Şimdi Ara

Hangi alana yönelmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şuan gömülü sistem mühendisi olarak çalışıyorum. Yaptığım işlerde şuana kadar teknik olarak çözemeyeceğim bir problem ile karşılaşmadım bu yüzden dolayı yeni bir alan daha öğrenmek istiyorum, web (javascript nodejs bilmiyorum öğreneceğim) gibi bir alana mı yönelsem yoksa mobil (ios) programlama gibi farklı bir alana mı başlaşam kararsızım bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum kolay gelsin.

• Kardeşim gömülü sistemlerle çalışmadım fakat, bu sektörde çok tanıdık edindim. Bence alanına devam et. Tavsiyem AUTOSAR konusuna yönel. Bilgin yok ise araştır. Kendi başına öğrenirsen biraz zor ve pahalıdır ama değer. Almanya dan iş alman çok muhtemel olur. Türkiyede de birkaç şirket biliyorum. Web ve mobile teknolojiler çok yaygın yani rakibin çok fazla. IOT sistemler, Görüntü işleme, Entegreli yapay zeka, falan geleceği çok parlak, buralara gönel

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangisi ilgini çekiyorsa. Yani bu işin bir kuralı yok. şu bundan bu bundna iyidir diye birşey yok. Ama işin seni zorlamıyorsa belki de yanlış yerde çalışıyorsundur. İş yerini değiştirip daha complex sorunlar çözmek zornuda kalacağın bir yer bulmaya çalış.

https://www.youtube.com/watch?v=RIfQHdaR-QE
  • javacıı kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam autosar üzerine çalışıyorum zaten, işi işte öğreniyorum fakat eksta iş yapmak adına bir alan daha arıyorum vizyon bakış açısı genişletmek için freelanser çalışmak için vs..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler, zorlamadan kastım, işi işte yapabiliyorum evde eksra çalışmam gerekmiyor kendim de gelişiyorum tecrübe yapmaya çalışıyorum, eksra iş için freelanser olarak ve biraz vizyon katsın birazda fransız kalmamak

• quote:

Orijinalden alıntı: yardımcıPilot

Yorumunuz için teşekkürler, zorlamadan kastım, işi işte yapabiliyorum evde eksra çalışmam gerekmiyor kendim de gelişiyorum tecrübe yapmaya çalışıyorum, eksra iş için freelanser olarak ve biraz vizyon katsın birazda fransız kalmamak
    armut.com
    freelancer.com
    bionluk.com

Para karşılığı olmadan zordan kolaya challengeları olan siteler
    hackerrank.com
    codewars.com
    hocam teşekkürler, zamanında freelancer bir işe teklif vermiştik, bizim verdiğimiz teklifin yarısına bir pakistanlı işi almıştı fazla umudum yok ama gene bakarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yardımcıPilot -- 9 Ağustos 2018; 9:8:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Phpoc diye bişey görmüştüm. Php ile ardunio kartı programlayabiliyomuşsun. Heralde geleceğin sistemi bunlar olacak. Devre kartlarını web tabanlı kontrol etmek baya güzel olur. Bence web yazılımı alanında kendini geliştir.

Artık IOT zamanı. Nesnelerin İnterneti programlama alanında kendini geliştirebilirsin. Artık evdeki fırından tut da buzdolabına kadar herşey İnternete bağlı olacak. Eve gelmeden önce cep telefonundan klimamızı açıp evi serinletebileceğiz. Android programlama alanında da kendini geliştirebilirsin. Makineleri android telefonla kontrol etme olaylarına girebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iqtam -- 9 Ağustos 2018; 10:39:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iqtam

Phpoc diye bişey görmüştüm. Php ile ardunio kartı programlayabiliyomuşsun. Heralde geleceğin sistemi bunlar olacak. Devre kartlarını web tabanlı kontrol etmek baya güzel olur. Bence web yazılımı alanında kendini geliştir.

Artık IOT zamanı. Nesnelerin İnterneti programlama alanında kendini geliştirebilirsin. Artık evdeki fırından tut da buzdolabına kadar herşey İnternete bağlı olacak. Eve gelmeden önce cep telefonundan klimamızı açıp evi serinletebileceğiz. Android programlama alanında da kendini geliştirebilirsin. Makineleri android telefonla kontrol etme olaylarına girebilirsin.
    Devre kartını veya bir cihazı internetten kontrol etmek tabi gelecekte vazgeçilmez ama bunun için PHP ile kartı programlamak değil o karta uygun bir dil ile geliştirip php de dahil pek çok web kütüphanesinin desteklediği bir protokolde veri göndermek daha mantıklı örneğin rest veya MQTT belki xmpp ile iletmek mantıklı. Yani konu dil bağımsız

• Web kodlamak için ilk HTML'ye başlanabilir. HTML'de CSS ve PHP çalışabilir, ama Wiki, Alışveriş, Forum gibi yazılımlarda genellikle PHP kodları olunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mercedes220S -- 11 Ağustos 2018; 19:31:59 >
  • Mercedes220S kullanıcısına yanıt
    Hocam php konusunda bir fikrim yok ama başlarsan html biliyorum, css ve javascript nodejs öğrenirim diye tahmin ediyorum. Freelanser olarak baktığımda daha fazla imkan var.

Hocam dediğiniz gibi kullandığın teknokloji sana kalmış işine hangisi geliyorsa onla yaparsın arduino filan hobicilerin, maker denilen kişilerin uğraştığı kartlar profesyonelde işimizi çözmez diye düşünüyorum, Iot işine gelince güzel projelendirilmiş amaca uygun bir iş çıkarırsan büyük firmalara satabilirsin yoksa zaten büyük firmalar arge kurup bu işi ciddiye almaya başladı. Ama ios programları öğle değil use case hazırlanmış bir işi tek başına 2 ayda çıkarsın veya web işinide aynı bir parçasını yapabilirsin diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yardımcıPilot

Hocam php konusunda bir fikrim yok ama başlarsan html biliyorum, css ve javascript nodejs öğrenirim diye tahmin ediyorum. Freelanser olarak baktığımda daha fazla imkan var.
    Bunları öğrenmenizi tavsiye ederim. Öğrendiğinizde kolay olduğunu anlayacaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.