Şimdi Ara

Hangi Alarm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 model Ford Fiesta aracıma alarm taktırmak istiyorum, ancak bir suru marka arasindan hangisini secmem gerektigine karar veremiyorum.www.hepsiburada.com web sitesinde modacar in farklı secenekleri mevcut, montajini da sizin yerinizde yapiyorlar (35 YTL'ye).

Birde yenibosna da cenmax marka alarmlari satip montajını yapan cenmax in kendi yeri var.

vs,vs, araninca bir suru var. hepsiburada dan alarm alip, montajini da bunlara yaptiran oldu mu hic?
    ve de tercih konusunda yardimlariniz bekliyorum.

• Bu tür şeyleri internet almak yerine, üretici-satıcıdan bilgi alarak taktırmanızı tavsiye ederim. Cenmax köklü bir firmadır, yerleri de size yakınsa arabanızı alıp oraya gidin bence. 1. elden, arabaya hangi alarm uygunsa takarlar. Sorun falan çıkarsa da çözümü onlar üretir, uğraşmazsınız.

Yalnız yeni arabaların elektronik kontrol ünitelerinden kaynaklanan bazı sorunlar oluyor alarmlarda. Mesela alarm ile kilidi açtıktan sonra kapıyı açmasanız bile kısa bir süre sonra kilidin tekrar devreye girmesi gerekirken girmemesi, cam kaldırma modüllerinin sorun yaratması gibi. Aynı alarm 1990 model Doğan'da denilen işleri sorunsuzca yapabilirken, 2006 model arabada yapamıyor mesela. Bunları da sorarsınız gidince...
  • zaten var fiesta da alarm. anlamadım başka ne takılacakki?
  • cyclone
  • benimkinde yok, yani ben oldugunu sanmiyorum, fabrika cikis alarmdan bahsediyorsun di mi, allah allah bir denemem lazim ama sanmiyorum.
  • bende cenmax var çok güzel ama piyasada ucuz alarımlarda var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: daf54

bende cenmax var çok güzel ama piyasada ucuz alarımlarda var..

cenmax alarmlar kaç paraya takıolar ortalama?
  • bendede cyclone var.

tavsiyeederim.

internetten 70 ytl civarı aldım taktırmayı 30 ytl civarın a halledebilirsin heralde
  • cenmax'in 222 modelini, montaj dahil 120 YTL dediler. pazarlık etmedim, belki pazarlıkla 100-110 falan birakirlar.

Bu arada 2003 model focusu olan bir arkadasim fiestada immobilizer alarmı oldugunu soyledi nedir ne degildir bilmiyorum. darbe sensoru yokmus, sadece araca girip calistirmaya calisirlarsa otuyormus. ilk defa boyle bir alarm duyuyorum. Gercekten boyle birsey olabilir mi?
  • çoğu uzakdogudan geliyor bakıyorsunuz firma usa fakat çine yaptırmış.yeni dünya düzeni işte.bence fiyat olarak düşük bir şey seç çünkü bunların malesef kullanım ömrü 2 sene.sanırım daha fonksiyonel ürünler üzerinde çalışılıyor.yada gelmiştir.lcd ekranlı rf frekanslı uzaktan kumandalar arabanın hangi kapısı açık yada zorlanıyor.hatta sms bile gönderenler vede aracı sms vasıtasıyla bile takip edenler var.1.özellige sahip olanlar 150-200 dolar digerinin fiyatını bilmiyorum.
  • evet arkadaşım aracımızda alarm var. yalnız bildiğin alarmlar gibi lastiğe tekme attığında ötmez. sadece biri araca girmeye çalışırsa yada kontağı açmaya çalışırsa ötüyor. ama oda içerden duyulan tiz bir ses. birde dörtlüler yanıyor sürekli.
  • Cenmaz iyidir 125 e taktırdık biz
  • @imtohepp

quote:

Bu arada 2003 model focusu olan bir arkadasim fiestada immobilizer alarmı oldugunu soyledi nedir ne degildir bilmiyorum. darbe sensoru yokmus, sadece araca girip calistirmaya calisirlarsa otuyormus. ilk defa boyle bir alarm duyuyorum. Gercekten boyle birsey olabilir mi?

