Aynen ağırlık farkı rgb ışıklardandır. Sıcaklık farkını da belki plastik fan kapaklarının dizayn farkı veya farkı kalitedeki termal macun oluşturmuş olabilir. En alınası 6600xt'ler 3 fanlı xfx yada msi gaming x gibi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 15 Eylül 2021; 13:9:11 > |
Hangi 6600 XT ? (3. sayfa)
-
-
Soğutma testlerinden iyi puan aldığı için ve F/P olduğu için Powercolor aldım arkadaşlar , yorum yapan ve fikrini söyleyen herkese çok teşekkür ederim , Gözüm XFX'te kalmadı değil ama sağlık olsun artık
-
Ama almak isteyene Base Clock hızı bir tık daha yüksek diye XFX önereceğim , 3 fan olması da zaten ayrı bir avantaj olarak duruyor gibi
-
quote:
Orijinalden alıntı: kaiberdono
ekleme: videolar açılmıyorsa linki düz kopyalayıp yapıştırın.
nitro+: gpu:70 hotspot:85 -https://www.youtube.com/watch?t=399&v=xywIqclyx54&feature=youtu.be
pulse: gpu:72 hotspot:92 -https://www.youtube.com/watch?t=356&v=BPswX5z10pI&feature=youtu.be
pulse: gpu:75 hotspot:90 - gpu:https://www.youtube.com/watch?t=780&v=G2Ro4Ca_M4M&feature=youtu.be hotspot:https://www.youtube.com/watch?t=718&v=G2Ro4Ca_M4M&feature=youtu.be
----------
ayrıca manual fan curve ayarlanmış fan hızı %58'e çıkartılmış pulse:
gpu:60 hotspot:78 -https://www.youtube.com/watch?t=430&v=BPswX5z10pI&feature=youtu.be
benzer sonuçlar:
gpu:64 hotspot:78 - gpu:https://www.youtube.com/watch?t=862&v=G2Ro4Ca_M4M&feature=youtu.be hotspot:https://www.youtube.com/watch?t=821&v=G2Ro4Ca_M4M&feature=youtu.be
sapphire desteğe mail attım nitro+ ağırlığı nedir diye. 629 gram diye cevap geldi. bir inceleme sitesinde pulse versiyonu tartılmış, yaklaşık 605 gram.
ben soğutması daha iyi olur, manual fan curve ile uğraşmam diye 6600 xt nitro+ modelini satın aldım. termal değerleri stok fan hızında bu incelemelere göre biraz daha iyi gözüküyor.
bu görsele göre bloklar birebir aynı gözüküyor, bence 24 gramlık fark rgb ışıklardan bile kaynaklanabilir. sıcaklık farkından emin olabilmek için aynı sistem üzerinde 2 kartın test edildiğini görmek açıklayıcı olabilir. stok fan hızında 5-6 derecelik farkın neyden kaynaklandığını merak ediyorum. fan hızı %5 fazla olsa bu değer yakalanır aslında.
ekleme: google aramalarda belki gözükür, kartın ağırlığını merak edenler için anahtar kelime olarak yazayım. sapphire nitro+ 6600 xt weight, sapphire 6600xt nitro weight 0,629 grams, sapphire nitro+ rx 6600 xt weight 0,629g , rx6600xt nitro weight 629 grams, sapphire 6600xt nitro ağırlığı, 6600xt nitro ağırlık, sapphire rx 6600 xt nitro+ ağırlığı 0.629 gram
Alıntıları Gösterben bu ayarlarla kullanıyorum pulse 6600 xt yi.kasa kapak açık tüm fanlar kapalı sistemde.oyunlarda 57-63 derece arası 1750 rpm falan.sizde yapın hocam inanın hem sabit core clock hızı hemde sıcaklıklarda iyi düşüş aldım.core clocka dokunmadan voltajı 1100 e çekin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 15 Eylül 2021; 13:29:54 >
-
7750'ye 6700 XT satıp 7300'e 3060 Ti aldım.
7000 verip 6600 XT asla alınmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
XFX de çok bilinmese de çok kaliteli markadır. özellikle soğutması çok iyidir. ama bu paralara 6600xt alacağına bütçeyi yükseltip rtx 3060 alınır.
