlığını sürdürmektedirler.

HH bizim 'core' adini verdigimiz bir grup tarafinca yonetilir, core kendi icinde tartisir - karar alir ve uygular. Yani HH'dan bahsettigimiz de core'nin sozu kanundur. Guild Master core'nin bir parcasi - sozcusu - alinan kurallari uygulayan elidir, yani GM'in sozu HH sinirlari icerisinde kanundur. HH'de Demokrasi uygulanmaz, kendinizi demokrasi asigi olarak addediyorsaniz HH size gore bir olusum degildir. Her HH'den beklenen core'nin belirttigi sekilde faaliyetlerini surdurmesi ve gelismesidir.

15 gun sure ile offline olan her HH'nin guild ile iliskisi kesilir (mazeret bildirmis olsun veya olmasin) soz konusu kisi oyuna geri dondugunde forumlarimiz araciligi ile yeniden basvuru yaparak üyeliğini geri isteyebilir.

Semi-Casual olan HH PvE konusunda ilerleme elde etmek amaci ile belirli siniflardan belirli talent agaclarini gelistirmesini, belirli meslekleri geliştirmesini ve belirli değerli kaynakları toplamasını ve oyundaki kasaya katkıda bulunmasını talep eder/edecektir.

Bizler on-line community olmanin gerektirdigi sekilde bir aile gibi birbirimizi kollar, korur ve kisisel gelisimimiz icin oldugu kadar guild arkadaslarimizin gelisimi icin caba harcariz. Bu nedenle guild icinde ticaret yapmaz, elimizde bulunan seyleri arkadaslarimiz ile paylasiriz. Core uyelerinin ve warchieflerin guild bank'a ulasim yetkisi vardir. Guild Bank ortak yatirim alanimizdir ve olasi ihtiyaclarinizi bir warchief ile goruserek bankadan karsilayabilirsiniz.

Hic bir HH uyesi guild adina beyanlarda bulunamaz, core'nin izni olmadan recruit acamaz, elektronik - sozlu - gorsel ve yazili ortamlarda HH adina bilgi/beyan/roportaj veremez, yorumda bulunamaz .. HH adina gorus beyan etme yetkisi sadece ve sadece core'ye aittir , bu kuralin cignenmesi durumda soz konusu uyemizin guild ile iliskisi uyari verilmeksizin kesilir.

Iletisim icin ventrillo'yu ( versiyon 2.3 ) kullanir ve gerek vent'te, gerek guild chat'te seviyeli iletisim kurariz. HH sinirlari dahilinde Politika - Din - Spor - Irk gibi seyleri konusmaz, mumkun oldugunca reel'den bahsetmez ve kufretmez/argo'ya agirlik vermeyiz. Eriskin nufus'un agirlikta oldugu HH'de aksine davranislarin sergilenmesi hos karsilanmaz. Guild ici duyuru ve paylasimlarimizi forumlarimiz araciligi ile yaptigimiz icin HH uyelerinin en azindan gunde bir kez forumlari ziyaret etmesi ve birakilan not'lara goz atmasi; taktikleri okumasi genel beklentilerimizdendir.

Saniriz HH hakkinda kabaca da olsa fikir edinmissinizdir ; daha detayli bilgiyi oyun icinde veya forumlarimiz araciligi ile edinebilirsiniz .. bu okumus oldugunuz recruit yazisi ayni zamanda temel kurallar hakkinda sizi bilgilendirdigi icin olasi katiliminiz oncesinde size 'recruit yazisini okudunuz mu? / onayliyormusunuz?' diye sorulacaktir. O nedenle isterseniz recruit'i bir kere daha gozden gecirin .. sonucta 'evet, okudum .. kabul ediyorum' dediginiz zaman genel kurallari anladiginiz & uygulayacaginiz varsayilmaktadir.

http://www.hammerheart.biz/forumhh/index.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pharouk -- 28 Ağustos 2008; 18:45:08 >

• iyi güzelde burda verilen çoğu türk guildler pve ymir de:D fury pvpde bi tane yokmudur ya :D deli oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingdomOfH3aven -- 28 Ağustos 2008; 13:30:55 >
  • guild bitmiş giden gitmiş, siz hala kralcılık oynuyosunuz...core deilsen hiçbişeysin mantıgı güderek nereye kadar acaba...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mohi

guild bitmiş giden gitmiş, siz hala kralcılık oynuyosunuz...
    core deilsen hiçbişeysin mantıgı güderek nereye kadar acaba...

