Şimdi Ara

Hangi Alfa? ALFACILAR YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: scudetto

Bir de Giulia modeli 159 yerine gelmeyecek. Giulietta'nın sedan modeli olacak.

Giulietta 147'nin yerine geçen bir model. 2011 sonu ya da 2012de çıkacak olan Giulia modeli, Giulietta'nın sedan hali olacak. 156 veya 159 gibi geniş bir araç olmayacak. 159un halefi henüz yok, zaten beraber üretilmeye devam ediliyor ve edilecek Giulietta ile 159.

Zaten 159 düşünülürse ti paket kaçınılmaz, çok güzel görünüyor içi.
    Giulietta 156 ve 159 dan daha farklı geliyo gözüme tamam çok güzel araba ama diğerlerindeki sertlik yok (görüntüde) O yüzden düşünmüyorum. Ö nceliğim performans+keyif. Tabiri caizse bastın mı giden birsürü araba var ama senden habersiz gidiyo Herhalde 159 dan yana olacak tercihim. Hiç olmazsa içine oturduğun zaman ''ben hazırım'' diyor. Hem de içi çok geniş olmasa da 4 kişi heryere gidersin.

Giulia ile ilgili bilgilerin kaynağı sağlamsa 159 da 156 kadar yaşayacak demektir. Zaten Giulietta gibi bir tasarımı olmasın 159'un yerine geçecek arabanın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfistii -- 8 Kasım 2010; 23:47:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xylit156

aslında istediğin performans 156 gta da var 0-100 6.3 sn. hatta auto delta'nın modlanmış 156 GTAam leri 0.100'ü 5.5' saniyede görebiliyor. Yukarıda da yazıldığı gibi güzel ülkemde sadece 1 tane var. Bu arada 8c'den de 2 adet varmış 2 side izmirdeymiş birmot'dan söylediler.

bir tane var diye biliyordum ben de izmirliyim yazın çok dolaşan aj plaka kırımız vardı bir tane diğerini hiç görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: redevil4

quote:

Orijinalden alıntı: xylit156

aslında istediğin performans 156 gta da var 0-100 6.3 sn. hatta auto delta'nın modlanmış 156 GTAam leri 0.100'ü 5.5' saniyede görebiliyor. Yukarıda da yazıldığı gibi güzel ülkemde sadece 1 tane var. Bu arada 8c'den de 2 adet varmış 2 side izmirdeymiş birmot'dan söylediler.

bir tane var diye biliyordum ben de izmirliyim yazın çok dolaşan aj plaka kırımız vardı bir tane diğerini hiç görmedim

Vay be 8c var demek ha. Hem de bildiğin canlı kanlı Aslında bunu görmek için bile izmire gidilir
    156 gta mükemmel olurdu da nerden bulacaz bu arabayı?

• 8C'lerin ikisi de İzmir'in bilinen ailelerinde. Sahipleri otomobillere çok meraklı insanlar, apaçi değiller yani. O yüzden içiniz rahat olsun :) Yazın Çeşme otobanında bol bol görmek mümkün bir tanesini.

Soruların cevaplarına gelince,

159 kullandım ancak 159 TBi kullanmadım, bildiğim kadarıyla ise 159 TBi'daki motor ateşli bir motor değil. Hızlı ama böyle Honda gibi devir manyağı, heyecan veren bir alet değil. Fakat yine de tork dağılımı ve performansı çok başarılı. Yani ben tereddütsüz alırdım.

Uzun süre 156 2.0 TS kullanmıştım, buradan yola çıkarak da 159'un 156 kadar keyifli olmadığını söyleyebilirim. Genel toplamda araba 156'dan çok daha iyi. Daha kaliteli, daha konforlu, daha geniş, daha donanımlı, daha iyi yol tutuyor, daha iyi duruyor vsvsvs. Ancak Alfista bilir, 156'daki keyif seviyesine ulaşamıyor. Fakat yine de "uuff neden bunu aldım ben 156'dan sonra" dedirtmez, sonuçta o da bir Alfa ve Alfa ruhuna sahip.

GT 3.2 inanılmaz güzel bir araç. Üstündeki V6 yıllarca otoriteler tarafından en iyi V6 olarak kabul edildi. Ayrıca kendisi safkan bir Arese V6'sı, o yüzden inanılmaz keyifli. Bütün devirlerde çok güzel bir güç dağılımı ve inanılmaz güzel bir sesi var. GT sürüş özellikleriyle de birleşince kusursuz bir hale geliyor. Sadece motorun ağırlığından dolayı GT 3.2 understeer'a biraz meyilli bir araç, o kadar.