kardes imobilizer denen olayın net sekılde acıklamauya calısıyım

imobilizer olan arabalarının kontak anahtarı ıcerısınde kucuk cıpler war arabayı calıstırmaya calısıldığında motor beynı anahtarın ıcındekı bu kucuk cıp ıle ıletısıme gecıyor we cıpın kodunu okuyor bu sayede atesleme işlemi gerceklesiyor immobilizersiz bi anahtarla araba calıstırılmaya calısıldığında motor kodu okuyamadığı ıcın ateslemeyi baslatmıyor boylece arba calısmıyor bu cıpler sadece arabayla bırlıkte werılen orjınal anahtarlarda oluyor eğer anahtarı kaybedersenız polis raporu ıle fabrıkadan yenısı cıkarttırılıyor

pıyasada bu cıp ısını taklıt ettıklerını duymustum ama guvenıp kopyasını cıkartmak ıcın anahtarı bırakan olurmu bılmıyorum sonucta adamlar cıpın kodunu bı cozdumu arabanın anahtarından ıstedığı kadar yapar sakat bı durum

• Bu alarmı taktirmayi dusunuyorum

CENMAX US 222 OTO ALARM SiSTEMi GENEL ÖZELLiKLER

* iKi ADET ANTi SCAN UZAKTAN KUMANDA

SiSTEM iLE VERiLEN iKi ADET UZAKTAN KUMANDA ORTALAMA 50 METRE MESAFEDEN ARACI GÖRMESENiZ DAHi ARACA KUMANDA EDEREK ARACIN MERKEZi KiLiTLERiNE VE ALARMA KUMANDA EDER.SCANNER KORUMASI OLDUGUNDAN DISARDAN KOD TARAYICI ALETLER iLE DEVRE DISI BIRAKILAMAZ.

*MERKEZi KiLiTLERE KUMANDA

SiSTEM MARKASI NE OLURSA OLSUN ÜNiVERSAL DiZAYNI SAYESiNDE HERTÜRLÜ ARACIN MERKEZi KiLiT SiSTEMiNE HiÇBiR HASAR VE ARIZAYA SEBEBiYET VERMEKSiZiN KUMANDA EDER.

*KAPI-KAPUT BAGAJ KORUMASI

SiSTEM MONTE EDiLMiS ARAÇLAR ALARM KURULU iKEN KAPI-MOTOR KAPUTU VEYA BAGAJI AÇILDIGI ANDA ALARM DEVREYE GiRER VE ÇALMAYA BASLAR.

*ÇiFT GÜVENLiKLi MOTOR BLOKE

SiSTEM ALARM KONUMUNDA iKEN ARACIN KENDi KONTAK ANAHTARI iLE DAHi ARACIN ÇALISTIRILMASINI ENGELLER, YANLIZ DiGER BiRÇOK MARKA ALARMLAR GiBi ARACIN ATESLEME VEYA DiGER ELEKTRONiK PARÇALARINA MÜDAHALE EDiLMEDiGiNDEN HERHANGi BiR ARIZA DURUMUNDA SEYiR HALiNDE MOTORU STOP ETTiREREK ARAÇTAKi KiSiLERiN HAYATINI TEHLiKEYE ASLA SOKMAZ, AYRICA BLOKE SiSTEMiNiN ÖZEL TASARIMI NETiCESiNDE ARIZALANMA DURUMU HEMEN HEMEN iMKANSIZDIR, FAKAT GENEDE MiLYONDA BiR DAHi OLSA BU SANS iNSANLARIN HAYATI SÖZKONUSU OLDUGUNDAN ATESLEME VE ANA CEREYAN BAGLANTILARINA GiRiS YAPILMIYARAK TAMAMEN EMNiYETE ALINMISTIR.

