Şimdi Ara

Hamsterim öldü :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mübalağa

arkadaş yanlış anlama ama anlamıyorum bir hayvanı kafese tıkmak ona bakıp eğlenmek felan sonra rahatça uyumak bana hiç hoş gelmiyor sen nasıl çözüyorsun bu problemi ? hem kokuyor o hayvanlar

iyi o zaman alıp dışarı salalım ilk gördüğü kediye yem olsun daha mı doğru
  • Aynı şekilde habersiz getirmiştim eve sonra benimkiler de alışmışlardı.Bir gün evinde halsiz buldum ve senin yemini değiştirdim ve öldü benimki de. Tesadüfe bak. Çok üzülmüştüm ben de ama ömürleri az zaten.Bağışıklıkları da çok zayıf en ufak şeyden ölebiliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükken ördeğim vardı yavru böyle pazardan alırsınız ya beni çok severdi bi akraba gelmişti eline alıp 2-3 metre uzağa gidip bırakıyordu hayvanı oda bana doğru koşmaya başlıyordu tam gelirken bende bi adım atıyım dedim hayvanı ezdiydim.Sonra ne kadar üzüldüm vicdan azabı çektimonu aklıma getirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sneaky Step -- 17 Ağustos 2013; 12:49:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InFlames1907

Kötü bir durum,hayvan beslemenin en kötü yanı da birgün ölmesi çok koyuyor insana

O yüzden şu dana gibi olan kaplumbağalardan alıp besleyeceksin 100 küsür yıl yaşıyor şerefsizler.
  • Zaten sinirliydim şu an birde bunu okudum duygu patlaması eşlığınde ağlıyorum.Aklıma ölen balıklarım ve dedem geliyor

Çok kısa yaşıyorlar maalesef
  • Benimde 6 yıldır baktığım köpeğim ölmüştü. Onun iki ayağını kaldırıp dans ettiğim günler bile olmuştu. Güzel günlerdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speedy Step

Küçükken ördeğim vardı yavru böyle pazardan alırsınız ya beni çok severdi bi akraba gelmişti eline alıp 2-3 metre uzağa gidip bırakıyordu hayvanı oda bana doğru koşmaya başlıyordu tam gelirken bende bi adım atıyım dedim hayvanı ezdiydim.Sonra ne kadar üzüldüm vicdan azabı çektimonu aklıma getirdi

kardeş snein durum daha kötüymüş ya. üzüldüm cidden büyük talihsizlik olmuş. başın sağolsun ne diyeyim :/

quote:

Orijinalden alıntı: Tavşan Deliği

Aynı şekilde habersiz getirmiştim eve sonra benimkiler de alışmışlardı.Bir gün evinde halsiz buldum ve senin yemini değiştirdim ve öldü benimki de. Tesadüfe bak. Çok üzülmüştüm ben de ama ömürleri az zaten.Bağışıklıkları da çok zayıf en ufak şeyden ölebiliyorlar.

sana da üzüldüm kardeşim hemen hemen aynı senaryo. ama ne bileyim işte hasta olur 3-4 gün öyle ölür falan işte yaşlı olru ondandır .. hiç bir şeyi de yoktu akşam çok iyiydi. yine kafesin üstlerine tırmanıp muziplikler yapıyodu. hatta gece 2de falan kafesi kemiriyo diye kızmıştım öylesine. tabi devam etti yine. sabah kalktığımda da olay bu işte :(

• Avaryum almayın beyler genelde heves olarak kalıyor. Bir süre sonra zaruriyetten değiştirmeye başlıyorsunuz suyunu falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: VagueMan

Avaryum almayın beyler genelde heves olarak kalıyor. Bir süre sonra zaruriyetten değiştirmeye başlıyorsunuz suyunu falan

ya hamster çok iyi aslında. bakımı falan herşeyi kolay ama ömrü sıkıntı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pio'

quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

quote:

Orijinalden alıntı: Piçigetto

Bende alcaktimda omurleri kisa diye bisey duymamistim ozamam vazgectim. Okadar baglancam 5 aya pert olcak :( japon baliklarima bile 2.5 sene baktimla ben :(

nasıl baktın hocam ben de almak istiyorum balık

hocam ben de balık besliyorum.

ayda 1 defa suyunu değiştirmek gerekiyor yalnız bu su musluktan alındığı gibi konulmamalı.