Evet ileride doğabilecek sorunlar sizi yorar. Çünkü 3.2lt V6 motor çok az var, dolayısıyla parça sorunu olma ihtimali yüksek. Ancak yine de bu konudan emin değilim, kullananlarla konuşmanız daha doğru olabilir. Ben 2 litre V6 turbo motorlu Alfa da kullandım, çok nadir bulunan bir motor olmasına rağmen hiçbir parça sorunu çekmedim. Ancak 3.2 V6 parmakla sayılacak kadar az, o yüzden araştırmak lazım.

GT'deki 3.2 Brera'dakinden daha kaliteli midir bilmiyorum, cevabını net olarak verebilecek insan sayısı da azdır. Ancak daha keyifli olduğu kesin. Neden? Çünkü Brera ve GT 3.2'yi arka arkaya kullanırsanız göreceksiniz ki ağırlığı yüzünden Brera GT'nin performansına ulaşamıyor. Ayrıca Brera'daki 3.2 motor Holden'den alınıp işlenmiş, GT motoru ise tamamen Alfa Romeo üretimi. Bu yüzden içindeki İtalyan ruhu çok daha hissedilebilir durumda. Dolayısıyla GT daha keyifli olarak ön plana çıkıyor. Ancak Brera'nın da GT'ye oranla birçok avantajı var tabii ki.

Fakat sadece motora bakarak tercih yapacaksanız GT motoru Alfista için daha tercih edilebilir bir motor. Ayrıca çok çok ciddi benzin yakar :)

• master hocam hakikatten 3.2 apayrı dediğiniz gibi zaten.Ayrıca 3.2 kullanan birisinin benzine bakmayacağını düşünüyorum o motor sesi olsun performans olsun apayrı bir durum.Keza arkadaş 2.5 v6 156 kullanıyor aralarında pek fazla bir şeyin benzin yakma manasında olmacağını düşünüyorum.Nedense şu 3.2ler ülkemize gelmedi bizde kullanalım. sanırım tahmin ediyorum 2.5lt versiyonun gelişmiş versiyonu 3.2.Çünki bakıldığında motora emme manifoldları aynı blok aynı gibi duruyor.Şuan yurt dışına çıkma olanağım olmasa inan gözüm kapalı 156 2.0-2.5v6 alırım.İkilisinden birisi alırım 4.kezde olsa.
  • Vallahi ben zamanında 3.2'den daha kuvvetli modifiyeli bir 2lt V6 turbo kullandım, benzini üzdükçe üzdü beni :) Yani sonuçta fiyatlara baktığımızda 3.2lt motorlu Alfa'lar her ne kadar ortalama araçlara göre yüksek fiyata sahip olsalar da anormal fiyatlarla satılmıyorlar. Sıfır km Sciroco alacağına 3.2lt Alfa alabiliyorsun. O yüzden benzin konusu da cepten ödendiği sürece düşündürebilir. 100 lt'de 15 lt civarı benzin masrafı ödemek pek çok kişinin içini acıtır :)

156 2.5 V6 mis gibi bir araç onu da ekleyelim. Ben 2.0TS kullandım ve performansından memnundum, 2.5 V6 ise hafif de bir araç olduğu için diğer markaların 3 lt araçlarıyla rahat rahat başa çıkabiliyor. Motor sesi de ağızdan salya akıtan cinsten. Her eve lazım :)
  • Alfanın motor sesine karşı gelebilmek çok zor 1.6sından bile harika sesleri duymak mümkün.Dediğim gibi bugün 3.2ye binmiş olsam benzini düşünmem hem şehir içine girmediğimden sürekli uzun yolda olmamda buna bir etken.Artık döndüğümüzde 2.0ts yada 2.5 ile alfama kavuşacağım günü iple çekiyorum.
  • Arkadaşlar karar verdim gibi 2.5 i satmicam, sıfır 159 ti paket alacam inşallah.gt de başka bahara kaldı.
    Ama renk konusunda işin içinden çıkamadım yine bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Şimdi istediğim renk tam da Giulietta nın magnezyum grisi(fotoğrafını koymayı beceremedim linki burda http://i49.tinypic.com/x43qzs.jpg )

Bu renk 159 da yokmuş. yetkililere çöksek 159 un bu renkte getirtme ihtimalimiz olur mu sizce

Bunun dışında da 4 tane gri var 159 da. 1-çok bulununan alfa gri(bunu istemiyorum zaten)
    2-stromboli
    3-titanyum
    4-indaco

Şimdi bu 3 tane griden hangisi magnezyuma en yakın kesin bilgisi olan var mı?
    Fotğraflarda ve alfa sitelerinde belli olmuyo hepsi birbirine benziyo
    Bunlarda sahibinden.com daki muhtemel griler

1-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-159-korkmaz-otomotiv-den-alfa-romeo-159-progression-1-9-jtd-34939854/detay

2-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-159-2006-model-159-jtd-cok-temiz-34657563/detay

3-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-159-birmot-ankara-da-q-tronik-30098361/detay

4-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-1-9-jtd-78000-km-benzersiz-32087654/detay

