Şimdi Ara

Hangi araç haklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     Hangi araç haklı?

Şekilde A otomobili ve B kamyonu gidiş-geliş birer şerit olan ana yolda birbirine doğru geliyor, C aracı da B aracının arkasında ilerliyor.

A ve B araçları her ikisi de sollarında kalan tali yollara dönmek için sinyal veriyor. B aracı, A aracının geçiş üstünlüğü olduğu için kavşakta durarak A aracına yol veriyor, C aracı da önündeki şerit kapandığı için B'nin sağından emniyet şeridinden geçiyor.

A ve C şekildeki gibi çarpışıyor. Bu durumda A ve C araçlarından kusurlu olan hangisidir? Ya da ikisi de kusurlu mudur?

• patates22 P kullanıcısına yanıt
    Hocam geçiş hakkı üstünlüğü A'da ise ve B durup yol veriyorsa aynı durum C aracı içinde geçerli C'De durup yol vermesi gerekiyordu.

Ayrıca C Aracı Emniyet şeridine girdiği için kural ihlali yapmış, 650 TL emniyet şeridi ihlali cezası da kesilmeli.
  • Emniyet şeridine girdiği için kendisi suçlu.. Normal de kurallara göre C aracı bekleyip B aracı dönünce devam etmesi gerekirdi. 2 Şeritli yol olsa, suç A da olurdu bana göre, kendisi çünkü ana yoldan tali yoluna giriş yapıcak, bu aynı sağ tarafa sağ aynaya bakmadan sol şeritten girmek gibi bir şey. Bekleyip, yolun boş olduğunu görünce dönmesi gerekirdi.. Ama emniyet şeridi işin içine girdiği için suçlu C..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 27 Haziran 2016; 11:41:36 >
  • Kavşaklarda hızlanılmaz, hız azaltılır.
    Kavşaklarda görüş mesafesi kontrol edilir.
    Kavşaklarda sollama yapılmaz.
    Sollamalar sol taraftan yapılır.
    Emniyet şeridinde seyredilmez.

En az beş hatası var C aracının. Aynı anda üç hatadan sonra mutaka bir kaza oluyor. İngiltere'de aynı anda üç ihlal yapanın ehliyetine el konuluyor.
  • İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Şekildeki A aracı ne yazık ki benim. Ne yazık ki deme sebebim B aracının kaza yerini terk etmesi ve benim bu durumu ispatlama imkanım olmaması. Dolayısıyla geçiş üstünlüğünü ispatlayamıyorum.

Haklı olduğum olayda haksız duruma düştüm. Sonuç; bozulacak kasko poliçesi ve yüksek sigorta primi olacak. Kıssadan hisse; araç kamerası şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.