Öncelikle mesajını iki konu olarak bölüyorum ve özellikle belirtmeliyimki CORE üyesi değilim. HH ayrıcalığını yaşayan 32 yaşında bir oyuncuyum.

1- Birlikte haraket edebiliyorsan, uyum sorunun yoksa, üyelerle anlaşabiliyorsan ve buna ek olarak oyundanda keyif alıyorsan Online oyunlar ve Loncalar anlamını yitirmez bunu unutma. WoW ve AoC de aktif olan kalabalık bir Loncayız. İki oyundanda keyif alan oyuncular barındırmamız veya ikisinden birinde üye sayımızın daha az olması demek aramızda bir problem var ve ilk alaborada gemi batıyor gemiyi yağmalayın demek değildir. Aksine aramızda bir çok Loncanın sağlıyamıyacağı kadar kuvvetli bir bağ vardır. Gün geçtikçede gelişiyor ve büyüyoruz. Onun için Göğsümü gererek derimki; HH olsun isterse 6kişi olsun ve şartlar nekadar zor olursa olsun herzaman insan üstü başarılara imza atabilecek yetilere sahiptir.

2- Kurallara ve oluşuma senin özetlediğin şekilde yaklaşmak tamamen yanlıştır. Gittiği yola at gözlüğü ile bakmayan her yetişkin insan bunu görebilir.
    Normal bir oyuncunun loncaya üye olmak istemesinde iki neden vardır.
    a-)Anti sosyal bir varlık olarak oyun içinde hayatını sürdürmek yerine. Zamanı Fikir ve amaç birliği olan DOSTLAR ile beraber eğlenerek ve onları tanımak ile geçirmek
    b-)Tek başınıza elde edemiyeceğiniz birlikten doğan gücü yakalamak ve birlikte bir işi başarmanın gururunu, coşkusunu yaşamak ve böylece oyundan aldığınız tadı x2 x3 yapmak.
    Sonuç: Hiçbirzaman Guild üyelerinin gücü Guild'in üstüne çıkamaz. HH'ın yazılı kurallarını okuduğunuzda; Bunlar gerçekleri yansıtır ve geniş açıdan bakabildiğiniz zaman aslında üyelere ayrıcalık sağlıyacak şartları oluşturur. İlk izleminiz kurallar çok katı yönünde olabilir. Özellikle kısa zamanda kişisel gelişimini tamamlamak isteyen, yaşamını bencillik seviyesinde tutan oyuncular için. Halbuki olay basittir bu kurallar sapla samanı ayırmak için vardır. Yani ciddi olmayan veya hırslarına yenik düşebilecek, pozitif katkılar sağlamıyacak kişileri elemektir.
    Unutmayınız öncelikle kişiler bağlı bulunduğu guilde inanmalı ve kimsenin nekadar iyi niyetli olduğunu yada hepbana demiyen paylaşımcı biriyim ben diye kendini anlatama imkanı yoktur. Anlatmaya kalkarsanız normal hayatta bile insana adama bak nekadar megoloman derler zaten :P Yapabileceğiniz tek şey bu özelliklerinizi göstermektir. Benimde üyesi olduğum HH Guildi bunu göstermeniz için fırsat veriyor ve emin olabilirsinizki zaman içinde üyeler bu iyi niyetlerinin karşılığını mutlaka geri alıyor. Tabi bunu görmek isterseniz.

İmza: Herkim derseki N kişinin lideri olsam herkesi mutlu mesut ederim. KOCA bir yalan atıyor derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denden76 -- 11 Eylül 2008; 15:55:41 >