100 derecelik suyu 1 gün beklemeye bırakıyoruz, kireçler ve bakteriler dibe düştüğü zaman bi tas yardımıyla üstten üstten suları alıyoruz, dipte kalan kireçli suyu koymuyoruz.

oksijen motoru sürekli çalışıyor durumda olmalı aynı zamanda ısı veren aleti de fişten çekmememiz gerekiyor.

yemlerini satıcıya sorarak almanız gerekiyor, aynı zamanda akvaryum altındaki taşları da yılda 1 defa değiştirmek gerek. japon balıklarım 3 yıldır evimde.

Hocam siz böyle anlatiyorsunuz ama burada olacak iş değil ben de yeni tank kurdum 3 ay önce hala bu akvaryum işinin yarisindan çoğunu bilmiyorum

• Başın sağolsun dostum.Keşke halsizken hemen veterinere götürseydin.Aşısız doğan yavrularda vücut direnci
    düşük oluyor.Veteriner hemen müdahale edebilirdi belki.Ha belki de götürsen bile senin yapabileceğin bir şey yoktu.
    Tedavi için geç kalınmış ya da hastalık ileri boyuttaydı, bunu bilemeyiz.Ama bundan sonrası için aklında olsun, tekrar hamster alırsan
    en ufak bir sorunda veteriner hekime götürmeyi ihmal etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

Başın sağolsun dostum.Keşke halsizken hemen veterinere götürseydin.Aşısız doğan yavrularda vücut direnci
    düşük oluyor.Veteriner hemen müdahale edebilirdi belki.Ha belki de götürsen bile senin yapabileceğin bir şey yoktu.
    Tedavi için geç kalınmış ya da hastalık ileri boyuttaydı, bunu bilemeyiz.Ama bundan sonrası için aklında olsun, tekrar hamster alırsan

hocam zaten dediğim gibi ilk farkettim üzüldüm ve korkutm. aklıma ilk yem geldi. belki bozulmuştur falan. sonra yemi de götürdüm pet shopa adam yok bişey bunda dedi ama beni yine yenisini aldım. sonra geldim eve yatıyodu. sonra bunun kafesini temizlerken bunu kırmızı bi kovaya koyuyorum. ona koydum eviyle beraber. sonra kafesi boşalttım yıkadım falan. işte sonra bunu koydum yine kafese. gayet canlıydı. sabah ki halinden eser yoktu. ama şöyle bişey oldu. ben bunu lk aldığım zaman. yani petshoptan eve ilk getirdiğimde 2-3 gün arada çığlık gibi sesler çıkartıyodu. işte internette okuduğum kadarıyla korkuyomuş falan normalmiş yani ilk zamanlar. neyse bi daha hiç duymamıştım o sesi zaten. bunu kovadan alıp kafese koyarken tekrar o sesi çıakrdı. 5buçuk aydır ilk kez duydum o sesi. ama işte sonra kafeste falan gayet normaldi. suyunu(vitaminli) içti falan ertesi gün zaten eskisi gibiydi tam. sonra bu sabah da malum işte

• quote:

Orijinalden alıntı: lgndkgn

quote:

Başın sağolsun dostum.Keşke halsizken hemen veterinere götürseydin.Aşısız doğan yavrularda vücut direnci

