Şimdi Ara

Hangi Dizel Otomobili Almali_? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kapadokyalı

Arkadaşlar bende 2001 bora 1.9 TDI var 110 hp 235 nm tork. aracımdan çoook memnunum . performans dersen var yakıt tasarrufu dersen oda var. yani ne diyim başka. donanımıda fena sayılmaz yani. tabi yeni jettalar daha iyi ama çok pahalı onlar. motor hacmi 1.9 olduğu için ş.içi veya ş.dışı hiç farketmiyo gayet iyi gidiyo birçok arabayla boy ölçüşebilir durumda. şunuda belirteyim dizel için düşük hacim bir zaaftır o yüzden 1.3 dizeller isterse 90 hp olsun her yönden tatminkar olamazlar. dediğim gibi motor hacmi düşük olduğu için ya kalkış zor olur yada turrbo devreye girene kadar araba kağnı gibi olur ki bu benim aracımda bile hissediliyo. yada arac yüklüyken tüm güç yok olur ortadan.

1.9 motorlarında vergisi yüksek kardeş iyi hoşda,
    Tavsiyem FOCUS tdci dir gayet seri ve güzel, Ghia
    sı donanım olarak tatminkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaom -- 26 Nisan 2006; 14:56:07 >

• +1

Rakamlarla Konuşalim Isterseniz!

megane 1.5 dci 185Nm 80hP 1240kG
    astra 1.3 cdti 200Nm 90hP 1250kG

0dan 100kM/h hizlanma
    megane :14.5sn
    astra :13.7sn
    focus :11.5sn

focus iyi bir techih dibi görünüyor!
    yakit değerleri de astra ile ayni
    araci kullanan arkadaşlar_? şehirdışı 4lt/100km rakami ne kadar gerçekcidir_?

quote:

Orjinalden alıntı: aber19

ARKADAŞLAR,

K.BENZİN 2.79 YTL YE ÇIKARAK TARİHİN EN YÜKSEK FİYATINA ULAŞTI.

O YÜZDEN BENCE BU TOPİK ÇOK ÖNEM KAZANDI.

LÜTFEN KISIR TARTIŞMALAR YERİNE İNSANLARA YOL GÖSTEREBİLECEK ÖNERİLERİNİZİ BURAYA YAZINIZ.
    SENİN ARABAN BENİM ARABAM MUHABBETİ VE ARKADAŞIMDAN DUYDUM ŞÖYLEYMİŞ TÜRÜ KAHVEHANE TARZI SOYUT YAZIŞMALAR OLMASIN LTF.

BİR ARACI KÖTÜLEMEK İÇİN ÇABA GÖSTERMEK YERİNE OLUMLU/OLUMSUZ YÖNLERİNİ ABARTMADAN YAZALIM.

TŞK.LER

• quote:

Orjinalden alıntı: zaom

quote:

Arkadaşlar bende 2001 bora 1.9 TDI var 110 hp 235 nm tork. aracımdan çoook memnunum . performans dersen var yakıt tasarrufu dersen oda var. yani ne diyim başka. donanımıda fena sayılmaz yani. tabi yeni jettalar daha iyi ama çok pahalı onlar. motor hacmi 1.9 olduğu için ş.içi veya ş.dışı hiç farketmiyo gayet iyi gidiyo birçok arabayla boy ölçüşebilir durumda. şunuda belirteyim dizel için düşük hacim bir zaaftır o yüzden 1.3 dizeller isterse 90 hp olsun her yönden tatminkar olamazlar. dediğim gibi motor hacmi düşük olduğu için ya kalkış zor olur yada turrbo devreye girene kadar araba kağnı gibi olur ki bu benim aracımda bile hissediliyo. yada arac yüklüyken tüm güç yok olur ortadan.

1.9 motorlarında vergisi yüksek kardeş iyi hoşda,
    Tavsiyem FOCUS tdci dir gayet seri ve güzel, Ghia
    sı donanım olarak tatminkar

Evet bu konuda haklısın vergisi fazla. ama gelecek seneye 300e düşüyo tek taksit. her iyi bişeyin bir külfeti oluyo işte yüksek hacimin de yüksek vergi gibi bi külfeti var.

• focus tdci veya grande punto 1.3 90hpyi öneririrm 2sinin de motoru en iyi dizel teknolojisine sahip motorlar bilhassa fiatınki cok iyi onu bılıyorum astra 1.3 cdti da aynı motoru kullanıyor ama kasa biras agır kalıyo onda
  • bu koç indirimli fous 33.500 ya; biz peşin alsak koç indiriminden yararlanmadan, park sensörü ekstra 1 yıl garanti ve metalik boya da istemesek o fiyata alabilir miyiz ki ya da daha ucuza??
  • benim favorim golf tdi.1.9 105 hp yada imkan var ise 2.0 140 hp dieselleri.
    1.9 105 hp için mesela,fab.verileri sehiriçi 6.4 litre.bunu 7 olarak almak daha dooru olur bence.
    1.9 guclu bir motor ve golf kalitesi.
    son kasanın diesel ini kullanmadım ancak bundan onceki kasayi biliyorumyani golf 4 un 1.9 90hp diesel ini.
    90 hp olmasina ragmen 1500 devirde giren turbonun verdıı suruş ve ses keyfi cok hoş.
    yine bu araca sahip bir arkadasım duz yolda 200 u gorduunu soyluyor.ve arabanın zorlanmadını(onun yalancısııyım artık)
    yenı versiyonlarda hp de 105 olunca cok kaliteli oldu.
    tabii fiyati ve veg,leri düşük değil ancak diesel de cok guclu.
    eger olayi pahali araçlara taşirsak tabiikide bmw 1.20 d başta olmak uzere bircok diesel sayılabilir.
    bu arada honda accord 2.2 diesel inde cok sessiz ve guclu oldduna sahit oldum.
    kucuk motor diesellerde ise ford un iyi olduunu biliyorum
    ancak toyota falanda 4d4 ile bayaa atıım yapmiş.onuda kullananlara sormak lazım

• 27500YTL verilip KIA RİO 1.5 CRDI 110hP alınırmı_?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadiragdas

Bütün forumlara gönderiyorum gibi oldu ama konuyla alakalı olduğu için

Ford Focus TDCi
     Hangi Dizel Otomobili Almali_?

• quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

benim favorim golf tdi.1.9 105 hp yada imkan var ise 2.0 140 hp dieselleri.
    1.9 105 hp için mesela,fab.verileri sehiriçi 6.4 litre.bunu 7 olarak almak daha dooru olur bence.
    1.9 guclu bir motor ve golf kalitesi.
    son kasanın diesel ini kullanmadım ancak bundan onceki kasayi biliyorumyani golf 4 un 1.9 90hp diesel ini.
    90 hp olmasina ragmen 1500 devirde giren turbonun verdıı suruş ve ses keyfi cok hoş.
    yine bu araca sahip bir arkadasım duz yolda 200 u gorduunu soyluyor.ve arabanın zorlanmadını(onun yalancısııyım artık)
    yenı versiyonlarda hp de 105 olunca cok kaliteli oldu.

Arkadaşım sana katılıyorum. yeni 105 TDI iler baya iyi olacağını tahmin ediyorum, çünkü bende caddy 1.9 TDI 105 hp var caddy çok iyi taşıyor bu motor ve baya iyi performansı var kim bilir golfde nasıldır bu motor.
    90 hp golflede 200 görmüş olması muhtemel yani görebilir o araclar. bende birde Bora TDI 110 HP var ve bu araç 190 195 hızlara soluksuz kesilmeden gayet rahat çıkabiliyo. sadece dediklerini doğrulamak için yazdım.

• quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

Ford Focus TDCi

Güzel bir değer elde etmişsin gercekten. focusun ağırlığı ne kadardı? ve bu değeri ortalama kaç km hızla giderek elde ettin? valla güle güle kullan arabanı ve keyfini çıkar ekonominin.

• quote:

Güzel bir değer elde etmişsin gercekten. focusun ağırlığı ne kadardı? ve bu değeri ortalama kaç km hızla giderek elde ettin? valla güle güle kullan arabanı ve keyfini çıkar ekonominin.

Teşekkürler iyi dileklerin için. Araç bildiğim kadarıyla 1320 kg. ve ortalama değer Cruise Control açıkken 80 km sabit hızla elde edildi.
  • Peugeot 307 HDI 1.6 110 HP 240 nm. 60 lt mazot deposunun menzili 1200 - 1300 km aralığı. Eğer Peugeot almazsan Ford Focus 1.6 TDCI al derim. Yok onuda beğenmezsen üçüncü olarak Opel Astra 1.3 CDTI öneririrm. İkinci el değeri seni korkutmuyorsa Citroen C4 1.6 HDI 110 HP 240 nm al derim.
  • trcapital arkadaşım resimdeki tüketim hangi viteste kaç devirde oluştu, deviri resimde anlayamadımda. 5. vites 1750 devir gibi görünüyor...öylemi?
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

Ford Focus TDCi

• arkadaşlar ford alınmaz ses yapıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  • SADECE VE SADECE CITROEN C2 1.4 HDI ALINIR.ÇOK KİMSE BU ARABAYI TANIMIYOR AMA BİR TANISALAR KONFORU GÜVENLİĞİ VE EKONOMİSİNE ŞAŞIRIRLAR.TABİKİ KENDİ FİYAT SEGMENTİ İÇERİSİNDE ANALİZ EDİLMELİ.
  • TOYOTA COROLLA D4-D ALINIR. HEM SES YOK , HEM DE SORUN YAŞAMAZSINIZ.

AYRICA GARANTİ EXTRA İLE DE 5 YIL GARANTİ OLANAĞINIZ DA VAR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ŞANS

TOYOTA COROLLA D4-D ALINIR. HEM SES YOK , HEM DE SORUN YAŞAMAZSINIZ.

AYRICA GARANTİ EXTRA İLE DE 5 YIL GARANTİ OLANAĞINIZ DA VAR.

Bence de TOYOTA
  • quote:

Orjinalden alıntı: emekli1955

trcapital arkadaşım resimdeki tüketim hangi viteste kaç devirde oluştu, deviri resimde anlayamadımda. 5. vites 1750 devir gibi görünüyor...öylemi?

Yanlış bilgi vermek istemem ama ben 4. vites gibi hatırlıyorum, neden dersen bu hızda 5. vitese atmam genelde ama emin değilim o şekilde değerlendir. Yol Gaziemir'deki yeşil dalgalı yol ve dümdüz.

Bu arada bir kaç arkadaşım "bu resim çekilirken gaza basmıyorsun, araç cut-off'da falan ondan düşük çıkmış değerin" dedi ama onlara resmen gülüyorum. Aracı tanıyanlar referansımdır, kilometre kadranının sol alt köşesinde yeşim bir daire lamba görülüyor, bu Cruise Control'ün aktif olduğun gösterir.

• Toyota dizel iyi bir tercih gibi görünse de 1.6 110 HP aynı fiyata ve daha dolu arabalar var iken 1.4 90 HP motoru ile kaybediyor. kasasıda yakında değişecek. Şu an yaris teki ön tasarım doğrultusunda şekllenecek Toyotalar. Bilhassa Corolla yeni kasası ile Tunerların favori arabası olacak gibime geliyor.
  • Corolla D-4D

forever
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.