Şimdi Ara

hangi diller ve nedenleri arada kaldım buyrun içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim.C programlama görüyoruz.C bir temel oluşturmak için güzel bana kalırsa ancak ne öğrendin derseniz sadece algoritmanın ve programlamanın temelini oluşturdum diyebilirim.Şimdi sorularım şu şekilde :
    Ben öncelikle donanım ile uğraşmak istiyordum taa ki Türkiye de donanımın fos olduğunu görene kadar.Şuan bir çok şey var kafamda ancak yazımı boşa geçirmek istemiyorum.Ve web tasarıma yönelmekle başlamak istiyorum işe.Sizce web tasarıma "asp.net" ten mi "c#.net" ten mi yoksa php den mi başlamalıyım ? Ve sizce 2. sınıfın sonunda ne tarz bir yerde staj imkanı bulursam meslek hayatında beni bir adım ileri götürür?
    Dipçe: Aslında aklımda Riot Games te staj yapmak vardı lakin oradan bilgisayar programcılığı hakkında bir şey öğrenmeyeceğimi bildiğim için düşüncemi derin sulara gömmüş bulunmaktayım.Belki unity de android platformuna oyun yapmak için java script öğrenebilirim diye düşünüyorum 3. sınıfın yazında.Teşekkürler :)

• Baremetal çalışacak programları yazabilen Türkiye'de az kişi var ve bu kişiler güzel de maaşlar alıyorlar. Donanım öyle fos değil aslında, sadece yeterli insan gücü olmadığı için fazla gelişmemiş ülkemizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onepl

Baremetal çalışacak programları yazabilen Türkiye'de az kişi var ve bu kişiler güzel de maaşlar alıyorlar. Donanım öyle fos değil aslında, sadece yeterli insan gücü olmadığı için fazla gelişmemiş ülkemizde.

Dediğin doğru aslında.(Baremetal ne olduğunu bilmiyordum şuan araştırdım bu arada ) Peki donanım dışında sorduğum sorulara ne diyorsunuz ?
  • Staj olayı genelde senin şirketi istemene değil şirketin seni istemesine bağlı. Avrupa'da bile ne torpiller dönüyor bilsen dudağın uçuklar. Bahsettiğim kurumlar cern, inria gibi araştırma enstitüleri, anlattıklarına göre şirketlerde olay daha farklıymış ama bilemiyorum tabi. İstersen özel mesajdan daha yetkin bilgi verebilirim bu konuda.

Daha birinci sınıfsan web tasarımı filan boşver, şu anda pratikten çok teoriye çalışmanı öneririm ben. Robert Sedgewick'in algoritmalar kitabı var hem c için hem java için yazılmış (java versiyonu daha güncel ve daha iyi) onların pdf'ini bul veya satın al, İstanbul'da pandora satıyordu en son, Ankara'da olgunlarda satılıyor. Hepiniz yanlış bir şekilde bilgisayar mühendisliğini çok dil öğrenip bir alana yoğunlaşmak sanıyorsunuz. Bakın bundan 10 yıl önce ne C# vardı ne de Android, Unity gibi platformlar. Bu kavramlara yatırım yapmak sizi ileride outdated duruma düşürecektir. Bu yüzden teoriye ve özellikle matematiğe yatırım yapmak bu yaşlarda daha önemli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.