*PANiK

ALARM KURULU OLSUN VEYA OLMASIN YA DA ARAÇ SEYiR HALiNDE iKEN UZAKTAN KUMANDANIN BUTONUNA 3 SANiYE BASILI TUTTUGUNUZDA DEVREYE GiRER VE TEKRAR BASTIGINIZDA DEVREDEN ÇIKAR.SiSTEM PANiK KONUMUNDA iKEN SiREN VE SiNYALLER iLE UYARI VERiR.(MERKEZi KiLiTLERE UYARI GÖNDERMEKSiZiN)

*OTOMATiK YENiDEN KURULMA

UZAKTAN KUMANDA MESAFESi OLDUKÇA FAZLA OLDUGUNDAN SiSTEM U.KUMANDAYA YANLIS BASILMASI VEYA ÇOCUKLAR TARAFINDAN UZAKTAN KUMANDAYA BASILDIGINDA DEVREDEN ÇIKABiLiR, BÖYLE DURUMLAR iÇiN ALARM DEVREDEN ÇIKTIKTAN SONRA 30 SANiYE iÇERSiNDE HERHANGi BiR KAPISI AÇILMAZSA ALARMIN KÜÇÜK BiR BiLGiSAYAR OLAN MiKROiSLEMCiSi SiSTEMiN YANLISLIKLA DEVREDEN ÇIKARILDIGINI VARSAYARAK OTOMATiKMAN KENDiNi MERKEZi KiLiTLERi DE KAPATARAK KURAR.

*AKTiF HAFIZA

SiSTEM MiKROiSLEMCiSi SAYESiNDE SON KALMIS OLDUGU KONUMU GÜÇ KAYNAGI KESiLSE DAHi HAFIZASINDA TUTAR, DAHA AÇIKÇASI ALARM KONUMUNDA iKEM ARACIN AKÜ BAGLANTISI KESiLiP TEKRAR VERiLDiGiNDE RESETLENMEZ, ALARM ÇALMAYA BASLAR VE MOTOR BLOKE DEVREYE GiRER AMA ALARM KURULU DEGiL iKEN ARACIN AKÜ BAGLANTISI SÖKÜLÜP TEKRAR TAKILDIGINDA SON OLARAK ALARM KURULU OLMADIGINI HATIRLIYARAK HERHANGi BiR iSLEM YAPMAZ.

*MÜDAHALE BiLDiRiM HAFIZASI

ARACINIZIN ALARMI KURULU iKEN ARACINIZIN ALARMI ÇALDI iSE ALARMI DEVRE DISI BIRAKTIGINIZDA FAZLADAN KISA KISA DÖRT SiREN SESi DAHA ÇALARAK SiZi DURUMDAN HABERDAR EDER.BÖYLE BiR DURUMDA YAVAS YAVAS YANMAKTA OLAN LED'iN YANIP SÖNME HIZI DA DEGiSEREK HIZLI HIZLI YANIP SÖNMEYE BASLAR.

*AÇIK KAPI UYARISI

ALARMINIZI KURDUGUNUZDA ARACINIZIN KAPILARINDAN HERHANGi BiRi TAM KAPANMAMISSA ALARM KESiK KESiK ÇALARAK SiZi DURUMDAN HABERDAR EDER, AÇIK KAPIYI KAPATTIGINIZ ANDA UZAKTAN KUMANDANIZA TEKRAR BASMANIZA GEREK KALMADAN MERKEZi KiLiTLERE TEKRAR UYARI GÖNDEREK KAPILARI KiLiTLER VE ALARM KURULUR.

*UYARICI ÇOK FONKSiYONLU LED

ARACINIZIN DISARDAN GÖRÜLECEK BiR YERiNE MONTE EDiLEN KIRMIZI ISIKLI LED SAYESiNDE ALARMINIZIN KURULU OLUP OLMADIGINI, ALARMINIZA YAPILMIS OLAN MÜDAHALELERi VE ALARMINIZIN SERViS KONUMUNDA OLUP OLMADIGINI ANLIYABiLiRSiNiZ.ALARMINIZI SERViS KONUMUNA ALDIYSANIZ LED DEVAMLI YANARAK SiZi BU KONUDA BiLGiLENDiRiR.

