Şimdi Ara

Hangi 2000cc dizel araç? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006mondeo tartışmasız.Hele ki D sınıfından inen biri için.
  • Bu arabaların sorun çıktığında maksimum masrafı ne kadar olur arkadaşlar ?

Tahminen dizellerdeki turbo enjeksyon sorunları çıkartır.Bunların maliyeti en fazla 2000 tl.Tamir daha da ucuza biter.

Başka ne olabilir ? Motor bitse ne kadara yapılır?
  • Biraz bilgi:

Mondeo'lar ilk 2001'de çıktı ve birisi 2004, diğer 2006'da olmak üzere 2 defa makyaj yedi. En güzel modelleri 2006-07 Ghia'lardır. Bütçeniz bunlara yetmiyorsa en az 2004 model ilk makyaj yemiş modelini öneririm ama mutlaka Ghia olsun.

Özellikle iç mekanı makyajsızlara göre çok daha güzeldir. 2004'ten itibaren Ghia'larda Sony müzik sistemi standarttır.

2006 Ghia'ların büyük çoğunluğunda, 2007 Ghia'ların hepsinde ESP standarttır. 2006 öncesi modellerde ESP'li olanı zor bulunur.

Dizellerde manuel şanzıman 6 ileri, Tiptronik şanzıman 5 ileridir ve Tiptronik şanzıman çok sağlam bir şanzımandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Bu arabaların sorun çıktığında maksimum masrafı ne kadar olur arkadaşlar ?

Tahminen dizellerdeki turbo enjeksyon sorunları çıkartır.Bunların maliyeti en fazla 2000 tl.Tamir daha da ucuza biter.

Başka ne olabilir ? Motor bitse ne kadara yapılır?

Evet bende rutin bakım ücretlerini açabileceği masrafları merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Biraz bilgi:

Mondeo'lar ilk 2001'de çıktı ve birisi 2004, diğer 2006'da olmak üzere 2 defa makyaj yedi. En güzel modelleri 2006-07 Ghia'lardır. Bütçeniz bunlara yetmiyorsa en az 2004 model ilk makyaj yemiş modelini öneririm ama mutlaka Ghia olsun.

Özellikle iç mekanı makyajsızlara göre çok daha güzeldir. 2004'ten itibaren Ghia'larda Sony müzik sistemi standarttır.

2006 Ghia'ların büyük çoğunluğunda, 2007 Ghia'ların hepsinde ESP standarttır. 2006 öncesi modellerde ESP'li olanı zor bulunur.

Dizellerde manuel şanzıman 6 ileri, Tiptronik şanzıman 5 ileridir ve Tiptronik şanzıman çok sağlam bir şanzımandır.

Bu bilgilendirme çok işime yaradı teşekkürler.

• forumda konusu vardı; konuyu açan kişi 2001, 2002 modeldi sanırım mondeoyu takasa verip 2010 da sıfır focus almış. bir sene sonra focus kalitesiz deyip satıp 2.el d sınıfı araba arıyordu. buradan d sınıfı konforuna alışanın c sınıfında rahat edemeyeceği sonucunu çıkarabiliriz. d sınıfı vectra dan sonra focus tatmin etmeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aagir

forumda konusu vardı; konuyu açan kişi 2001, 2002 modeldi sanırım mondeoyu takasa verip 2010 da sıfır focus almış. bir sene sonra focus kalitesiz deyip satıp 2.el d sınıfı araba arıyordu. buradan d sınıfı konforuna alışanın c sınıfında rahat edemeyeceği sonucunu çıkarabiliriz. d sınıfı vectra dan sonra focus tatmin etmeyebilir.

Herkes bu şekilde diyorsa vardır bi bilinen o zaman Focus'u eleyelim yada bi deneme yapalım.
  • Tekrar merhaba, 3-4 arabaya niyetlendik hep aradığımız gün satıldı bi türlü kısmet olmadı. En son beyaz bi Mondeo vardı fakar o da galeriyi aramadan 1 gün önce satılmış kaçırdık.

Araç buydu. (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2007-2-0-tdci-ghia-orjinal-mondeo-92664609/detay/ ) Sanırım bu serinin en dolusuydu.