hocam zaten dediğim gibi ilk farkettim üzüldüm ve korkutm. aklıma ilk yem geldi. belki bozulmuştur falan. sonra yemi de götürdüm pet shopa adam yok bişey bunda dedi ama beni yine yenisini aldım. sonra geldim eve yatıyodu. sonra bunun kafesini temizlerken bunu kırmızı bi kovaya koyuyorum. ona koydum eviyle beraber. sonra kafesi boşalttım yıkadım falan. işte sonra bunu koydum yine kafese. gayet canlıydı. sabah ki halinden eser yoktu. ama şöyle bişey oldu. ben bunu lk aldığım zaman. yani petshoptan eve ilk getirdiğimde 2-3 gün arada çığlık gibi sesler çıkartıyodu. işte internette okuduğum kadarıyla korkuyomuş falan normalmiş yani ilk zamanlar. neyse bi daha hiç duymamıştım o sesi zaten. bunu kovadan alıp kafese koyarken tekrar o sesi çıakrdı. 5buçuk aydır ilk kez duydum o sesi. ama işte sonra kafeste falan gayet normaldi. suyunu(vitaminli) içti falan ertesi gün zaten eskisi gibiydi tam. sonra bu sabah da malum işte

Hocam çığlık atıyorsa şoka girmiş olabilir.Hamster konusunda pek bir bilgim yok ama bizim veterinerimiz bazı hayvanların
    insanlardan daha iyi duyduğu için sesten etkilenip şoka girebilir demişti.Belki de bi ses onu ürkütmüştür.

• quote:

quote:

quote:

Hocam çığlık atıyorsa şoka girmiş olabilir.Hamster konusunda pek bir bilgim yok ama bizim veterinerimiz bazı hayvanların
    insanlardan daha iyi duyduğu için sesten etkilenip şoka girebilir demişti.Belki de bi ses onu ürkütmüştür.

ama sadece kovadan elime aldığım sırada çığlık atmıştı ve hemen kesilmişti zaten. tutuşumda da bi problem yoktu. ses konusunda da bilmiyorum ya genelde odamda hep yüksek sesle metal parçalar çalar. yani aldığım zaman da böyleydi ama hiç sıkıntı olmadı. bilmiyorum ya tam da alışmışken gitti sonuçta:(

• Başın sağolsun kardeş cinsi neydi acaba?

• Arwen Undomiel kullanıcısına yanıt
    sağolasun kardeşim suriyeydi bembeyazdı sadece kulakları siyah/kahve arası bi renkti ayrı bi hava katıyodu. gözleri kıpkırmızıydı.
  • quote:

5buçuk aydır beslediğim fıstık isimli hamsterim bu sabah öldü :(

iki gün önce sabah kalktığımda baya halsizdi. hareket etmekte zorlanıyordu ve etmiyordu bu nedenle. elime aldığımda bile kıpraşmıyordu. korkmuştum, önce yemden kaynaklı sandım gittim pet shopa yeni yem ve vitamin aldım. geldim eve veterinere gidecektim bir de ama baya hareketli görünüyordu. şaşırmıştım. neyse o zaman uyku sersemliğindendir falan diye düşündüm. kafesinin haftalık bakımını yaptım yemini değiştirdim bi de suyuna vitamin kattım. dün geceye kadar eskisi gibiydi yine. gayet hareketli. muzip hareketlerine devam ediyordu. sonra bu gün sabah kalktığımda evinde yatıyordu. başta uyku sandım ellemedim. az önce tekrar gittim yanına hala aynı pozisyonda yatıyordu. dedim uyandırayım. açtım kafesi seslendim tepki vermedi. bağırdım biraz yine tepki vermedi. evini biraz titrettim yine tepki yok. o zaman anladım zaten bişeyler olduğunu. sırtına dokundum soğuk ve taş kesilmişti sanki. yüz üstü çevirdiğimde öldüğünü anladım :(

oysa evdekilerden habersiz getirmiştm eve. aldığım zamandan beri annem hiç sevmedi zaten. babam ilk zamanlar soğuktu ama sonradan o da alıştı. arada fındık falan veriyordu. ilk aldığım zamanlar elime bile alamıyodum. ama artık ön cebime koyup misafire bile götürebiliyordum. çok tatlı çok sıcaktı. neden öldü anlamadım. herşey yolundaydı. tek bildiğim böyle olmaması gerekiyordu.

neyse işte içimde hafif bi moral bozukluğu var. içimi dökmek istedim.