*KADEMELi DEVREDEN ÇIKMA

ALARMINIZ HERHANGi BiR MÜDAHALE NETiCESiNE ÇALARKEN UZAKTAN KUMANDAYA BASTIGINIZDA YANLIZ ALARMINIZ SUSAR AMA ARACINIZIN MERKEZi KiLiTLERi AÇILMAZ, EGER iLK BASTIGINIZDA ALARM SUSMAYIP iKiNCi KEZ BASTIGINIZDA SUSUYOR iSE MUTLAKA ARAÇ KAPILARINDAN BiRiSi AÇIK DEMEKTiR.ARACINIZIN YANINA GiTMENiZ, KONTROL ETMENiZ GEREKiR.GÜNÜMÜZDE HIRSIZLAR ÖNCE ARACA DARBE VURMAKTA, ARAÇ SAHiBi ALARMI SUSTURDUGU ANDA DiGER BiRÇOK ALARMDA OLDUGU GiBi BU ESNADA KAPILAR DA AÇILDIGINDAN RAHATLIKLA ARACA GiREBiLMEKTEDiR.

*ULTRASONiK iÇ KORUMA (ekstra ücrete tabidir)

BAZI MARKA ARAÇLARIN CAMLARI FiTiLLERiNDEN HIRSIZLAR TARAFINDAN ÇIKARILMAKTA VE ARACA KAPI AÇMADAN BU CAM BOSLUGUNDAN GiRiLEBiLMEKTEDiR.BU SiSTEM BÖYLE DURUMLARDA ARAÇ iÇiNDEKi HAREKETi ALGILIYARAK ALARMIN SiZi UYARMASINI SAGLAR, MiKROiSLEMCiSi OLDUGUNDAN YANLIS ALARMA SEBEBiYET VEREBiLECEK ISI DEGiSiMLERi, RÜZGAR GiBi DURUMLARI GERÇEK HIRSIZDAN AYIREDEREK YANLIS ALARMA SEBEBIYET VERMEZ.

*PASiF KURULMA

SiSTEMDE UNUTKAN KiSiLER iÇiN KONTAK ANAHTARI KAPANDIKTAN 30 SANiYE SONRA MERKEZi KiLiTLERi KAPATARAK OTOMATiKMAK ALARMA GEÇME ÖZELLiGi DE VARDIR.MONTAJ ESNASINDA MONTAJCI TARAFINDAN PiM TAKILARAK DEVREYE GiREN BU ÖZELLiK GENELDE iÇERDE KONTAK ANAHTARINI UNUTUP KAPILARI KiLiTLEDiGiNDEN ANCAK ÖZELLiKLE MÜSTERi TARAFINDAN iSTENiRSE DEVREYE SOKULMAKTADIR.

*DARBE

SON TEKNOLOJIK GELiSMELER ISIGINDA DiZAYN VE iMAL EDiLMiS DARBE MODÜLÜ ARACINIZA ÜÇ BOYUTLU BiR DARBE KORUMASI SAGLAR.ARACINIZA DARBE iLE YAPILAN HERTÜRLÜ MÜDAHALEYi SiZiN MONTAJ ESNASINDA BELiRLiYECEGiNiZ MiNiMUM DARBE SiDDETiNDEN BASLIYARAK HiSSEDER VE ALARMI ÇALDIRIR.

*GÖRSEL ISIKLI iKAZ

ALARMINIZI KURUP DEVREDEN ÇIKARTTIGINIZDA, PANiK KONUMUNDA VEYA ALARM ÇALARKEN ALARMINIZ SiNYALLERiNi YAKARAK SiZE GÖRSEL OLARAK YARDIMCI OLUR

*BATARYALI SiREN (OPSiYONEL - STANDART OLARAK 6 TON SiREN)

ARACINIZIN AKÜ BAGLANTISI HIRSIZLAR TARAFINDAN KESiLDiGiNDE iÇiNDEKi PiLLER SAYESiNDE ÇALARAK SiZi HABERDAR EDER.AKÜNÜZÜ SiZiN ÇIKARACAGINIZ DURUMLAR iÇiN ANAHTARI VARDIR.