• Hammerheart wow'dan beri bilirim çok kaliteli insanların bir arada bulunup çok güzel bir ortama sahip güzel bir topluluktur Mohi birşeyi bilip bilmeden çamur atıp kaçma ben pvp serverda oynuyorum ama arasıra ganksız bir ortamdada kasmak hep istemişimdir olmadı Ymir serverındada bir char açar aranızda olmak isterim keşke sizler gibi sağlam bir grub pvp serverlarda bulunsaydı öyle olsa balıklama atlardım ama ne olur ne olmaz belki işim pve Ymir'de düşer sizlere orda başarılar iyi bir noktaya geleceğinizi kesinlikle inanıyorum.
  • Mohi ye bazı yönlerden katılıyorum. Bir süre yeraldım HH de, pvp serverına geçmek istediğim için ayrıldım serverdan.Ama ne çıkınca eksikliğini hissettim guildin, ne de onlar gittiğimi farketti. Core ve diğer üyeler arasında kopukluk vardı. Daha önce başka oyunlarda kadrosunu oluşturmuş olan diğer guildlerde de benzer bir durum oluyor. Doğal olarak günlük yaşamda da bir araya gelen, uzun süredir arkadaş olan insanlar biraz ayrı duruyor. Art niyetli yapıldığını düşünmüyorum, ama sonuçta yeni üyeler için parlak bir durum değil bu. Arkadaşlarla guild kurup vakit geçirmekle, profesyonel anlamada bir guildi yönetmek biraz farklı ve malesef tek millet odaklı guildlerde pek yapılamıyor. Ha ben de yapamam, arkadaşlarıma öncelik veririm her zaman, ama yapanlar var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ULYSES

1-)HH de, pvp serverına geçmek istediğim için ayrıldım serverdan.Ama ne çıkınca eksikliğini hissettim guildin, ne de onlar gittiğimi farketti......
    2-)Core ve diğer üyeler arasında kopukluk vardı.
    3-)ama sonuçta yeni üyeler için parlak bir durum değil bu. .....
    4-)profesyonel anlamada bir guildi yönetmek biraz farklı ve malesef tek millet odaklı guildlerde pek yapılamıyor. Ha ben de yapamam, arkadaşlarıma öncelik veririm her zaman, ama yapanlar var.

Merhaba ULYSES;
    Yazmış olduğun mesajdan dikkatimi çeken yerler üzerine biraz konuşulması gerektiği kanısındayım onun için bu mesajı derliyorum. Umarım senin içinde bu konuyu ziyaret eden diğer arkadalşarımız içinde yeterli aydınlatıcı bir cevap olur. Sonuç olarak konu başlığı Guild'e üye alımının açıldığı ile alakalı yani bu konuyu amacından saptıracak polemiklere girmemek gerektiğini düşünüyorum.

Öncelikle belirtmeliyimki HH ile AOC de tanıştım ve ben LvL40 olup üyelik hakkı kazandığım zaman GuildTown T1 Progressleri %100 T2 PRogressleri %30 Tamamlanmıştı.

Mesajındaki önemli gördüğüm noktalara yorumum ise aşağıdaki gibidir.

1-)HH'a üyelik söz konusu ise kuralları kabul ettiğine dair bir başvuru mesajın forumda bulunuyordur. Ama yinede sende çok iyi biliyorsunki HH da inaktif olma süresi 15 gündür. 15 gün inaktif konumda olan mesaj içindeki değim ile core a yakın eski arkadaşların bile kicklendiğine şahidim. Ama bir önceki cümlem varsa şunuda yazmalıyımki çeşitli nedenlerle 15 gün inaktif kalmış olan kişi 1ay sonra geri dönmüşse geçerli açıklamasını açıklayan bir not ile yeniden guild'e başvuru yaptığında bu başvurunun değerlendirildiğine ve tekrar üyelik hakkı kazanabildiğinide gördüm. Yani bahsettiğin gibi bir saldım çayıra mevlam kayıra durumu yoktur. Gidenleride, gelenleride guild üyeleri dahil olmak üzere herkes çok iyi biliyor.
    2-)Guildin hedefi olan bir maden türü ve miktarı anons edildiğinde onu çıkarmaya çalışmak (Zug Zug) herkesin öncelikli görevidir. End game olmuş karakterlerin görevleri düşük lvl'lı guild üyelerini bost etmek, Questlerine yardım etmek, grind vb yöntemlerle para basmak, ZugZug yapmak.

Şahsen ben questlerden zevk alıyorum ve 80 lvl kişilerle görev yapmaktansa dengim olan kişilerle zorlanarak ve tadına vararak oynamayı tercih ederim ama buna rağmen 3 defa destek lazım oldu ve 3ündede yardımıma gelindi.