-
Merhaba. 1 ay önce sapphire rx 6600 xt nitro aldım. 15 gün sorunsuz kullandım. Arada wattman hataları aldım ancak onuda bir kaç ayar ile düzelttim. Şuan siyah ekran hatası alıyorum. İlk açılışra boot ekranınsan sonra windows ekranı gelmiyor be monitör uyku moduna geçiyor. Kapatma tuşuna 10sn basılı tutup kapanınca hemen açma tuşuna tekrar basınca sorunsuz şekilde görüntü geliyor. Yani birinci açılmada siyah ekran alıyorum ancak ikinci açmada sorun düzeliyor. Yapmadığım işlem kalmadı
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim , PowerColor Red Devil Radeon RX 6600 XT aldım
-
quote:
Orijinalden alıntı: OLIHOGDES
Merhaba. 1 ay önce sapphire rx 6600 xt nitro aldım. 15 gün sorunsuz kullandım. Arada wattman hataları aldım ancak onuda bir kaç ayar ile düzelttim. Şuan siyah ekran hatası alıyorum. İlk açılışra boot ekranınsan sonra windows ekranı gelmiyor be monitör uyku moduna geçiyor. Kapatma tuşuna 10sn basılı tutup kapanınca hemen açma tuşuna tekrar basınca sorunsuz şekilde görüntü geliyor. Yani birinci açılmada siyah ekran alıyorum ancak ikinci açmada sorun düzeliyor. Yapmadığım işlem kalmadıMerhaba size de öncelikle hayırlı olsun , bu arada kurulum yaptıktan sonra bilgisayarı açınca bende de sizdeki problem oldu..Sanırım eski ekran kartım nvidia olduğu için DDU programı ile eski driverları kaldırdım (format atmaya çok üşendiğim için böyle yaptım,sanırım format atsam sorun kalmayacaktı bilemiyorum) fakat yine de bios tabanlı sürücüler çakışma yaptı diye düşünüyorum.. şöyle söyleyeyim çok alakasız ama bir arkadaşımın tavsiyesi ile problemi ben şöyle çözdüm ; Anakartın üzerindeki BIOS pilini çıkardım , kasanın power tuşuna birkaç kere bastım ve basılı tuttum ( kasanın power kablosu takılı olmasın ) static elektric vs boşaltmış oldum , sonra bios pilini tekrar taktım ve 2 gündür hiçbir sorun yok bilgisayarımda çok şükür..Sizde bir deneyin isterseniz , çok alakasız gibi geldi bana bu çözüm ama işe yaradı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 18 Eylül 2021; 10:24:8 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Forum1th7750'ye 6700 XT satıp 7300'e 3060 Ti aldım.
En mantıklı olanı yapmışsınız.
4-5 fps az olsun ama Nvidia olsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 128MilyarDolarEn mantıklı olanı yapmışsınız.
4-5 fps az olsun ama Nvidia olsun.
Alıntıları GösterHocam aslında öyle bir takıntım yok.
2 kart çoğu durumda eşit zaten. Bir tek VRAM avantajı öne çıkıyor.
Elimdeki 6700 xt, kötü soğutmalı ince bir karttı. Görünüşü de hoş değildi. RT ve DLSS vs. ilgimi çekince, hem ileride satması daha kolay olur, hem daha iyi soğutmalı kartım olur, hem cebimde kalır diye düşündüm.
Yoksa çok marka takıntım yok. Aynı fiyata 3060 Ti alınır tabi. AMD az kullanmadım ama güvenemiyorum. Adam gibi sürücü yapmaktan yoksunlar. RX 580 mi ne, çıktığından beri sürücülerle %17 performans kazanmış sanırım. Kart alıyorsun ama bunların aptal mühendisleri yüzünden tam gücünü kullanamıyorsun, üstüne sorun çıkartıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Onu da yapmıştım ama sizin hatrınıza tekrar yapayım
quote:
Orijinalden alıntı: Forum1thHocam aslında öyle bir takıntım yok.
2 kart çoğu durumda eşit zaten. Bir tek VRAM avantajı öne çıkıyor.