*SERViS VE iPTAL ANAHTARI

ARACINIZ ALARM KONUMUNDA iKEN UZAKTAN KUMANDANIZI KAYBEDEBiLECEGiNiZ VEYA HERHANGi BiR SEKiLDE ARIZALANABiLECEGi DÜSÜNÜLMÜS BU DURUMDA MOTOR BLOKE YÜZÜNDEN ARABANIZI ÇALISTIRAMIYACAGIN GÖZ ÖNÜNE ALINARAK SiSTEME iPTAL ANAHTARI DAHiL EDiLMiSTiR, YANLIZ BU ANAHTAR SiZiN BiLDiGiNiZ BiR NOKTAYA MONTAJ EDiLMEKTE VE HIRSIZLAR TARAFINDAN BULUNSA DAHi iSE YARAMIYACAK BiR YÖNTEMLE ÇALISMAKTADIR.

AYRICA BU ANAHTAR YARDIMI iLE ARACINIZI SERViSE BIRAKTIGINIZDA ALARM KURMADAN YANLIZ ARACIN KAPILARINI AÇIP KAPATMAYA YARIYACAK BiR BiR KONUMA ALABiLiR, VE AYRICA UZAKTAN KUMANDANIZI KAYBEDERSENiZ KAYBOLMUS OLAN UZAKTAN KUMANDANIZI ALARMI ÇALISTIRAMIYACAK BiR SEKiLDE ANA BEYiNDEN DEVRE DISI BIRAKABiLiRSiNiZ.

*AZ AKIM ÇEKiMi

SiSTEM MiKROiSLEMCi YARDIMI iLE BU KADAR FONKSiYONU YAPABiLMEKLE BERABER ALARM KURULU iKEN ANA BEYiN 7 MiLiAMPER AKIM ÇEKMEKTEDiR VE BU ARACIN KONTAK KAPALI iKEN ÇEKTiGi AKIMDAN ÇOK DAHA AZDIR, ARAÇ ALARMDA 2 AY KALSA DAHi ARACIN AKÜSÜ BiTMEZ.SiSTEMiN ELEKTRONiK DEVRE PLAKETi ÇiFT BASKILI DEVRE OLUP SARSINTI VE DiGER HARiCi ETKENLERDEN ASLA ETKiLENMEZ .

TÜM BUNLARA iLAVETEN SiSTEM ARIZALI BiR NOKTAYI 5 DAKiKA SONUNDA BYPASS A ALMAKTA YANi GEÇiCi OLARAK iPTAL ETMEKTEDiR.

BELKi DE SiSTEMiN EN GÖRÜNMEYEN VE DiKKAT EDiLMESi GEREKEN NOKTASI TÜM BU iSLEMLERi KULLANICININ KAFASINI KARISTIRMADAN KUMANDADAN YAPABiLMESiDiR.

SiSTEMiN TAMAMI T.C SANAYi VE TiCARET BAKANLIGI ONAYLI 2 YIL GARANTi VE ÖMÜR BOYU PARÇA GARANTiSi iLE TÜKETiCiLERE SUNULMAKTADIR.

• özelliklerini belirttiğin Cenmax alarmın fiyatı nedir?
    Elektronik garantisi bozulmasın diye servise sorduğumda, 200 ile 300 YTL arasında fiyat veriyorlar.
  • Montaj dahil 120 dediler ustad. Yenibosnada cenmaxin yeri var.www.cenmax.com da ayrintili bilgi bulabilirsin.
  • Ben de 2004 polo aracıma taktırmak istiyorum. Tavsiyesi olan var mı?
  • arkadaşlar bu söyledikleriniz merkezi kilit+alarm değilmi:) 98 şahinde merkezi kilit var ama uzaktan kumanda yok.bende taktırırsam 120 ytl mi
  • Nasıl bir alarm istediğiniz önemli. ona göre model seçip montaj yaptırmak kolay.
    aracın açma kapama anahtarı ile kumanda edileni var.. ayrıca elinize kumanda tutuşturan var.
    olur olmaz zırt pırt öte n var. darbeye göre öten var. araç içinde sensör taktırmak da mümkün. ama alarmcınız işi bilsin. sonra alarm çalar, hırsız kapıyı açar, kapı açılınca merkezi kilit iptali ile alarmınız susarsa bir işe yaramaz...
  • bence cenmax güzel bir alarm ben şuan kullanıyorum gayet kullanışlıııı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.