O arabayı eledik. Yeni araba için ayırdığımız parayı biraz artırdık bu yüzden seçenekler biraz arttı ve değişti. Bi kaç örnek göstermek istiyorum. Sizinde yardımınızla doğru seçimi yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hayalimdeki araba fakat daha önce 2006 156 vardı o arabanın içi biraz küçük olduğundan babam Alfa'lara çok sıcak bakmıyor ama bana kalsa hiç düşünmeden alınacak bi araba.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2006-model-alfa-romeo-159-jtd-orjinal-ihdiyacdan-satlik-96361893/detay/

Fiyatı piyasa değerinden biraz düşük kmde düşük fiyat biraz kafamı kurcalıyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-opel-vectra-96254430/detay/

Örneklerden 2. eli en iyi araç bu sanırım.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2005-model-passat-2-0-tdi-140-hp-trendline-95592864/detay/

Tam aradığımız gibi araba fakat 2004 model olduğundan babam çok sıcak bakmıyor ama seçenekler içinde.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-cok-temiz-2004-mondeo-tdci-ghia-6-ileri-vites-90245989/detay/

Yukarıda başka bi örnek vermeştim
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-siyah-inci-mukemmel-bir-arac-93032206/pasif-ilan/#classifiedTitle

Sanırım en sorunsuz araçlardan biri o yüzden bu da listede.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2006-model-dizel-servis-bakimli-temiz-90856296/detay/

Buda bonus babama gösterdim alalım da yarışlara katılalım diyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-toledo-1-9-tdi-sport-310-hp-nos-95212178/detay/

Sizce hangisi olabilir?

• 2006 mondeo tdci ghia aracımı geçtiğimiz yıl nisan ayında aldım 136 binde
    şu anda 167 binde
    donanım olarak cc far park sensörü yağmur sensörü kararan aynalar
    ön cam arka cam yan aynalar ısıtmalı
    direksiyon kumandalı sony 6 lı changer
    elektrikli sürücü koltuğu, dijital klima 8 hava yastığı, 6 iler şanzıman uzun yol yakıtı 100km ile 4.5 litre 115 ile 4.9 170 ile 6.5 litre
    ötesi araç çok geniş şehir içi kullanımda zorlanabilirsiniz konforu ise inanılmaz
    ancak alacaksanız ghia alın trendlerle arasında yalıtım farkı olduğunu okumuştum forumda
    sınıfının en geniş iç hacmi bagaj o kadar değil tabi
    yol tutuşu bir efsane
    esp gerekmiyor diyenler bile var araba yoldan çıkmıyor
    servis bakımlı aracım 350 nm 130 beygir bu araba ile yola çıkmak muhteşem bir duygu
    focusla karşılaştırmak abes olur desem yanlış olmaz
    rakiplerine nazaran çok daha ucuz rutin bakımı 305 360 lira arası
    yakıt filtresi 30 binde değiştiğinden ardarda iki bakım fiyatları farklı
    aracın kronik arızası ise kasnak vurması bazılarında bu oluyor
    ustama sordum değiştirsekde 6 ay sonra aynısı olacak zararsız dedi
    biraz gırlıyor araç rolantide o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: harunrasit

2006 mondeo tdci ghia aracımı geçtiğimiz yıl nisan ayında aldım 136 binde
    şu anda 167 binde
    donanım olarak cc far park sensörü yağmur sensörü kararan aynalar
    ön cam arka cam yan aynalar ısıtmalı
    direksiyon kumandalı sony 6 lı changer
    elektrikli sürücü koltuğu, dijital klima 8 hava yastığı, 6 iler şanzıman uzun yol yakıtı 100km ile 4.5 litre 115 ile 4.9 170 ile 6.5 litre
    ötesi araç çok geniş şehir içi kullanımda zorlanabilirsiniz konforu ise inanılmaz
    ancak alacaksanız ghia alın trendlerle arasında yalıtım farkı olduğunu okumuştum forumda
    sınıfının en geniş iç hacmi bagaj o kadar değil tabi
    yol tutuşu bir efsane
    esp gerekmiyor diyenler bile var araba yoldan çıkmıyor
    servis bakımlı aracım 350 nm 130 beygir bu araba ile yola çıkmak muhteşem bir duygu
    focusla karşılaştırmak abes olur desem yanlış olmaz
    rakiplerine nazaran çok daha ucuz rutin bakımı 305 360 lira arası
    yakıt filtresi 30 binde değiştiğinden ardarda iki bakım fiyatları farklı
    aracın kronik arızası ise kasnak vurması bazılarında bu oluyor
    ustama sordum değiştirsekde 6 ay sonra aynısı olacak zararsız dedi
    biraz gırlıyor araç rolantide o kadar

