Şimdi Ara

Hangi alanı seçeceğim bilemiyorum.(Tecrübeli arkadaşlar bakabilir mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu konu daha önce sorulmuştur ama biraz kendi durumumda bahsederek daha özel bir yönlendirme rica ederim sizlerden.Lise ve orta okul yıllarında oyun oynamak harici bilgisayar bilgim ve kullanımım olmadı.Çukurova Üniversitesi'de Bilgisayar Mühendisliğin de okuyorum.Aslında dördüncü sınıfım ama bu döneme bir belki iki seneye uzayacak okulum ve ayrıca geçen zaman diliminde sadece dersleri geçmek gibi bir gaflette bulundum.

Kendimi geliştirmek için bir adım atmadım ve bu konuda kimseden de bir yönlendirme alamadım.Hiç staj tecrübem olmadı.İnternet araştırma yaptığım zaman veya konuyu az çok bilen birine danışınca çok dallandığını gördüm ve hangi konu üzerinde yoğunlaşacağımı bilemedim.Sizden tavsiyem bana Java öğren ,C#,asp.net gibi tavsiyeler yerine şu alana yönel(yapay zeka,web backend,mobil,veri tabanı...) onun için şu bilgilere sahip olmalısın, bu alanda şu işler yapılır.Kendini şu şekilde geliştirebilirsin gibi tavsiyelerinizi rica ederim.İstediğiniz soruyu sorabilirsiniz memnuniyetle cevaplarım.

Sadece şunu belirteyim frontend düşünmüyorum.

• sektörü yakından takip edip alana yönelmek için staj iyi oluyor diyecektim ama 4.sınıfa kadar nasıl staj yapmadın anlamadım. bu yaz hemen bir yere girip çalışmaya başla sonra zaten deneye deneye yolunu bulacaksın.
  • Dediğim gibi okul derslerine falan baktım okul dışında pek ilgilenmedim.Biraz aptallık ettim okul derslerini de pek halledemedim açıkcası en son buraya yazdım işte çok yere cv gönderdim geri dönüş olmadı tanıdığımda yoktu ayarlayacak.
  • Uzam.org U kullanıcısına yanıt
    Iron law of the market
    duckduckgo.com
    iron law of the market at DuckDuckGo
    https://duckduckgo.com/?q=iron+law+of+the+market
    'a bak. Onu istihdam piyasasına göre yorumlarsak: Piyasa herşeydir. Piyasa ne istiyorsa o önemlidir. KOBI'ler istege özel Wordpress teması istiyorsa, büyük şirketler SAP danışmanı arıyorsa senin bilg müh diploman, AI alanındaki bilgine bakmazlar bile. Piyasa herşeydir kuralının en önemli parametresi istihdam arzıdır. İstihdam arzı şu sıralar düşük. Ağustos 2018'de önemli bir dolar krizi geçirdik, 2020'de Akdeniz'de savaş, 2021 'de ise dünya çapında bir savaş bekleniyor, o zaman ne olacağını kimse tahmin edemiyor. Tavsiyem, AB istihdam piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlardan bir veya birkaçında acilen birkaç proje yapıp, onları referans gösterip başvuru yapman. Diploman olduğu hesaba katılırsa, Java EE alanında avantajın olur. Spring ile veritabanlı gerçek bir web uygulaması yapıp referans gösterirsen, ciddi aday olursun, öyle tanıdık falan geçmez orada, bilgi deneyim ve referans projelerin geçer, şansın da yardımıyla bir işe yazılırsın. İşi Türkiye'den remote-job olarak yaparsan, Java Spring gibi bir iş için, iş yaptığın AB ülkesideki asgari ücretin 2 katı ücret alabilirsin. AB ülkesine giderek yaparsan asgari x 4 ücret alabilirsin.

• Güzel bir değerlendirme teşekkür ederim cevapladığın için
  • Biz sana alan ya da dil tavsiye edemeyiz. etsdek de saçma olur. Bu kişisel bir tercih ama x bir path seçtim neleri öğrenmeliyim dersen. O alanda bir kurs ve kitap alırsan zaten sana bir yol haritası verir.
    Roadmap.sh
    Roadmaps to becoming a Modern Developer – roadmap.sh
    https://roadmap.sh

ayrıca çok geç kamıssın artık bir dakika bile kaybetme. bilgisayar müh ülkemizde her sene 9.000 mezun veriyor. Sadece diploman sana kapıları ardına kadar acacak diye düşünme derim.

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Hocam link çok iyi oldu ve dediklerinde haklısın bunu inceleyim son kararımı ona göre vereceğim.Çok sağ ol.
  • Şu aralar yapay zeka çok popüler, fakat benim tavsiyem matematiği(olasılığı) seviyorsan bu alana yönelebilirsin.
    Herkes yapay zeka ile uğraşıyor fakat her şirket yapay zeka konularında bilgili birilerini arıyor mu dersen? Bilmiyorum

Şu sıralar siber güvenlik üzerinede çalışmalar yoğun özellikle devlet kanalı tarafından etkinlikler düzenleniyor.
    Siner güvenlik çok derin bir alan, bilgisayarın nasıl çalıştığını iyi anlamak gerekiyor ve bazen(belkide genellikle bende tam bilmiyorum) çok düşük seviye işler olabiliyor(assembly ile uğraşmak gibi)

Big Data ve Cloud alanı var fakat ben burada uzmanım diyeni görmedim. Backend geçmişi olan herkes buradaki yazılımları kavrayabiliyor.

Data analist kısmı var machine learning ve yapay zeka ile ilişkili. Ben çok ilan görmedim. Yine de araştırırsın sen.

Web(backend/frontend) ve mobil kısım var. Mobil oyun kısmında sağlam oyunlar çıkartabiliyoruz. Oyun kısmına ilgin varsa bak derim.

Bunların haricinde genel olarak sektör Java ve C#(.Net) bilen eleman arıyor.
    Eğer yapay zeka, machine learning kısmına ilgili isen genellikle Python üzerinden dönüyor.
    Oyun dersen unity ve c# üzerinden dönüyor
    Benim tavsiyem Javayı öğrenmen olacaktır. Yada açık kaynak kodlu başka bir dil (python mesela).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monarch25 -- 8 Haziran 2019; 20:50:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.