Şimdi bunlar gördüğüm yaşadığım şeyler. Şuan bende LvL80 POM'um ve yaşadıklarıma bakınca bahsettiğin gibi bir kopukluk olduğunu hissetmedim.
    3-)2. kısma ek olarak gelen ve senin açından sonuç tespiti niteliğinde olan bu cümleye aynı şekilde ek yapacam. Hergece Guild kanalında söyle bir soru mesajı görürsünüz. Arkadaşlar şimdi link atacağım itemlara ihtiyacı olan varsa göndereyim ve Mor-Mavi-Yeşil itemlar linklenir her kim buna benim ihtiyacım var derse seceresi tutulmadan post edilir.
    4-)Yukarıdaki cevaplarımın içindede bahsettiğim gibi yeni arkadaşları bost etme , questlerine yardım etme, elde edilen dropların guild kanalı üzerinden paylaşılması offical crafter olan arkadaşların imal ettiği itemların paylaşması bunları ard arda okuyup ve bunların gerçekleştiğine şahit olup yönetimin hatalı olduğuna ve sadece kendi arkadaşlarına öncelik verdiği sonucunu çıkarmak doğrumudur?

Bu anlattıklarımı savunma amaçlı söylemiyorum. Yazdıklarınızın HH'ı ifade etmeği, yaşadıklarımla alakasız olduğunu bildiğim ve haksızlık yapıldığını düşündüğüm için yazıyorum.

Kurallara antipatiniz olabilir veya Guild mantığını benimsememişte olabilirsiniz yada üye olarak geçirdiğiniz süre içinde guild yapısını veya üyelerini yeterincede tanımamışta olabilirsiniz ama bunlar guild ile alakalı olan konularmıdır? yoksa oyuncu ile alakalı konularmı?

LvL20 iken varlığını öğrendiğim HH Guild'i LvL40 iken üyesi olarak beni kabul etti ve Şuan yaklaşık 1ay kadar bir zamandır LvL80 olarak aktif olan bir üyesiyim. Ne core'un bahsettiğiniz kadar ulaşılmaz olduğunu nede kendilerini soyutladıklarına nede vermiş olduğum emeğin yada benim oyun süremin kullanıldığına şahit olmadım.

İmza: Guildler oyundaki ihtiyaçlara ve tanışmalara istinaden kurulsa bile oyun gider insan kalır. HH Guildinde bunu gördüm gün gelir AoC'yi bırakıp hiç bir onlie oyun oynamasam bile forumunda paylaşabileceğim birşeylerin daima olacağını biliyorum. Mutlulukta mutsuzlukta insan kaynaklıdır, insanlar ne istediğini ne verebileceğini, ne aldığını bilirse ve eleştirdiğinin yarısı kadarda öz eleştiri yaparsa hiçbir zaman hiçbiryerde sorun yaşamaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mohi

guild bitmiş giden gitmiş, siz hala kralcılık oynuyosunuz...core deilsen hiçbişeysin mantıgı güderek nereye kadar acaba...

arkadaş benim guildimde olmasına rağmen kendisini kınıyorum. kime ne başkalarının yaptıklarından, sen kendi guildine ve serverına bak. niye başkalarıın tadını kaçırırsın ki...
  • @denden76 Bahsettiğiniz konular ben üyeyken yaşanan şeyler değil. Şu an guild ne durumda bilemem, ben içinde bulunduğum dönem için konuştum. Sonradan düzeltilen şeyler varsa ne mutlu. Amacım guildi kötülemek felan değil, zaten yukarıda belirttim, bahsettiğim sorunlar birçok guildde olan şeyler. HH bunları çözebildiyse yolu açık demektir, ben oradayken çözülememişti. Keza bunlar çokta beni geren şeyler değildi. Genelde geç saatlerde girer tek başıma quest yaparım oyunlarda. Guilde de sırf muhabbet için girerim. Ayrılış sebebim pvp serverına geçmek istememdi. Genel olarak guild sisteminin bazen abartıldığını düşünüyorum. 5 ay askerlikten sonra eğlenmek için yaptığım bir şeyin, emir komuta zincirine dökülmesi saçma geliyor. Sevenler olabilir, bana uymadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 16 Eylül 2008; 14:37:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.