Satıyorsanız alalım. :))

Şaka bi yana gerçekten benimde çok beğendiğim bi araç fakat Hatay ve çevresi illerde aradığımız için bulunması biraz zor oluyor yani çok tutulan bi araç değil her ilde ilan sitelerinde ancak 7-8 tane var onlarında yarısı 200000km nin üstünde falan filan.. Bizde Ghia modeli olmasını istiyoruz ama her istek olmuyor.

• Mondeo iyi araba. Vergi ve yakıtta gideri Focusa göre biraz fazla. Ekonomi bazlı düşünen yurdum insanı c sınıfı tercih ediyor ama bence sürüşüne ve konforuna bir miktar işletme gideri gözden çıkarılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drsnrky

Mondeo iyi araba. Vergi ve yakıtta gideri Focusa göre biraz fazla. Ekonomi bazlı düşünen yurdum insanı c sınıfı tercih ediyor ama bence sürüşüne ve konforuna bir miktar işletme gideri gözden çıkarılabilir.

Aradaki o vergi ve yakıt farkı iki araç arasındaki farka değer fakat babam biraz daha yeni model olması için Focus diyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-opel-vectra-96254430/detay/
    Yarın bu arabayı görmeye gideceğiz siz bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz? Rengi dışında her şeyi koşumuza gidiyor. Sadece arka tampon ve sağ arka çamurlukta sürtmeden dolayı boya varmış. Fiyatı piyasanın 4-5bin lira altında kmsi de düşük bu fiyatından dolayı insanın aklını kurcalıyor. E-Devlet şifremi hatırlaya bilsem pilaka sorgulayacağım fakat yeni şifre almam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impossiblespeed -- 13 Ağustos 2012; 16:46:11 >

• TDCİ Motorlu MAKYAJLI kasa X-Paket bir mondeo sizi gerek yol tutuşuyla gerek konforuyla memnun edecektir
    Bana duacı olacaksınız demedi demeyin
  • Ufak araba şehir içi her zaman iyidir ;) Focus alırdım ben olsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doga.

TDCİ Motorlu MAKYAJLI kasa X-Paket bir mondeo sizi gerek yol tutuşuyla gerek konforuyla memnun edecektir

Çevre illerde aradığımız özelliklerde bulmak zor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: impossiblespeed

quote:

Orijinalden alıntı: drsnrky

Mondeo iyi araba. Vergi ve yakıtta gideri Focusa göre biraz fazla. Ekonomi bazlı düşünen yurdum insanı c sınıfı tercih ediyor ama bence sürüşüne ve konforuna bir miktar işletme gideri gözden çıkarılabilir.

Aradaki o vergi ve yakıt farkı iki araç arasındaki farka değer fakat babam biraz daha yeni model olması için Focus diyor.

Yarın bu arabayı görmeye gideceğiz siz bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz? Rengi dışında her şeyi koşumuza gidiyor. Sadece arka tampon ve sağ arka çamurlukta sürtmeden dolayı boya varmış. Fiyatı piyasanın 4-5bin lira altında kmsi de düşük bu fiyatından dolayı insanın aklını kurcalıyor. E-Devlet şifremi hatırlaya bilsem pilaka sorgulayacağım fakat yeni şifre almam gerekiyor.

6 ay corsa bindim, opelden başka tecrübem yok. vectra hakkında birşey diyemem.

• quote:

quote:

TDCİ Motorlu MAKYAJLI kasa X-Paket bir mondeo sizi gerek yol tutuşuyla gerek konforuyla memnun edecektir

Hocam istanbul olur izmir olur gidip alıp gelin bence pişman olmazsınız

• quote:

quote:

quote:

Hocam istanbul olur izmir olur gidip alıp gelin bence pişman olmazsınız

Bana kalsa arabayı burada satar nerede hoşuma giden araba varsa onu alır gelirim de babam yok ne uğraşacaksın burada araba mı bitti der.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.