Şimdi Ara

HANGİ BÖLÜMLERİ DÜŞÜNÜYORUZ SAYISALCILAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kimler neleri düşünüyor?kendi aramazda bari beyin fırtınaları yapalım hangi üni ne gibi sebepler?

• 31bin sıralamam. YTÜ makine müh. (İ.Ö) düşünüyordum, 2009 sıralama 31binlerdeydi onun da. Kılavuzda 31bin beklerken bi baktık 39bin yazıyor. Bu sıralamalar doğruysa eğer daha yüksek yerleri düşünebilirim, YTÜ mekatronik açılmış yeni (İ.ö). Tutar mı bilmiyorum ama düşünüyorum yazmayı. Ayrıca Marmara'da da açılıyor yeni Mekatronik.

Sizce hangisi ? YTÜ makine mi YTÜ mekatronik mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernst -- 17 Temmuz 2010; 19:17:19 >
  • ben her türlü makine derim tabi bu ben.her yönden makine ağır basıyor mekatronik türemeye başladı dikkat edersen okaadar abartılan bi bölüm daha yoktur ama ne özelde nede devlette rağbet var.tabi bunlar şahsi düşüncelerim sadece beni bağlar.önerip önermeme konusunda bi fikrim yok bende fikir almaya çalışıyorum.

peki elektrik/elektronik,makina yada öğretmenlik yada inşaat arasından hangisi derdin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.alimm

ben her türlü makine derim tabi bu ben.her yönden makine ağır basıyor mekatronik türemeye başladı dikkat edersen okaadar abartılan bi bölüm daha yoktur ama ne özelde nede devlette rağbet var.tabi bunlar şahsi düşüncelerim sadece beni bağlar.önerip önermeme konusunda bi fikrim yok bende fikir almaya çalışıyorum.

peki elektrik/elektronik,makina yada öğretmenlik yada inşaat arasından hangisi derdin?

Bölümden çok üni. önemli bence. Elektrik/elektronik puanı daha yüksek diğer mühendisliklere göre, benim bazı üni.lerin Elektrik/elektronik bölümleri oluyor ama YTÜ nün adı var diye makine tercih ediyorum.
  • odtü gıda jeoloji fln yaz bence yada boğaziçi fizik.üni adı daha önemliymiş..
  • quote:

odtü gıda jeoloji fln yaz bence yada boğaziçi fizik.üni adı daha önemliymiş..

O kadar abartı farka gerek yok. Mesela ben kocaeli endüstri yazacağıma YTÜ makine yazarım. Birbirine yakın bölümlerde bunu düşünürüm. Mühendisliklerde sadece. Benim fikrim bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernst

quote:

odtü gıda jeoloji fln yaz bence yada boğaziçi fizik.üni adı daha önemliymiş..

O kadar abartı farka gerek yok. Mesela ben kocaeli endüstri yazacağıma YTÜ makine yazarım. Birbirine yakın bölümlerde bunu düşünürüm. Mühendisliklerde sadece. Benim fikrim bu.

istediğin bölüm olup olmaması önemli değilse üni adıda bi halta yaramaz sen kuzey ırakta bile istediğin bölümü okursan bence harikalkar yaratmaman için hiç bir sebeb yok.yanlış ama makinaya lafım yok ama istemiyorsan sırf ytü diye gidilmez;)orayı isteyen bi kişinin hayallerini de yıkmış olursun bence istediğin bölüm fizikse fiziğe tıpsa tıbba git derim.

• sıralama 28 044 bende ytü makina iö düşünüyorum
  • ilk öğretim matcı var mı?bu bölümü merak ediyorum..
  • Şu skandal kılavuzdan sonra kafam allak bullak oldu. Ne güzel, 2009 SAY-2 sıralamalarına göre yorum yapıp gidiyorduk.

Kafamda net bir tercih listesi yok, erken zaten daha. Şu bölümler koyacaklarımdan (Rastgele dizdim.):

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği
    ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği
    İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    ODTÜ Makine Mühendisliği

Şu sıralama olarak daha önümde duran ama gelmesi normalde çok zor olan yerleri de tercih listesinin başına biraz döşerim. Sistem değişti, belki karamboller yaşanır.
  • sıralamayı henüz oluşturamadım ama tercih listemde yer alacak olan bölümler
    hacettepe tıp (ing)
    cerrahpaşa tıp (ing)
    çok zor bir seçim olacak
  • @alacakaranlık
    hangi bölümü kazandığını burdan duyurmanı istiyorum abi.gerçekten senden çok iyi bir mühendis olucaktır hangisini seçersen seç.
  • sıralama mf-4 15.000
    İtü makina mühendisliği
    İtü uçak mühendisliği
    Biraz zor gibi gözüküyor ama bu yıl herşey olabilir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Şu skandal kılavuzdan sonra kafam allak bullak oldu. Ne güzel, 2009 SAY-2 sıralamalarına göre yorum yapıp gidiyorduk.

Kafamda net bir tercih listesi yok, erken zaten daha. Şu bölümler koyacaklarımdan (Rastgele dizdim.):

ODTÜ Makine Mühendisliği

Şu sıralama olarak daha önümde duran ama gelmesi normalde çok zor olan yerleri de tercih listesinin başına biraz döşerim. Sistem değişti, belki karamboller yaşanır.

Hocam sizin adınıza çok sevindim.Geçen seneden sonra bayağı bir azmetmiştiniz ve başarmış gibi duruyorsunuz.Eğer bu sene tercih yapmazsam umarım sizin gibi seneye başarılı olurum.Umarım sizin için sonrasında aksilik çıkmaz.

İTÜ Jeoloji Mühendisliği
    İTÜ Meteoroloji Mühendisliği
    Hacettepe İstatistik
    Diye düşünüyorum.

• @lenz niçin meteoroli düşünüyorsun biraz açıklar mısın bu durumda olan adaylar için bilgi verici olur.bölüm pek bilnmemiş bir bölüm olarak duruyor.

bide elee/elektronik müh ve mimarlık ilköğretim mat düşünenler de sebeblerini yazarsa sevinirm
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Şu skandal kılavuzdan sonra kafam allak bullak oldu. Ne güzel, 2009 SAY-2 sıralamalarına göre yorum yapıp gidiyorduk.

ODTÜ Makine Mühendisliği

Tebrikler geçen seneden de zaten iiydin sen

• quote:

@lenz niçin meteoroli düşünüyorsun biraz açıklar mısın bu durumda olan adaylar için bilgi verici olur.bölüm pek bilnmemiş bir bölüm olarak duruyor.

bide elee/elektronik müh ve mimarlık ilköğretim mat düşünenler de sebeblerini yazarsa sevinirm

Tek yazma sebebim İTÜ'de tek olması.İş garantisinin olması yani

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daredevil19 -- 1 Ağustos 2016; 14:59:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenz

quote:

@lenz niçin meteoroli düşünüyorsun biraz açıklar mısın bu durumda olan adaylar için bilgi verici olur.bölüm pek bilnmemiş bir bölüm olarak duruyor.

Tek yazma sebebim İTÜ'de tek olması.İş garantisinin olması yani

Moralini bozmak gibi olmasın da meteoroloji mühendisliğinin ülkemizde iş olanakları çok kısıtlı. Bir arkadaşım oraya gidenlerin genelde yatay geçiş için gittiğini söylemişti. "Yalnızca İTÜ'de var. İş garantisi var." diye düşünmeni önermiyorum.

Ha sana o bölümden mezun olup iş bulmuş meşhur(!) birini söyleyeyim: NTV'de hava durumunu sunan Fırat Çukurçayır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.