Elimdeki 6700 xt, kötü soğutmalı ince bir karttı. Görünüşü de hoş değildi. RT ve DLSS vs. ilgimi çekince, hem ileride satması daha kolay olur, hem daha iyi soğutmalı kartım olur, hem cebimde kalır diye düşündüm.
Yoksa çok marka takıntım yok. Aynı fiyata 3060 Ti alınır tabi. AMD az kullanmadım ama güvenemiyorum. Adam gibi sürücü yapmaktan yoksunlar. RX 580 mi ne, çıktığından beri sürücülerle %17 performans kazanmış sanırım. Kart alıyorsun ama bunların aptal mühendisleri yüzünden tam gücünü kullanamıyorsun, üstüne sorun çıkartıyor.
Alıntıları GösterÖyle bir takıntım yok deyip dediğim yere varmışsın dostum
Yazılım olarak Nvidia her zaman daha sorunsuz bir marka. Bugüne kadar elime çok fazla AMD GPU geçti fakat sorunsuz kullandığım toplasan 4-5 karttır onun dışında irili ufaklı hep sorun yaşadım. Nvidia ise hangi kartını kullandıysam tık demedi. Şuan elimde idarelik RX560 var sürekli wattman hatası verip duruyor...
-
quote:
Orijinalden alıntı: 128MilyarDolarÖyle bir takıntım yok deyip dediğim yere varmışsın dostum
Yazılım olarak Nvidia her zaman daha sorunsuz bir marka. Bugüne kadar elime çok fazla AMD GPU geçti fakat sorunsuz kullandığım toplasan 4-5 karttır onun dışında irili ufaklı hep sorun yaşadım. Nvidia ise hangi kartını kullandıysam tık demedi. Şuan elimde idarelik RX560 var sürekli wattman hatası verip duruyor...
Alıntıları GösterBen de 5700 ve 6700 xt kullandım işte. İkisinde de büyük bir sıkıntı yaşamadım.
Ya şöyle, eğer 3060 Ti ucuza bulmasam 6700 XT'yi satmazdım muhtemelen.
Dediğim gibi, bir miktar para cebimde kaldı. Hem de TUF gibi güzel bir kartım oldu. Diğer kart çok sade, inceydi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Nereden aldınız 3060ti 'ı? 2. el mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Forum1th7750'ye 6700 XT satıp 7300'e 3060 Ti aldım.
Hocam 7300 TL'ye nereden 3060ti aldınız? Şu anda o fiyata Türkiye'de bulunması imkansız çünkü?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tears of ice
Nereden aldınız 3060ti 'ı? 2. el mi?Amazon Türkiye'den aldım. Satıcısı Almanya.
Bu sıralar girmiyor stok. 21 Ağustos'ta almıştım.
Bu zamandan sonra o fiyatlarda bulmak imkansız anca 2. el bulunur herhalde ama 2 eli bile o fiyata satmazlar büyük ihtimal 🤦🏻♂️
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maalesef buda olmadı. İşlemci dahil çoğu şeyi söküp taktım. Temizledim. Zaten biosu sıfırlamıştım daha önce. Hala ilk açılışta black screen alıyorum. 2 ciye açtığımda düzeliyor. Zaten yabancı forumlarıda takip ediyorum. Onlarda çözemediler hala
quote:
Orijinalden alıntı: OLIHOGDESMaalesef buda olmadı. İşlemci dahil çoğu şeyi söküp taktım. Temizledim. Zaten biosu sıfırlamıştım daha önce. Hala ilk açılışta black screen alıyorum. 2 ciye açtığımda düzeliyor. Zaten yabancı forumlarıda takip ediyorum. Onlarda çözemediler hala
hocam senin sorunu gördükten sonra pulse kartla son driveri kurdum sorun görmedim tekrar 21.8.2 ye döndüm yine sorunsuz.sistem nedir sizin pcie 3.0 mı anakart.birde temiz driver kurarken amd clean up utiltiy ile temizleyin sonra fabrika ayarlarına sıfırlayın seçenegi ile driver kurun 21.8.2 yi
bende 5800x işlemci
rm 850 watt psu
b550 tomahawk anakart ile kullanıyorum pulse 6600 xt i
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X