yok artık bu kadar mı benzerlik olur
    benim hamsterımın adı da fıstık
    bende eve gizli gizli soktum
    ilk başlarda annemde babamda çok sevmedi
    ve bende aynı kuruyemişle besliyorum

hocam çok üzüldüm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mübalağa

arkadaş yanlış anlama ama anlamıyorum bir hayvanı kafese tıkmak ona bakıp eğlenmek felan sonra rahatça uyumak bana hiç hoş gelmiyor sen nasıl çözüyorsun bu problemi ? hem kokuyor o hayvanlar

iyi o zaman alıp dışarı salalım ilk gördüğü kediye yem olsun daha mı doğru

Kışları kapı pencere kapalı olduğu için ben dışarı salıyordum yazında beraber denize gidiyorduk. Benimki de 2 yıl benle kaldı sonra kayboldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kevin_Lonnie

Benimde 6 yıldır baktığım köpeğim ölmüştü. Onun iki ayağını kaldırıp dans ettiğim günler bile olmuştu. Güzel günlerdi..

Adama fena koyar işte o

• quote:

Orijinalden alıntı: Marge Simpson

quote:

5buçuk aydır beslediğim fıstık isimli hamsterim bu sabah öldü :(

iki gün önce sabah kalktığımda baya halsizdi. hareket etmekte zorlanıyordu ve etmiyordu bu nedenle. elime aldığımda bile kıpraşmıyordu. korkmuştum, önce yemden kaynaklı sandım gittim pet shopa yeni yem ve vitamin aldım. geldim eve veterinere gidecektim bir de ama baya hareketli görünüyordu. şaşırmıştım. neyse o zaman uyku sersemliğindendir falan diye düşündüm. kafesinin haftalık bakımını yaptım yemini değiştirdim bi de suyuna vitamin kattım. dün geceye kadar eskisi gibiydi yine. gayet hareketli. muzip hareketlerine devam ediyordu. sonra bu gün sabah kalktığımda evinde yatıyordu. başta uyku sandım ellemedim. az önce tekrar gittim yanına hala aynı pozisyonda yatıyordu. dedim uyandırayım. açtım kafesi seslendim tepki vermedi. bağırdım biraz yine tepki vermedi. evini biraz titrettim yine tepki yok. o zaman anladım zaten bişeyler olduğunu. sırtına dokundum soğuk ve taş kesilmişti sanki. yüz üstü çevirdiğimde öldüğünü anladım :(

oysa evdekilerden habersiz getirmiştm eve. aldığım zamandan beri annem hiç sevmedi zaten. babam ilk zamanlar soğuktu ama sonradan o da alıştı. arada fındık falan veriyordu. ilk aldığım zamanlar elime bile alamıyodum. ama artık ön cebime koyup misafire bile götürebiliyordum. çok tatlı çok sıcaktı. neden öldü anlamadım. herşey yolundaydı. tek bildiğim böyle olmaması gerekiyordu.

neyse işte içimde hafif bi moral bozukluğu var. içimi dökmek istedim.

yok artık bu kadar mı benzerlik olur
    benim hamsterımın adı da fıstık
    bende eve gizli gizli soktum
    ilk başlarda annemde babamda çok sevmedi
    ve bende aynı kuruyemişle besliyorum

hocam çok üzüldüm

sağolasın hocam :/
    ben üstte de belirttim ilk aldığımda elime bile alamazdım. ama birbirimize çok hızlı alıştık. ilk gün acayip korkuyordum ama 2. 3. günde yatağımda oynatmaya başlamıştım. yumurta sarısı, marul, fındık, yaban mersini, keçi byonuzu gibi şeyleri çok severdi. ama ne zaman fıstık verdiysem yemedi :P ilk eve getirdiğimde cebimde bi iki fıstık vardı. dedim biraz alışsın bana sonra yediğim yemeklerden falan da veriririm. işte sonra alıştı falan bi çok şey yedi ama bi kere olsun fıstık yemedi. verdim attı bi köşeye. öyle yani bu da böyle bi anımızdır. üstte bi arkadaş foto at demiş ama istemiyorum ya anlasın lütfen beni.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.