Şimdi Ara

Hamster ım acil lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
4.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, hemen konumu özetleyip resimlendireceğim yardımcı olanlara çok TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şöyle başlayayım ben bugun sabah saatlerinde bir hamster aldım fakat şöyle oldu bizim bir tanıdıgımıza hediye gelmiş 10 gün boyunca onlarda kalmış ve en sonunda bize verdiler fakat onlar hiç ilgilenmemişler ve hayvanı kendi haline bırakmışlar ve bu benim ilk hamsterim cinsi türü ne hiçbir fikrim yok sorularımı sorayım bildiklerinizi cevaplarsanız memnun olurum.

1-Ne yer ne içer?
    2-Kız mı erkek mi nerden anlarım?
    3-Türü ne? (resim en sonda)
    4-Eğitmek için ne yapmalıyım.(Gelir gelmez kafesini temizlemeye koyuldum onuda leğende tuttum 1 saat kadar sürmüş ve yorgun olacak ki sabahtan beri uyuyor ara ara kalkıp birşeyler yiyip kaşınıp yatıyor.Ayrıca temizledikten sonra elime alıp kafesıne koydum ve çok fena bir şekilde ısırdı hatta kanattı.Ve çok hızlı bunlar normal mi?)

Şimdilik sorularım bu kadar cevaplayan herkese çok TEŞEKKÜRLER

Buda resimleri;

Hamster ım acil lütfen

Hamster ım acil lütfen

Hamster ım acil lütfen

• GÜNCEEEL
  • 1. olarak ozel yemleri var onlarla beslersin
    2. cinsiyetini bilemiyecegim
    3. galiba gonzales
    4.hamster ole fazla egitilmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) petshoplarda satılan bunlara özel mamaları var.
    2) cinsiyeti hakkında fikrim yok
    3) türü sanırım roborovski hamster yani gonzales
    4) sabahları genellikle uyurlar geceleri daha aktiftir. eğer uykudan uyandırıp eline almaya çalısırsan büyük ihtimal sinirden elini falan ısırmaya çalısır uyurken uyandırmamanız lazım. hatta günün 15 -16 saatini uyuyarak geçirirler her 2 3 saate bi yem yemeğe ve su içmeye falan kalkarlar. ısırması normal yeni almışsınız. gonzalesler zor alışır diye biliyorum. kafesın dışından yem verip kendınıze alıştırmaya çalısın. çok hızlı olmaları normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-197DACAA4 -- 6 Haziran 2013; 2:22:26 >
  • hocam cinsiyeti için hayvanı eline alıp bakıcaksın, memeleri belli olur zaten, 2 sıra memesi varsa dişidir. türü gonzalese benziyor. ama daha net bir foto ile daha net cevap verilebilir. yemek konusunda petshoplardan hazır hamster yemleri bulabilirsin. üstelik akşamlar 1 yarım fındık, ara ara da az olmak şartıyla salatalık, marul, ıspanak, çilek, muz gibi şeyler yakınıp iyice kurulanıp verilebilir. tabi soğuk olmamalı. ısırması normal, özellikle gonzales ise bu huyundan kolay kolay vazgeçmez bilesin ;) gündüz uyumaları normal. bu hayvanların uyku düzeni bizimkiler gibi değil, bütün gün yatıyorlar, ara sıra yemek ve su için çıkıyolar. benim ki gece 10 gibi uyanıyor, 11e kadar hareket ediyo oynuyo falan. ben de edlimde oynatıp dışarı çıkarıyorum. sonra uyuyor ve 1de falan yine kalkıyor. gece 3e hatta bazen 3buçuğa kadar kesintisiz oynuyor kafeste. telleri falan kemiriyor. yani epey gürültü yapıyor. erken yatan biriysen odanda tutma derim. benim uyku düzenim bozuk olduğu için bende problem yaratmıyor ama sen bilirsin tabi ;) ve sana bir site vereceğim, bu sitede hamsterlar ile ilgili herşey mevcut. artık sık sık cevap vermiyorlar ama eski konulara bak sen.http://www.hamsterim.com/

• -Özel vitaminli mamalarından al mutlaka.
    -Limonlu talaşlar var. Hijyenik koku yapmıyor. Ondan al ve haftada bir değiştir evini ve kafesini.
    -Yemini çok koyma. Zaten eve taşıyor beğendiklerini.
    -Suyuna dikkat et. Bi kere ihmal ettim suyuna bakmadım kafesi dağıtıyordu zor sakinleşti.
    -Çubuk, çekirdek, leblebi filan ver ama 1-2 tane olsun ve tuzlu olmasın.
    - Sebze ver ama sadece azcık yiyebileceği şekilde olsun. Eve depolayınca çürüyo, küflenme yapıyor.
    - Çarkına bak, tüylerini orta kısım koparmasın, rahat koşabilsin yoksa felç olur çok dikkat et.
    -Evine saygı göster, onun evi en değerli şeyidir. Uyurken dürtükleme çok sinirleniyorlar. Bi de korkutursan stresten ölürler çoğu hayvanlar.
    -Onunla konuş. Elinle yemek ver. Kafesi aç eline yemek yok gelsin. Öyle öyle alışır. ben serbest bırakıyordum dolaşıp dolaşıp bana geliyordu belli bir yerde. Aksi halde hep kuytu köşe yerlere girmek istiyordu.
    - Ona iyi bak :)

• türü gonzales deil çünkü öyle bir tür yok bizim mahalle arası pet shopçuların uydurduğu birşey o .tipine bakılırsa suriye yavrusu olabilir ki muhtemelende öyle yemleri var hazır onu kullancaksın haftada 1 kafesindeki talaşı(pet sholarda satılır marangozdan alma) değiştirceksin suyunu kontrol etcen okadar ve eline almanı tavsiye etmem dişleri toplu iğne uzunluğunda ve inceliğinde ısırmayıda severler :)

edit: albino roboda olabilir ama gonzales değil kesin çünkü kırma bir tür olmasına rağmen gonzaleslerin sırtında belirgin bir çizgi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bthunv -- 28 Haziran 2013; 19:42:41 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.