5-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-159-birmot-zincirlikuyudan-alfa-159-1-8-mpi-140hp-distinctive-32160380/detay

6-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-159-ilk-sahibinden-hatasiz-boyasiz-alfa-159-jtd-distinctive-q-tronic-34485004/detay

7-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-159-super-temizlikte-33860777/detay

8-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-159-guc-karizma-ekonomi-alfa-159-1-9-jtd-distinctive-plus-q-tronic-34493765/detay

• çok iyi bi karar verdiniz 159 ti paket almayla ..renk olarak bence derim ki siyah veya kırmızı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: canceylan

çok iyi bi karar verdiniz 159 ti paket almayla ..renk olarak bence derim ki siyah veya kırmızı ..

siyah adananın yazında hiç çekilmiyor
    kırmızı da 8c nin kırmızı olsa düşünebilirdim onu sordum o renk de gelmiyormuş. eski alfa kırmızısı geliyormuş, o da hafif kaçar diye düşündüm
  • Açıkcası beyazda yakışıyor 159a
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_RS

Açıkcası beyazda yakışıyor 159a

Katılıyorum siyah istemiyorsanız beyaza bir bakın bence beyaz bir melek adeta
  • yav şu fotoraf ekleme işini biri bana anlatsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfistii -- 24 Kasım 2010; 22:05:33 >
  • hocam ilk önce resimi upload etmen gerekli.Upload ettikten sonra ordaki image kodunu kopyalayıp mesaj yazılan yerdeki image segmesine ekliyoruz bu kadar.yada resimin linkini bana pm ile yolla bende ekleyebilirim.
  • peki benim bilgisayarda olan, netten indirmediğim bi foto için de mi öyle yapacaz? mesela paintte yarattığım bir jpg dosyasını. denedim o şekilde olmuyor
     Hangi Alfa? ALFACILAR YARDIM

aa olmuş bu arada tercihim renk bu olacak heralde :stromboli gri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfistii -- 25 Kasım 2010; 0:11:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfistii

peki benim bilgisayarda olan, netten indirmediğim bi foto için de mi öyle yapacaz? mesela paintte yarattığım bir jpg dosyasını. denedim o şekilde olmuyor

aa olmuş bu arada tercihim renk bu olacak heralde :stromboli gri

Hocam sen beni dinle beyaz 159 bak

• 159 hemde ti paket rüya gibi, harika bir tercih bu arada bende şiddetle beyaz rengi tercih etmeni isterim. Ahh ahhhh birde qv jantlı olacak tadından yenmez valla :)
  • quote:

159 hemde ti paket rüya gibi, harika bir tercih bu arada bende şiddetle beyaz rengi tercih etmeni isterim. Ahh ahhhh birde qv jantlı olacak tadından yenmez valla :)

quote:

Orijinalden alıntı: tugberk23

quote:

yav herkes beyaz diyor. etrafımdakilerin de hepsi öle. aklımda yokken beyaz aldırtacanız
    beyaz hakkaten etkileyici ben burdayım diyor. ama zevk meselesi işte. 5 yıl önce beyaz 'moda' olmadan önce belki düşünürdüm beyazı şimdi alsak modaya uydu derler

ya da şu kırmızıdan olsa

• quote:

quote:

159 hemde ti paket rüya gibi, harika bir tercih bu arada bende şiddetle beyaz rengi tercih etmeni isterim. Ahh ahhhh birde qv jantlı olacak tadından yenmez valla :)

quote:

quote:

yav herkes beyaz diyor. etrafımdakilerin de hepsi öle. aklımda yokken beyaz aldırtacanız
    beyaz hakkaten etkileyici ben burdayım diyor. ama zevk meselesi işte. 5 yıl önce beyaz 'moda' olmadan önce belki düşünürdüm beyazı şimdi alsak modaya uydu derler

ya da şu kırmızıdan olsa

Guilettada bu kırmızı renk var sanırım yanlış hatırlamıyorsam.E hocam sizde modaya uyun beyaz melek 159nuz olsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ya da şu kırmızıdan olsa

Guilettada bu kırmızı renk var sanırım yanlış hatırlamıyorsam.E hocam sizde modaya uyun beyaz melek 159nuz olsun

O işin biraz da şakası tabi ama beyaz yumuşak duruyor ya. hem 159 o kadar saf bir melek izlenimi vermemeli yoksa ikilemde kalır, zira önden şeytan gibi bakıyor. Hem ben prens miyim beyaz atım olsun Beyaz 159 a da saygıda kusur etmeyiz tabi.
    Bu arada o kırmızı renk bazı ülkelerde 159 da mevcut sanırım ama türkiyeye gelmiyormuş.
    Stromboli iyidir.baktım ben de beyazcı olurum ilerde kaplattırrım beyaza olur biter ama stromboliye kaplattıramam beyaz alırsam.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.